Filmozercy.com | Forum
Batman v Superman: Dawn of Justice - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: O filmach i serialach (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-filmach-i-serialach)
+--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy--13)
+--- Wątek: Batman v Superman: Dawn of Justice (/watek-batman-v-superman-dawn-of-justice)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

RE: Batman v Superman: Dawn of Justice - Haqu - 12-03-2016

(12-03-2016, 02:08)Gieferg napisał(a):  Man of Steel = movie of the year 2013.

Sorry, Bilbo.

[Obrazek: mjl.gif]

Ja rozumiem, subiektywne odczucia, własna opinia i te sprawy, no ale bądźmy realistami i choć trochę obiektywni.

RE: Batman v Superman: Dawn of Justice - Gieferg - 12-03-2016

Po co? Dla kogo? Interesuje mnie głównie fantastyka, z jakiej racji mam udawać, że podoba mi się co innego, niż mi się podoba?

W 2013 interesowały mnie następujące filmy:

- Szklana Pułapka 5
- Iron Man 3
- G.I.Joe Retaliation
- Fast & Furious 6
- Star Trek Into Darkness
- Man of Steel
- Before Midnight
- Pacific Rim
- Wolverine
- Elysium
- Thor: The Dark World
- Hobbit - Desolation of Smaug

Na wszystkie wybrałem się do kina, potem wszystkie prócz idiotycznego Elysium dołączyłem do kolekcji (z tym, że drugi seans DH5 sprawił, że pożałowałem tej decyzji). Z początku wyszło, że najlepiej wypadł Hobbit, po kilku kolejnych seansach lepiej broni się MoS. And that's it.

Nie wiem czy BvS to powtórzy bo Deadpool to mocny przeciwnik, wygląda na to, że Civil War także, a kto wie co pokaże Suicide Squad.

RE: Batman v Superman: Dawn of Justice - Wolfman - 12-03-2016

W sumie po żadną, skoro to i tak tylko prywatny ranking. Trzeba przyznać, że obok starych Batków 1&2, Spideya z Maguire, Man of steel w moim rankingu najlepsze filmy z facetami w obcisłych kalesonach Smile

RE: Batman v Superman: Dawn of Justice - kryst007 - 12-03-2016

Patrząc na tą listę to nic dziwnego, że akurat z tego wszystkiego "MoS" najbardziej Ci przypadł do gustu. Nic do tego nie mam oczywiście, bo o gustach się nie dyskutuje, ale ostatnio obejrzałem w końcu "Her" - co jak co, ale TO jest z całą pewnością najlepszy film 2013 Wink Jak nie widziałeś, to zobacz koniecznie!

Her? Rzeczywiście pasuje do tej listy pełnej rozwałki i wybuchów. Aż dziwię się , że takie filmy oglądasz na głośnikach z tv. Już prędzej bym zafundował sobie konkretne słuchawki 5.1

RE: Batman v Superman: Dawn of Justice - Haqu - 12-03-2016

(12-03-2016, 13:12)wolfman napisał(a):  Już prędzej bym zafundował sobie konkretne słuchawki 5.1

5.1 w słuchawkach, niektórym marketingowy bełkot wywierca dziury w mózgu już Sad Jak słuchawki to tylko dobre stereo, pakowanie 5 czy 7 malutkich głośniczków obok siebie w słuchawkach nie ma sensu, a symulowanie efektu przestrzennego na słuchawkach stereo jest śmiechu warte.

(12-03-2016, 10:56)Gieferg napisał(a):  W 2013 interesowały mnie następujące filmy:
- Szklana Pułapka 5
- Iron Man 3
- G.I.Joe Retaliation
- Fast & Furious 6
- Star Trek Into Darkness
- Man of Steel
- Before Midnight
- Pacific Rim
- Wolverine
- Elysium
- Thor: The Dark World
- Hobbit - Desolation of Smaug
Jeżeli to kompletna lista to nie dziwię się wyboru Man of Steel, no ale jak czytam że obraz tego pokroju jest filmem roku dla kogoś, to nic tylko za głowę się złapać :v

RE: Batman v Superman: Dawn of Justice - kryst007 - 12-03-2016

Chciałem tylko nieco przekonać Gieferga do jakieś produkcji z poza rozwałek i wybuchów Big Grin Big Grin Big Grin

@Haqu
Ale ja mam słuchawki 5.1 i nie zmieniłbym ich na stereo nigdy w życiu. Grając wieczorami czasami w multi doskonale słyszę jak ktoś mi się za plecami skrada Smile. Granie ze słuchawkami lepiej pomaga niż na głośnikach 5.1

RE: Batman v Superman: Dawn of Justice - Gieferg - 12-03-2016

Cytat:Jeżeli to kompletna lista
Seansów kinowych (a do kina to chodzę na efekty głównie). Nie prowadzę ewidencji pozostałych, ani nie robię jakichś dokładnych rankingów, ale gdybym robił to z 2013 na podium na pewno trafiłby jeszcze "Rush".

RE: Batman v Superman: Dawn of Justice - Sokal - 12-03-2016

Dla mnie Rush to jeden z najlepszych filmów ever :-) Kino na faktach, z bdb kreacjami, akcją, zwrotami akcji (o ile nie zna się story). Do tego AV. Miazga :-)