![]() |
|
HAL 9000: Archiwum - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje) +--- Wątek: HAL 9000: Archiwum (/watek-hal-9000-archiwum) |
RE: HAL 9000: Archiwum - pearlzfan - 04-10-2025 (03-10-2025, 19:55)piti198 napisał(a): Tron wygląda spoko, ale ta historia dziś to trochę jest naiwna. Przykład:Dilinger poszukuje Flynna, a on wcale się nie ukrywa, ma salon gier nazywający się Flynn's Arcade i wymiata tam na grach.Oj, żeby tylko to było problemem naiwności tej historii ![]() Byłem świeżo po seansie przed zakupem i ten film już MOCNO trąci myszką na każym poziomie realizacji, ale... jest to jednak obraz przełomowy dla gatunku jak i całej kinematografii. Plus, w moim przypadku był to jeden z pierwszych filmów SF obejrzanych w kinie, dlatego wylądował w kolekcji. Druga część jest zdecydowanie bardziej, przynajmniej dla mnie, zdatna do wielokrotnego oglądania, choć też posiada dziury w scenariuszu np. Sam spotyka blond chikite Gem na ulicach Gridu, która jakimś cudem wie, czego on szuka i prowadzi go do Zuse'a ¯\_(ツ)_/¯ RE: HAL 9000: Archiwum - HAL 9000 - 04-10-2025 (04-10-2025, 15:52)pearlzfan napisał(a): w moim przypadku był to jeden z pierwszych filmów SF obejrzanych w kinie O! Zazdroszczę. RE: HAL 9000: Archiwum - piti198 - 04-10-2025 (04-10-2025, 15:52)pearlzfan napisał(a): Druga część jest zdecydowanie bardziej, przynajmniej dla mnie, zdatna do wielokrotnego oglądania, choć też posiada dziury w scenariuszu np. Sam spotyka blond chikite Gem na ulicach Gridu, która jakimś cudem wie, czego on szuka i prowadzi go do Zuse'a ¯\_(ツ)_/¯Ja dwójki w życiu nie oglądałem, to kupiłem tylko jedynkę. RE: HAL 9000: Archiwum - HAL 9000 - 05-10-2025 Na drugą część pojechałem do kina IMAX w Poznaniu. Pamiętam, że było bardzo głośno, średni bas (Daft Punk) mocno rezonował i nogawki od spodni mi fruwały ![]() Przede mną siedziała mocno zaawansowana wiekowo para, grubo po sześćdziesiątce - zastanawiałem się jak dają radę, ale siedzieli do końca
RE: HAL 9000: Archiwum - Altair - 09-10-2025 Jak zawsze ciekawe zakupy. RE: HAL 9000: Archiwum - HAL 9000 - 11-10-2025 Dzięki ![]() Drugi TRON dotarł w idealnym stanie - tym razem była tylko zwykła szara kartonowa koperta, w przeciwieństwie do pierwszej przesyłki, gdzie dodatkowo była jeszcze druga bąbelkowa, co jednak w niczym nie pomogło, tylko ślad węglowy był większy ![]() ![]() Rarewaves odpowiedziało szybko w sprawie rozwalonego steelbooka, zaproponowali 20% obniżki lub zwrot ![]() Defekty przy drugim filmie nie rzucały mi się w oczy podczas seansu, dopiero później jak zacząłem szukać, to znalazłem DV nie pomaga, jest bałagan ![]() Niektóre sceny wydawały mi się nienaturalnie ostre, coś jak AI, ale nie przeszkadzało mi to i seans był bardzo udany. Dotarł też pierwszy Wes Anderson 4K: ![]() Francuskie wydanie, bo w zapowiedziach była inna okładka, ![]() myślałem że będę miał dwie grafiki, a tu ZONK
RE: HAL 9000: Archiwum - HAL 9000 - 25-10-2025 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gdyby ktoś się zastanawiał, co to jest "Forbidden World", to tu jest próbka: Warto zwrócić uwagę na opakowania po jajkach na ścianach korytarzy ![]() ![]() ![]() Ironia losu, że filmy typu "Forbidden World" mają lepsze transfery niż klasyki z górnej półki. Po seansie "Kręglogłowych" nie mogłem pozbyć się z głowy utworu "Showdown": "Orca" pomogła: Tylko jak się pozbyć orki teraz
RE: HAL 9000: Archiwum - Mefisto - 26-10-2025 OK, mam tego dosyć - przestań kopiować moje zakupy!
RE: HAL 9000: Archiwum - Blade - 26-10-2025 Nie chcesz sprzedać samego Blu z Airplane II?
RE: HAL 9000: Archiwum - Ash-9001 - 26-10-2025 Ja mam pytanie ogólne co do serii Vintage, bo mnie czasami kusi sobie coś z niej kupić (np. Breathless), ale widzę logo Studio Canal i się boję Dobre są te ich wydania?
|