![]() |
|
Martin Scorsese Presents: Masterpieces of Polish Cinema (24 Blu-ray) - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Dział ogólny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-ogolny) +--- Wątek: Martin Scorsese Presents: Masterpieces of Polish Cinema (24 Blu-ray) (/watek-martin-scorsese-presents-masterpieces-of-polish-cinema-24-blu-ray) |
RE: Martin Scorsese Presents: Masterpieces of Polish Cinema (24 Blu-ray) - misfit - 22-02-2016 W internetach piszą, że wyprodukowali 700 szt. na cały świat. Zagranicą, szczególnie w USA, pewnie nieźle się sprzedaje. Pytanie jak kształtuje się sprzedaż tego boxu w Polsce ? Bywam na wielu polskich forach, ale tylko hakuu przyznał się do jego posiadania. Ktoś jeszcze z Was kupił ? ![]() Osobiście jestem zdecydowany na Vol.3, ale pod warunkiem, że będzie dostępny w pierwotnej cenie ~400zł. RE: Martin Scorsese Presents: Masterpieces of Polish Cinema (24 Blu-ray) - MarianPaz - 25-02-2016 Swoją drogą ciekawe jaki procent z ceny boxa trafia do dystrybutora, ale gdyby przyjąć że jest to 150zł to przy nakładzie 3x700 sztuk mamy już 315 000 zł, a całkowity koszt wynosił 578 640, z czego 150 000 zł dostali od PISFu, a pewnie to nie była jedyna dotacja. Wygląda na to że box bez problemu się zwróci, a może nawet na nim zarobią. Ciekawe czy będzie wznowienie nakładu czy też uznają że swoje sprzedali. Co do tego jak kształtuje się sprzedaż w Polsce to podejrzewam, że stanowi niewielki procent, wyłączając instytucje czy też ludzi z branży. Tylko prawdziwy pasjonat polskiego kina wyłoży te 400-500zł za box. Ja czekam na 3 zestaw który wygląda dla mnie najciekawiej. RE: Krzyżacy - Wolfman - 30-07-2016 Przewidują przecenę tego pierwszego? RE: Martin Scorsese Presents: Masterpieces of Polish Cinema (24 Blu-ray) - Gieferg - 30-07-2016 Odnoszę wrażenie że to raczej towar z rodzaju tych, które albo kupujesz od razu, albo potem musisz sporo dopłacać (choć mogę się mylić, nie śledzę na bieżąco). RE: Martin Scorsese Presents: Masterpieces of Polish Cinema (24 Blu-ray) - misfit - 30-07-2016 Na obniżki nie ma co liczyć. Vol. 1 był zapowiadany w cenie 400 zł i w takiej też był cenie przez kilka pierwszych miesięcy, później podnieśli cenę na 500 zł zgaduję, że częściowo przez osłabienie naszej waluty. Gdy się skończy nakład cena pewnie poszybuje jeszcze w górę w drugim obiegu. Najwięcej osób nastawia się na trzeci box więc w jego przypadku długo bym się nie zastanawiał nad zakupem ![]() Ale na niego pewnie poczekamy jeszcze z pół roku, jeśli nie więcej. RE: Martin Scorsese Presents: Masterpieces of Polish Cinema (24 Blu-ray) - Szczepan600 - 30-07-2016 Ja poważnie zastanawiam się nad kupnem Vol.1 Ktoś z forum go posiada? RE: Martin Scorsese Presents: Masterpieces of Polish Cinema (24 Blu-ray) - Kirek - 30-07-2016 Na OLX od dłuższego czasu jest ogłoszenie w cenie 269 PLN z dopiskiem 'do negocjacji'. RE: Martin Scorsese Presents: Masterpieces of Polish Cinema (24 Blu-ray) - Gieferg - 31-07-2016 Cytat:Najwięcej osób nastawia się na trzeci box A co w nim będzie? RE: Martin Scorsese Presents: Masterpieces of Polish Cinema (24 Blu-ray) - misfit - 31-07-2016 Patrz tutaj. Poza tym w box #3 będzie jeden film, który wcześniej wyszedł na BD w Polsce (Popiół i diament), w #1 i #2 tych przypadków jest po trzy więc zainteresowanym osobom tymi wydawnictwami pewnie w większości dublowałyby się te filmy. RE: Martin Scorsese Presents: Masterpieces of Polish Cinema (24 Blu-ray) - Gieferg - 31-07-2016 Wygląda na to, że "Krzyżacy" to na razie jedyny film z wszystkich tych boksów, który bym chciał postawić na półce. |