Filmozercy.com | Forum
Remastery - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Dział ogólny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-ogolny)
+--- Wątek: Remastery (/watek-remastery)

RE: Remastery - misfit - 23-05-2024

Recka i screeny Hitchera od Francuzów na testbluray.com.

Miejcie na uwadze, że źródłem obrazu był pozytyw, podczas gdy od Second Sight jest to negatyw (mogłyby w końcu ruszyć pre-ordery :/ ).

RE: Remastery - Mefisto - 27-05-2024

Kolejne porównanie OUATITW
Chyba trzeba będzie kupić zwyklaka w jakiejś promce, bo tragedii nie ma. No chyba, że wydadzą jednak też osobno zremasterowane blu za nieco mniej szekli.

RE: Remastery - Mierzwiak - 27-05-2024

Jeśli brak ziarna i, jak twierdzą (kompetentni) ludzie którzy to widzieli, tańczące na jednolitych tłach makrobloki to nie wiem co jeszcze miałoby się stać by było to tragedią Tongue Ale i tak ogólnie wygląda to lepiej niż Blu, ja się póki co wstrzymuję i czekam na ruch Włochów.

RE: Remastery - Mefisto - 27-05-2024

Oceniam po screenach porównawczych, gdzie nie ma makrobloków. Jednocześnie widać, że blu z tego samego wydawnictwa jest lepsze, więc...

RE: Remastery - Mierzwiak - 27-05-2024

Jasne, remaster na Blu wygląda lepiej jeśli chodzi o ziarno. Parodia Smile

RE: Remastery - misfit - 27-05-2024

Popłakałem się w 16:25 Big Grin

Co do Paramount i lepiej wyglądającego ziarna na BD vs UHD... powiedziałbym, że standard od teamu B, tak jak błędy kompresji widoczne w jasnych obszarach obrazu (przede wszystkim w HDR10), których zwykle nie ma na BD z tego samego mastera. Niestety nie zawsze dołączone BD to remaster, a szkoda - świat byłby prostszy.

RE: Remastery - Juby - 28-05-2024

(27-05-2024, 17:36)Mierzwiak napisał(a):  

LOL! Epickie Big Grin Szkoda tylko, że takie kłamliwe, bo jak wiadomo i Aliens, i True Lies, i wszystkie pozostałe remastery Camerona w 4K wyglądają znakomicie, lub bardzo dobrze. Danus mnie zapewniał.

RE: Remastery - sebas - 28-05-2024

Ja dopiero co oglądałem T2, z rodzimej dystrybucji. Odziarnienie jest mocno zauważalne, głównie w scenach w szpitalu. Twarz dr. Silbermana jest niesamowicie "gumowata". To nie wyglada dobrze. Ani trochę. Seans się broni, bo film świetny. Wspominam o tym bo w tym filmiku, podlinkowanym powyżej, odniosłem wrażenie, że T2 jest podany jako przykład złego, ale nie aż tak złego jak remastera jak True Lies. Co gorsza, kojarzę, że jak się pojawiło True Lies na D+, początkowo w FHD, to nie wyglądało tak źle. Możliwe, że to był inny materiał źrodłowy?

RE: Remastery - Mierzwiak - 28-05-2024

Tak, poprzednia wersja True Lies z D+ to był remaster z okolic 2012 roku, który posłużył później jako podstawa do wersji 4K.

RE: Remastery - Mefisto - 03-07-2024

(22-05-2024, 19:46)misfit napisał(a):  Za ok 1,5 miesiąca się przekonamy jak się sprawy mają, a póki co mam szczerą nadzieję, że zwiastun z yt to takie strachy na lachy

jest recunia - ponoć jest dobrze