![]() |
|
Heat / Gorączka 1995 - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy) +--- Wątek: Heat / Gorączka 1995 (/watek-heat-goraczka-1995) |
RE: Heat / Gorączka 1995 - Gieferg - 07-02-2017 (06-02-2017, 20:03)wolfman napisał(a): Że niby mało znaczące zmiany na blu ray ogólnie? Nie. Po prostu nie zależy mi na tym filmie tak, żeby go kupować drugi raz dla lepszej jakości. RE: Heat / Gorączka 1995 - Wolfman - 07-02-2017 Luz każdy ma swój gust. Dla mnie kino sensacyjne z najlepiej wyreżyserowaną strzelaniną jakąkolwiek widziałem w tego typu filmach. Niby trzy godzinny i mogłoby się dłużyć , ale tak nie jest. De Niro i Pacino u szczytu formy i wieku. Remastery z tego co widzę to tylko zwykłe naciągacze kasy i szukanie głupców. Miałem okazję oglądać kilka ostatnio - takie korekty jakie nam serwują to ja zrobię pilotem tv. Ziarno wciąż pozostaje, jak jest jakaś skaza to również nie poprawiona, zwłaszcza to tyczy filmów z epoki vhs. Ot będę miał w tym przypadku ładniejszego steela. Ciekawi mnie jak będzie wyglądał Predator 1 i Ghostbusters 1 w 4k uhd. RE: Heat / Gorączka 1995 - Mierzwiak - 07-02-2017 (07-02-2017, 16:04)wolfman napisał(a): Remastery z tego co widzę to tylko zwykłe naciągacze kasy i szukanie głupców.Zbieraczom opakowań to chyba nie powinno przeszkadzać. Cytat:Miałem okazję oglądać kilka ostatnio - takie korekty jakie nam serwują to ja zrobię pilotem tv.Tytuły? Cytat:Ziarno wciąż pozostajeCoś takiego może napisać tylko osoba nie wiedząca czym jest ziarno RE: Heat / Gorączka 1995 - Wolfman - 07-02-2017 (07-02-2017, 17:51)Mierzwiak napisał(a): Zbieraczom opakowań to chyba nie powinno przeszkadzać. Sam mi powiedz, chyba , że filmy w sieci oglądasz. RE: Heat / Gorączka 1995 - Gieferg - 07-02-2017 Cytat:Ziarno wciąż pozostaje A co, twoim zdaniem powinno zniknąć? RE: Heat / Gorączka 1995 - Mierzwiak - 07-02-2017 (07-02-2017, 18:58)wolfman napisał(a): Sam mi powiedz, chyba , że filmy w sieci oglądasz.Ale co mam ci powiedzieć? To nie ja zbieram opakowania bez względu na zawartość. Odniesiesz się do reszty czy to tajemnica jakie to remastery oglądałeś, które nie wniosły nic czego nie potrafiłby twój czarodziejski telewizor? RE: Heat / Gorączka 1995 - Mefisto - 14-02-2017 Przyszło Od razu porównałem sobie kilka scen i... jestem na tak. Różnica w jakości jest jednak zauważalna. Rewolucji nie ma, kolorystyka odrobinę zmieniona (choć w ruchu to aż tak nie razi jak na screenach), kadrowanie minimalnie inne, ale jeśli kupiłem w nowej formie ikoniczną scenę z oceanem, to kupuję i cały film. Plus oba panele wyglądają smakowicie. Generalnie jestem zadowolony po tych wszystkich obawach. Jak ktoś ma chęć na stare w steelu, to zapraszam na priv.
RE: Heat / Gorączka 1995 - pred895 - 14-02-2017 Ile ci szedł ten steel ?? , bo mój wysłali 2go i dalej go nie ma
RE: Heat / Gorączka 1995 - Mefisto - 14-02-2017 12 dni minus weekendy, czyli wychodzi około tygodnia RE: Heat / Gorączka 1995 - pred895 - 14-02-2017 To i tak długo, bo ostatnio to wszystko przychodziło do mnie w siedem dni wliczając w to weekendy
|