Filmozercy.com | Forum
Koronawirus - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Pozostałe (https://forum.filmozercy.com/dzial-pozostale--16)
+--- Dział: Na luzie (https://forum.filmozercy.com/dzial-na-luzie)
+--- Wątek: Koronawirus (/watek-koronawirus)

RE: Koronawirus - piti198 - 06-09-2021

(06-09-2021, 07:22)MiMiK napisał(a):  Czyli Korwin Mikke nie jest powiązany z żadną partią polityczną i nie założył strony której podałeś nczas.com? LOL Co do Jacka Międlara (wprawo.pl) to każdy wie że to "zwolennik" skrajnej prawicy i kolejny "oszołom" RP, zresztą wielokrotnie skazywany za m.in za wypowiedzi antysemickie, homofobiczne i nacjonalistyczne czy też nawoływanie do nienawiści (i bóg wie jeszcze za co) oraz były ksiądz i były dziennikarz (został wyrzucony z SDP)  więc sorry "tacy" ludzie maja mi tłumaczyć co to jest koronawirus i są wg Ciebie wiarygodni? Masakra jakaś, miał być dyskurs a mamy jego antonim.
Czytaj uważniej. Pytałem o Międlara, a nie Korwina. A co to jest skrajna prawica i czym się różni od "zwyczajnej" prawicy? Podaj definicję oszołoma i wytłumacz dlaczego Międlar i Korwin są nimi dla Ciebie. Co to jest w/g Ciebie antysemityzm? Czy mówienie prawdy o Żydach też się do tego zalicza, bo "to nie przechodzi w żadna rubryka"? Jak odpowiedział rabin Szalom Ber Stambler, jak jakiś dziennikarz napomknął coś o żydowskich kolaborantach.
https://wprawo.pl/rabin-tvp-info-o-zydowskich-szmalcownikach-wiem-ogole-przechodzi-zadna-rubryka-wideo/
Z tego co wiem, to Międlar został wyrzucony z SDP, bo ktoś go zakapował, a władze SDP, które same wcześniej go przyjęły wyrzuciły go po protestach wielu "obiektywnych" dziennikarzy typu Lis.
Z tego rozumiem, że też nie można w Polsce źle mówić o osobach spod znaku lgbt i czuć miłości do własnej Ojczyzny, bo zaraz zostanie się zmieszanym z błotem. Najlepiej w/g Ciebie należy szargać wszystkie świętości, wzorce moralne, szydzić z katolików, bo to teraz modne i nikt nic za to nie zrobi.

RE: Koronawirus - misfit - 06-09-2021

(05-09-2021, 22:02)Wolfman napisał(a):  Ależ nie, po prostu nic już nie ma co by mnie mogło zainteresować.

Przeca cały czas pełno puszek wychodzi, ratuj bo inaczej Nfsfan dalej będzie mógł sobie robić podśmiechujki z tego, że sprzedaż DVD mocno góruje nad BD i UHD.
Ok. 50 filmów wklejonych przez okres prawie 7 miesięcy - no nie poznaję, takie ilości to potrafiłeś nawet w ciągu miesiąca trzaskać. Więc mam nadzieję, że jest tak jak piszesz, a nie, że kaska na blu-ray'e w sporej części się skończyła.

Cytat:Tak, zauważyłem. Oczekujesz twardych dowodów, że to nie prawda, podobnych do tych "twardych dowodów" jakie oglądasz w tv i na rządowych stronkach.

Nie, ale jeśli po raz n-ty wchodzisz między wódkę a zakąskę, wyciągasz kilka słów z mojej wypowiedzi i komentujesz ją formułkami wyuczonymi ze stron foliarskich to w duchu czuję, że to była bardzo dobra decyzja z tym ignorowaniem Twoich postów w tym temacie. Poza tym chyba umknęła ci informacja, że wciąż nie ma przyklepanej ustawy o kompensatach za powikłania poszczepienne i nawet z tego nie potrafisz zrobić użytku.
Tak poza tym to nie oglądam tv (poza sportem), a informacje w sprawie koronki czerpię głównie od medyków i naukowców. Tak, wiem - 99% z nich się sprzedało, itd. itp... nie musisz mi o tym przypominać w razie gdyby naszła cię taka ochota.

