![]() |
|
Pudełka Blu Ray - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Zakupy (https://forum.filmozercy.com/dzial-zakupy) +--- Wątek: Pudełka Blu Ray (/watek-pudelka-blu-ray) |
RE: Pudełka Blu Ray - prodarek - 28-06-2023 Owszem można w takich też ale ja nie akceptuje takiego wyglądu na regale, ponieważ nie są one idealnie dopasowane no i widać że "są" org w zasadzie nie widać. Każdy musi zdecydować sam co mu najlepiej pasuje. RE: Pudełka Blu Ray - misfit - 28-06-2023 prodarek - czytasz mi w myślach, bo właśnie po zauważeniu problemu z tymi 14mm z dziurkami, zacząłem sobie zostawiać w nich folię (ale docelowo chciałbym powymieniać pudełka). Przy okazji możesz podrzucić jakiś filmik z metodą kumpla, to też przetestuję. RE: Pudełka Blu Ray - prodarek - 28-06-2023 Trochę pokracznie bo musiałem do kamery się ustawić, pechowo żółty nóż już trochę tępy bo używałem go ostatnio nie tylko do folii a ostrzy nie mogłem znaleźć a czerwony już też na wykończeniu(koniecznie z blokadą). Z nowym ostrzem które tylko jest używane do folii ostrze tnie folii jak masełko. Tak to mniej więcej wygląda.
RE: Pudełka Blu Ray - fire_caves - 28-06-2023 "Ten film jest prywatny" RE: Pudełka Blu Ray - prodarek - 28-06-2023 Sorki już powinno być ok. RE: Pudełka Blu Ray - fire_caves - 28-06-2023 Ubawilem się jak upuściłeś pudełko na koniec A co z wkładaniem pudełka do folii? Te folie są bardzo cienkie i niestety nalozenie takiego kondomika z powrotem nie należy do najłatwiejszych. Może oklejenie całego brzegu "wejściowego" taśmą pozwoliłoby ustabilizować go i ułatwić wsuwanie pudełka?
RE: Pudełka Blu Ray - prodarek - 28-06-2023 No masz po to naklejoną taśmę na brzegach ona zapobiega rozrywaniu. Nie mam problemu z zakładaniem. Ps no musiało coś się wydarzyć za dobrze szło , ale tak jak mówię trochę pokracznie to wygląda bo musiałem się garbić do dołu żeby to jakość w miarę uchwycić.Zakładanie koszulki, wszystko kwestia wprawy początki mogą zniechęcić. RE: Pudełka Blu Ray - misfit - 28-06-2023 Dzięki za filmik. Z typowym niebieskim amarayem 14mm z UK jednak chyba metoda postępowania będzie musiała być inna, przy następnej okazji sprawdzę...
RE: Pudełka Blu Ray - Diocletian - 28-06-2023 Ja tak robię od kilkunastu lat Tylko nie używam taśmy klejącej, bo to za duża fanaberia heh. Najpierw były to co ważniejsze płyty CD, głównie digipack, a potem filmy. Nawet boxy Nolana, Hitchcocka, Bondy, Indiana Jones czy ostatnio Godfather mam w tych foliach pozabezpieczane. Trochę szajba, ale po latach moje fanty wyglądają jak nowe.
RE: Pudełka Blu Ray - Mefisto - 28-06-2023 (28-06-2023, 22:18)Diocletian napisał(a): Trochę szajba, ale po latach moje fanty wyglądają jak nowe Wszystkie moje filmy po latach wyglądają jak nowe, a nie używam folii. Ale spoko, od dziś zacznę mumifikować swoje nabytki - przetrwają wieki ![]() Minister zdrowia ostrzega, że ten post jest czysto ironiczny. |