Filmozercy.com | Forum
Blu-ray vs DVD - dyskusja - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Dział ogólny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-ogolny)
+--- Wątek: Blu-ray vs DVD - dyskusja (/watek-blu-ray-vs-dvd-dyskusja)

Blu-ray vs DVD - dyskusja - vandel - 10-12-2019

Nie widzę problemu z wydaniem steelbook 4k wystarczy płytki włożyć do środka inne 4k zamiast Blu i nakładka obwoluta i koniec roboty.

Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka

RE: Blu-ray vs DVD - dyskusja - Wolfman - 10-12-2019

(10-12-2019, 18:10)lukee napisał(a):  Hehehehe. Dzięki Ethan za ten post bo jak dla mnie wyczerpuje on temat Swoiste K.O
Niby co wyczerpuje? Skądś się bierze taka mentalność, że społeczeństwo prymitywne, pojęcia o niczym nie mające. Generacja ludzi kupowała i zbierała dvd, ale nie było komu zadbać by zainteresować tym następne. Ludzie szybko się starzeją i zmieniają plany, więc taki dystrybutor musi cisnąć i dbać by kolejne pokolenia były zainteresowane tematem.

(10-12-2019, 18:43)vandel napisał(a):  Nie widzę problemu z wydaniem steelbook 4k
Pewnie list do papy smerfa kosztuje trochę zielonych i się im nie chce. Ale to też kolejny dowód na ułomność tego rynku. Nic się nie rozwija

RE: Blu-ray vs DVD - dyskusja - misfit - 10-12-2019

(10-12-2019, 18:10)lukee napisał(a):  Hehehehe. Dzięki Ethan za ten post bo jak dla mnie wyczerpuje on temat Big Grin Swoiste K.O. Dziwicie się, że nie ma jakiegoś steela z 4K czy kolekcjonerki. Dla kogo dla tej garstki ludzi? Przecież mentalność u nas w kraju jest taka, że szczytem techniki jest mieć Netflix i wtedy jest się panem świata. 95 % osób którym mówię, że zbieram filmy wali takim tekstem o Netflixie Big Grin Jeszcze, jak by ci ludzie mieli go za 40 zł ale przecież to są zrzutki ziomkowe by dać max dychę czy jakieś składki w rodzinie. Chcecie tych ludzi przekonać żeby sobie filmy po 100 zł zaczęli kupować bo będą mieć lepszą jakość? Smile Powodzonka życzę Wink

To jest właśnie to błędne koło o którym wcześniej pisałem. Zainteresowanie jakieś tam jest filmami UHD BD, ale nie przy cenach i podejściu do klienta jakie oferuje polska dystrybucja. Jeśli na samym filmoskopie w kolekcjach użytkowników zliczysz ilość kupionych filmów UHD przez użytkowników tego portalu to wyjdzie tego kilka tysięcy - sęk w tym, że znakomita większość z tego zgarnął Amazon, Zoom czy Zavvi, a nie polskie sklepy. A na filmożercach Polska się kończy.

RE: Blu-ray vs DVD - dyskusja - Mierzwiak - 13-12-2019

Plotka głosi, że The Rise of Skywalker będzie pierwszym filmem, który będzie mieć tylko wydania Blu-ray i UHD, nie ukaże się na DVD.

RE: Blu-ray vs DVD - dyskusja - Gieferg - 13-12-2019

Gdyby to była prawda, przynajmniej byłby z niego jakiś pożytek Tongue
Ale nie chce mi się w to wierzyć, choć, o ile pamiętam, ROTS było jednym z pierwszych filmów nie wydanych na VHS.

RE: Blu-ray vs DVD - dyskusja - Wolfman - 13-12-2019

(13-12-2019, 20:34)Mierzwiak napisał(a):  nie ukaże się na DVD.
Podano przyczynę? Tak po prostu demonstracja mocy by wyprzeć to zombie? Czy tez ogólnie mało kupuje ludzi ten film na dvd?

RE: Blu-ray vs DVD - dyskusja - Mr.Hankey - 14-12-2019

Nie ma absolutnie żadnego powodu, dla którego Disney nie miałby wydać tego na DVD. Prędzej doczekamy się rodzimej wersji językowej w wydaniach UHD od Disneya niż postanowią zakopać DVD. Stawiam butelkę, że będzie wydanie DVD, chociaż decyzja o zaprzestaniu wydawania czegokolwiek w tym formacie powinna zapaść już dawno temu...

RE: Blu-ray vs DVD - dyskusja - MasterThief - 15-12-2019

@Mierzwiak

A gdzie o tym przeczytałeś?

RE: Blu-ray vs DVD - dyskusja - truvneeck - 15-12-2019

(13-12-2019, 20:34)Mierzwiak napisał(a):  Plotka głosi...

Wygląda to na rozsądny ruch, który zmusi "niedzielnych" oglądaczy zza Atlantyku (niezaznajomionych z innymi formatami, którzy kupują tylko dvd), do subskrypcji Disney+.

RE: Blu-ray vs DVD - dyskusja - Mierzwiak - 15-12-2019

Na blu-ray.com ktoś kto ma dostęp do... w sumie sam nie wiem czego, wkleił screen z rzekomą listą planowanych w USA wydań ktora wygląda tak:
[Obrazek: P3VAw7T.jpg]

I na tej podstawie wysnuto, że nie bedzie DVD, no ale też dlatego użyłem określenia "plotka".