RE: Koronawirus - MiMiK - 06-09-2021

Jakie to niby szargam "świętości"? Może te które ukrywały/ukrywają pedofilie w kościele czy może te które idziesz coś załatwić i mówią ci "Co łaska nie mniej niż $$$"?? W swoim życiu księży z powołania (a nie z powołania do kasy) spotkałem kilku tj można policzyć ich na palcach jednej ręki. Może nie zmieniaj bezsensownie wątku który dotyczy jakby nie było koronawirusa na tematy światopoglądowe?? Zawsze możesz utworzyć kolejny wątek na temat kontemplacji światopoglądowej Big GrinBig Grin
Skoro SDP wywaliło Pana Międlara to miała temu powody jak np to że dziennikarz nie może być karany, a z tego co mi wiadomo poświadczył nieprawdę składając wniosek do SDP  
"Zarząd Główny SDP podjął uchwałę stwierdzającą, że na skutek naruszenia procedur przewidzianych przez statut SDP przez zarząd Oddziału Dolnośląskiego Jacek Międlar nie jest członkiem Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich"
Widzę że masz ogromny problem z czytaniem skoro stronę nczas.com założył członek partii politycznej to trudno by MarianPaz nie napisał " Strona która powiązana jest z konkretną partią polityczną jest równie wiarygodna jak niezależna.pl Sakiewicza.". Redaktorem kolejnej strony wprawo.pl jest kontrowersyjna osoba czyli Pan Międlar który nie raz i nie dwa "oświecił" wszystkich swoją bezstronnością czego wymaga praca dziennikarza zresztą może pisać co chce nie jest już dziennikarzem. Także wiesz internet wszystko przyjmie dopóki opłacisz rachunki Wink

https://wprawo.pl/katarzyna-ts-dziennikarskie-szambo-czyli-sdp-podkula-ogon-ws-jacka-miedlara/
https://wprawo.pl/jacek-miedlar-o-przyjeciu-do-sdp-i-kuriozalnych-oswiadczeniach-krzysztofa-skowronskiego-wideo/
https://wprawo.pl/mitomani-i-tchorze-piotr-korczarowski-o-witoldzie-gadowskim-i-jego-informatorach-z-mosadu-wideo/
https://wprawo.pl/zarzad-sdp-oglosil-ze-jacek-miedlar-nie-jest-czlonkiem-tej-organizacji-zenujace-oswiadczenie-witolda-gadowskiego/
Dlaczego odpowiadasz wybiórczo na mój post. Zapomniałeś napisać kto to jest oszołom i wytłumaczyć mi dlaczego są nimi dla Ciebie Międlar i Korwin. To samo nt antysemityzmu.
Po raz kolejny stwierdzam, że pytałem wyłącznie o Międlara, a Ty znowu powtarzasz te swoje bzdury.
Na pewno bezstronnym i bardziej stosującym się do zasad etyki dziennikarskiej jest niejaki Mariusz Szczygieł, który spłodził następujący tekst:
Cytat:przyjęcie Jacka Międlara do jakiejkolwiek organizacji lub publikowanie jego materiałów stawia jego promotorów w jednej linii z tymi, którzy zagazowali Żydów i homoseksualistów w Auschwitz
albo Durczok wyzywający dziennikarzy w studiu tv
https://www.youtube.com/watch?v=W479P3zXukk
(06-09-2021, 07:31)Gieferg napisał(a):  
Cytat:Przykłady "gównostronki" w/g Gieferga:

Tylko potwierdziłeś swój poziom umysłowy. Wszyscy wiemy jaki.

Wpadłeś w własną pułapkę. ale nie wymagam od ciebie przyznania się do własnego błędu, bo wiem że w Twoim przypadku to nigdy nie nastąpi. Ty lubisz iść w zaparte i dalej mieć klapki na oczach.
Te epitety zachowaj do własnych recenzji. Dlaczego tam ich nie stosujesz?

Bzdury to wypisujesz Ty, powielasz fakenewsy, niesprawdzone informację. Na prawdę nie wiesz kto to jesz "oszołom" czy udajesz jednego z nich? Wypadało by zajrzeć od czasu do czasu do słownika PWN nie? Pomogę Ci:
- człowiek ślepo podporządkowany jakiejś idei i wierzący w nią bezgranicznie
- ktoś zachowujący się nienormalnie

Przedstawiłem Ci (zresztą nie tylko ja) moje spostrzeżenia co do wiarygodności obu stron, a Ty odwracasz kota ogonem że Tobie chodziło o Międlara który reprezentuje jeden z portali. Pewnie za chwilę powiesz że jednak o Korwin-Mikke Big Grin. Nie uważasz że osoba prawomocnie skazana (Międlar) nie jest (i nie powinna być) wiarygodnym źródłem? To może ktoś z wyrokiem za kradzież niech zostanie sędzią przecież to nic takiego i na pewno ktoś go pomówił/bezpodstawnie oskarżył itp.

Według takiej definicji oszołoma, to można za niego uznać większość użytkowników tego forum, a na pewno wszystkich w tym temacie. Big Grin
A kto jest w/g Ciebie nienormalny? Bo to można różnie interpretować. A poza tym to np:. zdaniem psychiatrów, to nikt nie jest w pełni zdrowy.

