![]() |
|
Odtwarzacze Blu-ray - cena a jakość - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Dział techniczny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-techniczny) +--- Wątek: Odtwarzacze Blu-ray - cena a jakość (/watek-odtwarzacze-blu-ray-cena-a-jakosc) |
RE: Odtwarzacze Blu-ray - cena a jakość - Ethan - 11-03-2018 Mam google, ale pytam, bo od tego jest to forum i może ktoś ma opinie (testował, korzysta) i się podzieli. No i powiedzcie mi gdzie te cała klasyka w 4k? Nie mówię tutaj o Heat czy Leonie, tylko np dziełach kina radzieckiego pokroju Lecą Zurawie, rzeczach pokroju Przełamując Fale, kinie irańskim pokroju Rękopisy nie płoną czy filmach Ozu. Do tego kino skandynawskie vide Kumple czy Oslo, 31 sierpnia. Przy okazji z tego co mi znajomy tłumaczył i gdzie widzę entuzjazm producenta: "Fanów kina domowego ucieszy z pewnością możliwość przeskalowania obrazów o niższej rozdzielczości do pełnego 4K" Do tego podobno bardzo daje radę przy okazji audio. Mam odtwarzacz blu ray za 300zł od kilku lat i gównianie brzmi z niego muzyka. Muzyki słuchałem z pianocrafta co prawda, ale piano sprzedałem i teraz rozbudowuje sobie lepszy (z opcjami streamingowymi) sprzęt. stąd zakup 303 (i totalna wygoda, żadnych kabli), a muzyka ze spotify'a brzmi genialnie. potem potestuję flacowego tidala. RE: Odtwarzacze Blu-ray - cena a jakość - Mateusz - 11-03-2018 A ile z tych radzieckich i iriańskich klasyków wyszło w ogóle na Blu-ray? (11-03-2018, 00:43)Ethan napisał(a): A co do UHD to nie warto, bo większość tego rodzaju filmów to dla mnie przeciętniactwo (kino z roku na rok jest coraz słabsze) Smile, a wątpię żeby wydawali w Polsce klasyki Parkera, Bergmana czy von Tiera w tym formacie Wątpię, żeby wydali je w Polsce na Blu-ray. RE: Odtwarzacze Blu-ray - cena a jakość - malin1976 - 11-03-2018 4k to jest przejściowy format
RE: Odtwarzacze Blu-ray - cena a jakość - Mateusz - 11-03-2018
RE: Odtwarzacze Blu-ray - cena a jakość - wachi40 - 11-03-2018 Ethan Zamiast kombinować z odtwarzaczem bluray trzeba było zostawić to co masz a te 1500zł dołożyć do lepszego amplitunera Gwarantuję ci że miałbyś o wiele lepsza jakość dźwięku niż z tej 303 i droższego odtwarzacza bluray RE: Odtwarzacze Blu-ray - cena a jakość - Mierzwiak - 11-03-2018 (11-03-2018, 12:59)Ethan napisał(a): Przy okazji z tego co mi znajomy tłumaczył i gdzie widzę entuzjazm producenta: "Fanów kina domowego ucieszy z pewnością możliwość przeskalowania obrazów o niższej rozdzielczości do pełnego 4K"Jeśli masz telewizor 4K to on już przeskalowuje obraz. Tyle. To co cytujesz to marketingowy bullshit. RE: Odtwarzacze Blu-ray - cena a jakość - Wolfman - 11-03-2018 (11-03-2018, 13:35)malin1976 napisał(a): 4k to jest przejściowy formatJest , lub będzie jakiś, który będzie nie do zastąpienia? (11-03-2018, 12:59)Ethan napisał(a): No i powiedzcie mi gdzie te cała klasyka w 4k? Nie mówię tutaj o Heat czy Leonie, tylko np dziełach kina radzieckiego pokroju Lecą Zurawie, rzeczach pokroju Przełamując Fale, kinie irańskim pokroju Rękopisy nie płoną czy filmach Ozu.A jaki odsetek ludzi interesuje się tego rodzaju kinem? Nawet w Polsce nakłady tego typu kina na dvd były znikome, stąd te walki o resztki na alledrogo. Remastery kosztują i póki co sięgają do bardziej znanych klasyków. To musi zarabiać na siebie. Przemyśl zakup choćby na raty Oppo 203, poszerzysz biblioteczkę blu ray na cały świat. W klasykach co szukasz, raczej rzadko kiedy jest wypasiony wielokanałowy dźwięk. RE: Odtwarzacze Blu-ray - cena a jakość - Gieferg - 11-03-2018 Cytat:Fanów kina domowego ucieszy z pewnością możliwość przeskalowania obrazów o niższej rozdzielczości do pełnego 4K B-U-L-L-S-H-I-T. Tzn owszem, przeskaluje ci nawet VHS-a, ale to nic sensownego nie daje. RE: Odtwarzacze Blu-ray - cena a jakość - Daras - 13-03-2018 (11-03-2018, 12:59)Ethan napisał(a): (…) Poniżej gderanie starego dziada… Punkt widzenia Ethana jest mi dosyć bliski. Kilka uwag na ten temat skreśliłem w temacie poświęconym projektorom. Brak klasyki (w PL) na płytach 4K jest jednym z powodów, dla których nowy format interesuje mnie obecnie teoretycznie. Natomiast w kwestii przepłacania zgadzam się z Mierzwiakiem. W wielu miejscach na forum pisałem o swoim zapasowym odtwarzaczu za około 300 zł. Nie ustępuje on dość kosztownemu kiedyś Philipsowi BDP 9600 z procesorem Qdeo na pokładzie. Poniżej kolejny przykład home cinema w pokoju gościnnym. Takich polskich klipów mamy w sieci coraz więcej. Hura! Autor nagrania wyłuszczył „filozofię” posiadania projektora (do 1:25), która w zasadniczej części koresponduje z moją… https://www.youtube.com/watch?v=vBhg1Z4aFpQ RE: Odtwarzacze Blu-ray - cena a jakość - Mr.Hankey - 13-03-2018 (11-03-2018, 13:35)malin1976 napisał(a): 4k to jest przejściowy format WinkPrzejściowy jak każdy inny... Nie ulega jednak wątpliwości, że jak kogoś interesuje topowa jakość, to nie ma alternatywy. |