Filmozercy.com | Forum
Blue/Black - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje)
+--- Wątek: Blue/Black (/watek-blue-black)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

RE: Blue/Black - Gieferg - 13-06-2021

Nieźle się to prezentuje całościowo.

Z ciekawości: Podlasie/białostockie/północna Polska?

RE: Blue/Black - Diocletian - 13-06-2021

Dzięki! Najgorsze jest to, że praktycznie nie ma już miejsca na nic nowego. Muszę trochę inaczej zagospodarować ścianę z prawej strony. Stoi tam duża szafa, która trzeba wyrzucić, kupić mniejszą i wtedy zmieści się jeszcze jeden regał Smile
Pozdrowienia z Podlasia!

RE: Blue/Black - Gieferg - 13-06-2021

Specyficzna dla rejonu konstrukcja z "dla" zamiast standardowego "oddałem kumplowi" Wink

Też się ostatnio borykam z brakiem miejsca, na szczęście mało co już kupuję, bo raz, że pandemia i brak interesujących mnie nowości, dwa, wszystko co chciałem już kupiłem (+też sporo rzeczy z perspektywy czasu już zbytecznych). Teraz zmieszczenie nawet jednego nowego filmu to już problem.

RE: Blue/Black - Diocletian - 13-06-2021

Big Grin
Oprócz nowego regału, zamierzam przede wszystkim zrobić porządny przegląd całości i pozbyć się dubli i rzeczy już mi niepotrzebnych. Szczególnie z działu muzycznego. Jestem dobrej myśli.

RE: Blue/Black - Ananas84pl - 14-06-2021

Gratuluje kolekcji. Całościowo wygląda okazale. Osobiście nie lubię filmów w witrynach ale to tylko mój punkt widzenia. Wolę wystawione na full wypasie (tuż przy krawędzi w otwartych regałach).

RE: Blue/Black - Juby - 14-06-2021

Super zbiór i piona za trzymanie filmów w witrynie.

A co do twojego Filmoskopu, widzę że masz dodanego w nim Gladiatora od TiM, a tak naprawdę na półce stoi wznowienie od Filmostrady. Nie zdziwię się jeśli właśnie przez taką wpadkę przy dodawaniu przez userów klasyk R. Scotta (i Bękarty wojny Tarantino) są w Top5 najpopularniejszych wydań na stronie. Smile

RE: Blue/Black - Diocletian - 14-06-2021

Oba wydania mają taki sam EAN i nie udało mi się dodać wydania Filmostrady do Filmoskopu. Widocznie musi zadziałać wyższa instancja.

RE: Blue/Black - Adrian Gawor - 15-06-2021

Gratuluję kolekcji,świetny zbiór, Capote to polskie wydanie?

RE: Blue/Black - Diocletian - 15-06-2021

Dzięki!
Tak, polskie. Imperial CinePix. Do wyboru dźwięk i napisy.

RE: Blue/Black - Nfsfan83 - 15-06-2021

(13-06-2021, 18:01)Diocletian napisał(a):  No dobra, jest już ponad 200 wydań na Filmoskopie, to wklejam całość.
Filmy na płytach BD kupuje jakieś 4 czy 5 lat, UHD jeszcze krócej, więc nie ma tego nie wiadomo ile, ale taki jest plan. Mieć tych filmów jak najmniej. Mam jakieś kryteria zakupowe i się ich w miarę możliwości trzymam, choć są one raczej mało jasne nawet dla mnie, Smile
Nie kupuje żadnych figurek, płyt z muzyką filmową mam kilka, kilka książek. Skupiam się tylko na filmach.
Najpierw zdjęcie całej ściany z gratami. Na kolejnych będzie widać więcej szczegółów. Jak widać, w większości jest to popularne kino rozrtwkowe, co nie znaczy, że tylko takie filmy oglądam. Lubię różnorakie kino, ale kupuje tylko (no prawie tylko) kolorowe rozwałki i ganiatyki Smile
[Obrazek: 0b8761502cc74e11.jpg]

[Obrazek: c07d4a6632f5290b.jpg]

[Obrazek: 2ff00dba4077426e.jpg]

I jeszcze ostatnie DVD jakie mi zostały. Cała resztę, jakieś 150 sztuk oddałem dla kumpla razem z odtwarzaczem
[Obrazek: 34c4db6fc9ad6caf.jpg]

Jako miłośnik jasnego drewna, podziwiam regały i gabloty. To lita sosna?