![]() |
|
Daredevil - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: O filmach i serialach (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-filmach-i-serialach) +--- Dział: Seriale (https://forum.filmozercy.com/dzial-seriale--14) +--- Wątek: Daredevil (/watek-daredevil) |
RE: Daredevil - Wolfman - 20-10-2018 Ona kompletnie tam nie pasuje i to od samego początku. Gdyby miała rolę poboczną to dałoby się spokojnie serial oglądać, ale każde jej wejście w Daredevil wzmaga niesmak u większości widzów i nic z tym wciąż nie robią. RE: Daredevil - Gieferg - 20-10-2018 Jest jednym z powodów dla których dałem sobie spokój z tym serialem w połowie sezonu 1-ego. RE: Daredevil - Uatu_TheWatcher - 02-11-2018 Będąc akurat po pierwszym odcinku 3-ego sezonu "Daredevila", wraz z podsumowaniem poprzednich dwóch serii produkcji można stwierdzić, że ów serial od niechcenia łamie kręgosłupy pozostałym serialom adaptującym komiksowe Uniwersa, które są emitowane obecnie, ba, które kiedykolwiek zostały wyemitowane. "Daredevil" nie jest ,,typową powiastką" z cukierkowym przesłaniem, puszczanym do fana humorem i "easter eggiem" co odcinek. To historia postaci z Uniwersum Marvela, której bliżej do mroku, zatracenia się, czy ślepej, niekłamanej sprawiedliwości niż prawdziwego bohaterstwa. Z otwierającego 3-ci sezon "Daredevila", odcinka, zapamiętam słowa Matta, które zapisałem sobie na kartce, które to wdarły chłód do każdej komórki mojego ciała: ,,Jestem tym co robię w ciemności... Krwawię tylko dla siebie". W odcinku Matt nie szczędził słów w stosunku do Boga, mówiąc, że ten ,,obrzucił go gównem", jakby jego wewnętrzne demony zatraciły w nim samym wiarę w siebie; zresztą Murdock powiedział do siostry zakonnej, która się nim opiekowała, i to nawet w tych 53 minutach: ,,Wolę umrzeć jako diabeł, niż żyć jako Matt Murdock". Retrospekcje, dramatyczna, poważna Karen Page i tajemniczy agent FBI, którego pojawienie się i to tak sprytnie uchwycone w montażu, było arcy-niespodzianką pierwszego spośród 13 odcinków 3-ego sezonu produkcji. Z tego, co może się wydarzyć w przyszłych, czekających mnie 12 rozdziałach "Daredevila" wnioskuję, iż ot, taki sobie niby zwyczajny agent Rey Nadeem stanie się kluczem do wolności budzącego się z letargu Fiska. :roll: Moja ocena pierwszego odcinka 3-ego sezonu Daredevil: 9,5/10
RE: Daredevil - czuubakka - 06-11-2018 Straszna słabizna. Nie wiem po co aż tyle odcinków. Dobrze że istnieje funkcja FF. Słyszałem że ma nie być kolejnego sezonu, dobry news. RE: Daredevil - Gieferg - 30-11-2018 That's official. Do piachu.
Daredevil - meaner - 30-11-2018 No to czas na anulowanie subskrypcji u nich. Jest jeszcze jakaś nadzieja, że serial przeskoczy na platformę Disneya. Wychodzi na to, że również już nie zobaczymy 2 sezonu Punishera... RE: Daredevil - Łukasz - 30-11-2018 2 sezon Punishera już powstał.Teraz czeka na premierę. Daredevil - meaner - 30-11-2018 Rzeczywiście, no to nie ma szans na 3 sezon.
RE: Daredevil - Wolfman - 30-11-2018 (30-11-2018, 08:47)meaner napisał(a): Rzeczywiście, no to nie ma szans na 3 sezon.Bardzo dużo padło seriali o super hero. Disney się rozkręca ze swoimi + SW. Znając życie, to wszystko też diabli wezmę. Jestem zdziwiony, że Agenci Tarczycy tyle się utrzymali i nie spłynęli w dół wraz z resztą szamba, a jakimś górnolotnym serialem nie są. RE: Daredevil - Ethan - 30-11-2018 Ale dobrze, że często ludzie się poznają na słabej jakości serialu i potem on znika, czego fajnym przykładem jest mega żałosne Mist. |