Właśnie osiągnąłeś kolejny poziom absurdu dysputy. Twoje deliberacje są tak twórcze, iż wszyscy na forum mamy ubaw po pachy Big Grin
Przypomnę pytałeś dlaczego nazywam "oszołomem" Korwin-Mikke oraz Międlara, ba nawet Ci podałem konkretne przykłady a Twoja refleksja sprowadza się do przyrównania ich do osób wypowiadających się na forum. Może lepiej skorzystaj z tego psychiatryka przynajmniej będzie jednego mniej bzika.

PS Gdybyś nie wiedział kto to jest bzik to zapraszam do PWN Big Grin

(06-09-2021, 11:14)MiMiK napisał(a):  Właśnie osiągnąłeś kolejny poziom absurdu dysputy. Twoje deliberacje są tak twórcze, iż wszyscy na forum mamy ubaw po pachy Big Grin
Przypomnę pytałeś dlaczego nazywam "oszołomem" Korwin-Mikke oraz Międlara, ba nawet Ci podałem konkretne przykłady a Twoja refleksja sprowadza się do przyrównania ich do osób wypowiadających się na forum. Może lepiej skorzystaj z tego psychiatryka przynajmniej będzie jednego mniej bzika.

PS Gdybyś nie wiedział kto to jest bzik to zapraszam do PWN Big Grin
Przykłady podałeś odnośnie Międlara, a nie Korwina. A w ogóle to co Międlar został skazany prawomocnie? Bo nic o tym nie wiem.
PS. A Ty za to masz fioła. Pasuje?
MiMiK napisał(a):Może lepiej skorzystaj z tego psychiatryka przynajmniej będzie jednego mniej bzika.
Ach te rymy. Może zamiast produkować się na forum zostań wierszokletą? Big Grin

piti198 napisał(a):Przykłady podałeś odnośnie Międlara, a nie Korwina. A w ogóle to co Międlar został skazany prawomocnie? Bo nic o tym nie wiem.
PS. A Ty za to masz fioła. Pasuje?
Naprawdę udajesz otępiałego czy tylko w tej konkretnej materii? Tak został skazany prawomocnie wygoogluj sobie gdyż w swoim wprawo.pl i nczas.com tego nie wyczytasz Big Grin
Dopiero co pytałeś o Międlara dla przypomnienia
MiMiK napisał(a):Przedstawiłem Ci (zresztą nie tylko ja) moje spostrzeżenia co do wiarygodności obu stron, a Ty odwracasz kota ogonem że Tobie chodziło o Międlara który reprezentuje jeden z portali. Pewnie za chwilę powiesz że jednak o Korwin-Mikke
Czyli teraz już Międlar nie jest wiarygodny a z partii politycznej Korwin-Mikke jest wiarygodny który założył nczas.com? Bajdurzysz ostro Big Grin
piti198 napisał(a):Ach te rymy. Może zamiast produkować się na forum zostań wierszokletą?
Żadnych wierszy nie napisałem, poetą też nie jestem więc może sprawdź w PWN co znaczy dane słowo.

Wracając do meritum coś ktoś wie kiedy wprowadzą ten fundusz za NOP-y? Czy kolejny blef jedynej słusznej partii?

MiMiK napisał(a):Naprawdę udajesz otępiałego czy tylko w tej konkretnej meterii?
Co to jest "meteria"? To coś od metra?Big Grin Już o podobnych "bykach" nie wspominając.
MiMiK napisał(a):Przedstawiłem Ci (zresztą nie tylko ja) moje spostrzeżenia co do wiarygodności obu stron, a Ty odwracasz kota ogonem że Tobie chodziło o Międlara który reprezentuje jeden z portali. Pewnie za chwilę powiesz że jednak o Korwin-Mikke
Cały czas piszę, że chodziło mi o Międlara. A Ty ciągle usiłujesz mi wmówić, że jednak było odwrotnie.
MiMiK napisał(a):
Czyli teraz już Międlar nie jest wiarygodny a z partii politycznej Korwin-Mikke jest wiarygodny który założył nczas.com? Bajdurzysz ostro Big Grin
Trzeba być ostro zakręconym, żeby odpowiadać sobie samemu na swoje posty. I wysnuwać jakieś wnioski na tej podstawie. Chyba coś było ostro palone albo wciągane. Big Grin
MiMiK napisał(a):Wracając do meritum coś ktoś wie kiedy wprowadzą ten fundusz za NOP-y? Czy kolejny blef jedynej słusznej partii?
Wprowadzą jak firmom farmaceutycznym będzie się opłacać. Ale za śmierć kogoś z rodziny w wyniku powikłań po szprycy odszkodowania nie dostaniesz.