![]() |
|
Blu-ray vs DVD - dyskusja - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Dział ogólny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-ogolny) +--- Wątek: Blu-ray vs DVD - dyskusja (/watek-blu-ray-vs-dvd-dyskusja) |
Blu-ray vs DVD - dyskusja - vandel - 10-12-2019 Nie widzę problemu z wydaniem steelbook 4k wystarczy płytki włożyć do środka inne 4k zamiast Blu i nakładka obwoluta i koniec roboty. Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka RE: Blu-ray vs DVD - dyskusja - Wolfman - 10-12-2019 (10-12-2019, 18:10)lukee napisał(a): Hehehehe. Dzięki Ethan za ten post bo jak dla mnie wyczerpuje on temat Swoiste K.ONiby co wyczerpuje? Skądś się bierze taka mentalność, że społeczeństwo prymitywne, pojęcia o niczym nie mające. Generacja ludzi kupowała i zbierała dvd, ale nie było komu zadbać by zainteresować tym następne. Ludzie szybko się starzeją i zmieniają plany, więc taki dystrybutor musi cisnąć i dbać by kolejne pokolenia były zainteresowane tematem. (10-12-2019, 18:43)vandel napisał(a): Nie widzę problemu z wydaniem steelbook 4kPewnie list do papy smerfa kosztuje trochę zielonych i się im nie chce. Ale to też kolejny dowód na ułomność tego rynku. Nic się nie rozwija RE: Blu-ray vs DVD - dyskusja - misfit - 10-12-2019 (10-12-2019, 18:10)lukee napisał(a): Hehehehe. Dzięki Ethan za ten post bo jak dla mnie wyczerpuje on temat To jest właśnie to błędne koło o którym wcześniej pisałem. Zainteresowanie jakieś tam jest filmami UHD BD, ale nie przy cenach i podejściu do klienta jakie oferuje polska dystrybucja. Jeśli na samym filmoskopie w kolekcjach użytkowników zliczysz ilość kupionych filmów UHD przez użytkowników tego portalu to wyjdzie tego kilka tysięcy - sęk w tym, że znakomita większość z tego zgarnął Amazon, Zoom czy Zavvi, a nie polskie sklepy. A na filmożercach Polska się kończy. RE: Blu-ray vs DVD - dyskusja - Mierzwiak - 13-12-2019 Plotka głosi, że The Rise of Skywalker będzie pierwszym filmem, który będzie mieć tylko wydania Blu-ray i UHD, nie ukaże się na DVD. RE: Blu-ray vs DVD - dyskusja - Gieferg - 13-12-2019 Gdyby to była prawda, przynajmniej byłby z niego jakiś pożytek ![]() Ale nie chce mi się w to wierzyć, choć, o ile pamiętam, ROTS było jednym z pierwszych filmów nie wydanych na VHS. RE: Blu-ray vs DVD - dyskusja - Wolfman - 13-12-2019 (13-12-2019, 20:34)Mierzwiak napisał(a): nie ukaże się na DVD.Podano przyczynę? Tak po prostu demonstracja mocy by wyprzeć to zombie? Czy tez ogólnie mało kupuje ludzi ten film na dvd? RE: Blu-ray vs DVD - dyskusja - Mr.Hankey - 14-12-2019 Nie ma absolutnie żadnego powodu, dla którego Disney nie miałby wydać tego na DVD. Prędzej doczekamy się rodzimej wersji językowej w wydaniach UHD od Disneya niż postanowią zakopać DVD. Stawiam butelkę, że będzie wydanie DVD, chociaż decyzja o zaprzestaniu wydawania czegokolwiek w tym formacie powinna zapaść już dawno temu... RE: Blu-ray vs DVD - dyskusja - MasterThief - 15-12-2019 @Mierzwiak A gdzie o tym przeczytałeś? RE: Blu-ray vs DVD - dyskusja - truvneeck - 15-12-2019 (13-12-2019, 20:34)Mierzwiak napisał(a): Plotka głosi... Wygląda to na rozsądny ruch, który zmusi "niedzielnych" oglądaczy zza Atlantyku (niezaznajomionych z innymi formatami, którzy kupują tylko dvd), do subskrypcji Disney+. RE: Blu-ray vs DVD - dyskusja - Mierzwiak - 15-12-2019 Na blu-ray.com ktoś kto ma dostęp do... w sumie sam nie wiem czego, wkleił screen z rzekomą listą planowanych w USA wydań ktora wygląda tak: ![]() I na tej podstawie wysnuto, że nie bedzie DVD, no ale też dlatego użyłem określenia "plotka". |