![]() |
|
Piłka nożna - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Pozostałe (https://forum.filmozercy.com/dzial-pozostale--16) +--- Dział: Na luzie (https://forum.filmozercy.com/dzial-na-luzie) +--- Wątek: Piłka nożna (/watek-pilka-nozna) |
RE: Piłka nożna - Adrian Gawor - 07-07-2021 Grają za kołem podbiegunowym,nasi mogą nie udźwignąć takiego ciężaru, znając historie starć polskich zespołów w eliminacjach do Ligii Mistrzów obstawim ciężki mecz oraz jak zawsze słabe przygotowanie kondycyjne do sezonu,widzę wymeczone 1:1 RE: Piłka nożna - piti198 - 07-07-2021 Jak na razie niespodzianka Legia od 2 minuty wygrywa 1:0. RE: Piłka nożna - Grześ58 - 07-07-2021 (15-06-2021, 16:49)Grześ58 napisał(a): Nie mam wątpliwości, że zdecydowanym faworytem są Norwegowie, a Legia będzie mogła próbować swoich sił co najwyżej w eliminacjach do Ligi Europy, choć i tam losowanie jak zwykle może nie pójść po naszej myśli - za mocny przeciwnik/ciężki sezon/konieczność dalekich podróży/słaba logistyka/wysoka temperatura/sztuczna murawa/kontuzje/brak letnich wzmocnień (niepotrzebne skreślić). Cieszę się, że się pomyliłem Legia zagrała powyżej swoich aktualnych możliwości, Norwegowie przeciwnie. Czesław Michniewicz zna się na swojej robocie. Mam nadzieję, że rewanż w Warszawie będzie przypieczętowaniem awansu do II rundy eliminacji. Gdyby przed meczem zaproponowano Legii zwycięstwo jedną bramką, myślę że każdy by wziął z pocałowaniem ręki. Trochę szkoda, że nie liczą się bramki na wyjeździe, ale z drugiej strony nie ma co kalkulować - w Warszawie trzeba zagrać taki sam mecz. RE: Piłka nożna - piti198 - 27-07-2021 Legia jakoś przeszła tą Florę i trafiła na Dinamo Zagrzeb. To teraz raczej będzie łomot. RE: Piłka nożna - fire_caves - 13-04-2022 Osobiście nie jestem fanem oglądania piłki kopanej, ale widać po temacie, że nie brak tu miłośników tego sportu. Może Was więc zaciekawić taki news: https://www.gram.pl/news/fifa-to-nowa-platforma-streamingowa-mecze-na-zywo-bez-zadnych-oplat RE: Piłka nożna - misfit - 30-11-2022 I jak tam wrażenia po dzisiejszym dniu? Nie powiem, jak Meksyk prowadził 2:0, a my straciliśmy drugą bramkę z Argentyną to byłem niemal pewien, że to już nasz koniec. Później pod koniec meczu trzecia bramka dla Meksyku, która jednak okazała się ze spalonego - a dalej wiadomo... Uff, gra tragiczna z naszej strony bez bodaj ani jednego celnego strzału, ale najważniejsze, że udało się awansować do fazy pucharowej po 36 latach przerwy. Na dużym farcie, ale jednak... Teraz mam nadzieję, że w meczu z Francuzami nasi podejdą na totalnym luzie i coś im się przestawi
RE: Piłka nożna - Piotrek P - 01-12-2022 Trzeba uczciwie powiedzieć, że poza pierwszą kolejką (niekorzystna dla nas porażka Argentyny i niewykorzystany karny przez Lewego w meczu z Meksykiem) w pozostałych spotkaniach dosłownie wszystko ułożyło się na naszą korzyść ![]() Z drugiej strony patrząc na to, jak często w jak kuriozalnych okolicznościach do tej pory traciliśmy bramki na wielkich turniejach, można powiedzieć że tym razem w końcu trochę nam oddało ![]() Styl mimo wszystko oczywiście boli, ale mam wrażenie że to jednak stres i słaby mental gigantycznie wiążą nogi naszym reprezentantom, bo to w jak prosty sposób tracimy piłkę po przechwycie naprawdę ciężko jakoś inaczej wytłumaczyć. Oby Polacy - zgodnie zresztą z prawdą - poczuli w niedzielę, że już naprawdę nic nie muszą, pokazali się po prostu z jak najlepszej strony i dali nam trochę więcej radości z gry
RE: Piłka nożna - Mateusz - 01-12-2022 No cóż, styl w jakim wywalczyliśmy ten awans niemal całkowicie odbiera radość z osiągniętego sukcesu. Niby to najlepszy wynik na mundialu za mojego życia, a nie potrafię się cieszyć. Nadal najlepszym turniejem pozostaje ten z 2016 roku. Szczęsny TOP. Reszta do zapomnienia. RE: Piłka nożna - Reacher - 01-12-2022 Specjalnie wziąlem dzień urlopu żeby mecz obejrzeć. Przedziwny wieczór. Liczenie bramek i kartek, nerwy do ostatnich minut obu meczów, po raz pierwszy w życiu radość po golu strzelonym przez Arabię Saudyjską. Styl szczególnie w drugiej połowie tragiczny. Niestety więcej zwycięskich porażek na tym turnieju nie będzie. Czarno to widzę, Francja jest mocna, obawiam się, że za mocna. Ale jak to mówią: nadzieja umiera ostatnia (chociaż mówią też, że matką głupich ). Oby w niedzielę nie zabrakło pozytywnych emocji i walki do samego końca. Nie takie niespodzianki się w sporcie zdarzały.
RE: Piłka nożna - Piotrek P - 01-12-2022 Swoją drogą wiele osób zapomniało (w tym komentator meczu Arabia - Meksyk), że gol dla Arabii zupełnie nic nie zmieniał w kontekście sytuacji Polaków - gdyby Meksykanie zdobyli trzeciego gola wyszliby z grupy (wtedy nie liczyłaby się już klasyfikacja fair play i kartki, bo przy zerowym bilansie bramkowym na korzyść Meksyku przemawiałaby większa liczba strzelonych bramek). |