![]() |
|
Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje) +--- Wątek: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD (/watek-pearlzfan-kolekcja-uhd-bd-dvd) |
RE: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - Mr.Hankey - 29-11-2024 Bankowo wymienią. Przecież to jest jakiś dramat. Nie wiem jak mogłeś napisać to zdanie... (23-11-2024, 23:05)pearlzfan napisał(a): Jeśli uda mi się zniwelować lub wyeliminować problem vertical bandingu (który muszę szczerze przyznać, uwidacznia się w jakimś naprawdę niewielkim procencie treści, jakie oglądam), to będzie idealnie i zakup ocenię na 10/10. Teraz jest jakieś 9/10 RE: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - fire_caves - 29-11-2024 (29-11-2024, 20:56)pearlzfan napisał(a): Jest protokół, ale koleś tak nabazgrał, że nie jestem w stanie tego odszyfrować, jakieś hieroglify i tv, tyle jestem w stanie odczytać.To im odeslij skan i napisz, że wyraźnie "stoi napisane", że TV do wymiany. Skoro nie da się odczytać, to może nie podważą?
RE: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - kulcikriu - 29-11-2024 @pearlzfan, bardzo wspolczuje Ci sytuacji! Trzymam kciuki RE: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - Mierzwiak - 29-11-2024 (29-11-2024, 20:56)pearlzfan napisał(a): Ano nie mam, ale co by to zmieniło w podejściu supportu?Ja nie miałem w ogóle do czynienia z LG tylko z serwisem współpracującym z ubezpieczycielem. Co prawda nie obyło się bez zgrzytu, bo po pierwszej wymianie matrycy na błędną gość z serwisu próbował mi wmówić, że problemy z obrazem które widziałem pewnie były od początku, ale nie dałem za wygraną, zgłosiłem ponownie i nagle się okazało, że są matryce o innym symbolu zgodne z moim modelem. Ogółem sama obsługa była bez zarzutu i nawet pieniądze na nowego pilota dostałem po tym jak z własnej winy, co zaznaczyłem w formularzu, zalałem go sokiem pomarańczowym ![]() Wiem że to dodatkowe koszta, ale biorąc taki sprzęt nie ryzykowałbym kontaktu wyłącznie z producentem, spławianie ludzi leży w ich interesie. RE: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - kulcikriu - 30-11-2024 @Mierzwiak, tak z ciekawosci masz na mysli jakies ubezpieczenie zewnetrzne, a nie poszerzona gwarancje,do 5 lar, ktora proponuja w sklepie? RE: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - Mierzwiak - 30-11-2024 Mam na myśli to co oferuje sklep, ja brałem najwyższy wariant na 5 lat. RE: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - Ethan - 30-11-2024 Przy takich drogich sprzętach czy dajmy na to wysokich modelach Samsunga czy Apple dodatkowe ubezpieczenia to podstawa. RE: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - pearlzfan - 26-12-2024 Na święta wpadło jeszcze kilka pozycji i w końcu mogę zrobić małe podsumowanie 2024. ![]() Jak widać w stosunku do poprzedniego roku jest znaczący progres, jeśli chodzi o nowości (a tak narzekałem, że nie będzie już co kupować ). Ogólnie wpadły o 2 wydania więcej niż w 23, ale nadal mniej niż w 22 (-13). Upgrejdy w odwrocie, głównie ze względu na chore ceny (kilka wciąż czeka na promocje m.in. Avatar i Drive). Ilość nowości podbiły znacząco zakupy kina kopanego na BD od Eureki (w koszyku czekała też Lady Reporter i She Shoots Straight, ale dobrze, że obejrzałem przed zakupem i nie bazowałem tylko na zwiastunach, bo bym żałował). Filmoteka UHD wyprzedziła mocno wydania BD (231 vs 197) i to się już raczej nie zmieni. Na przyszły rok w kolejce nowych tytułów na UHD czekają już The Wild Robot, Se7en, Kill Bill, Jackie Brown i Seven Samurai (oraz pewnie Nosferatu). Przed szybkimi zakupami w zagranicznych sklepach powstrzymują mnie ruchy Galapagos i Monolith, które nieśmiało znowu zaczęły coś wypluwać na UHD/BD (szkoda, że Monolith zmarnował okazję na wydanie Substancji w 4K i przy okazji Revenge choćby na BD). Kilka słów o ostatkach 2024: Twisters zdecydowanie lepiej mi się oglądało niż prekursora, który odświeżyłem i wydał mi się strasznie żenujący (zwłaszcza bohaterowie, którzy drą się i zachowują jak banda dzieciaków z ADHD). Romulus, to całkiem sprawne przywrócenie funkcji witalnych serii. Nie jest idealnie, ale wyznacza kierunek (worldbuilding, scenografia, efekty wizualne), którym można podążać usprawniając elementy, które nie do końca zagrały (nijacy bohaterowie, w kilku miejscach scenariusz, włączając w to emocjonujący, ale niepotrzebnie mash-upowy finał). Pulp Fiction i Ronin - klasyki, więc nie ma co się rozpisywać. Z Azji klasyk z Hong Kongu plus rozszerzenie videoteki kina japońskiego o Takeshii Kitano (Sonatine i Violent Cop super, Boiling Point, to niestety rozczarowanie, nie tego się spodziewałem). Wisienką na torcie jest upgrejd Papriki. Na zdjęciach brakuje jeszcze Terminatora UHD i Harakiri BD, ale te mimo, że zakupione w grudniu trafią w moje ręce dopiero po nowym roku ![]() Czego bym sobie życzył w 2025? Wydań BD kilku seriali, do których chętnie bym wrócił po latach (Felicity, Wonder Years, Due South, Space Above and Beyond, Halt and Catch Fire) i więcej wydań UHD z polską wersją językową. ![]() ![]() ![]()
RE: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - pearlzfan - 14-01-2025 Pierwsze noworoczne łupy. 3 nowości i jeden upgrejd. Terminator dzisiaj wieczorem zajmuje ekran i bardzo się cieszę na seans, bo tej części nie widziałem chyba ze 30 lat. Harakiri uzupełnia rosnącą kolekcję kina azjatyckiego a Świt dołącza na półkę 4K tuż obok Nocy. Na koniec dorzuciłem świetne kino wojenne z bardzo fajnymi efektami praktycznymi i dźwiękiem. ![]() ![]() Ps. Zmontowaliśmy też w końcu film z naszej wyprawy na Alaskę i oto efekt (polecam oglądać na tv, bo - przyznam nieskromnie - wyszło epicko ).RE: Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD - paniron - 15-01-2025 Nie widze akcji szczytowej na Denali... |