![]() |
|
Avengers 2: Age of Ultron (2015) - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: O filmach i serialach (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-filmach-i-serialach) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy--13) +--- Wątek: Avengers 2: Age of Ultron (2015) (/watek-avengers-2-age-of-ultron-2015) |
RE: Avengers 2: Age of Ultron (2015) - Kapitan_kusiak - 15-05-2015 Też po seansie mam mieszane uczucia. W sumie czegoś takiego się spodziewałem ale jest jakiś niedosyt. Na plus oczywiście, jak w przypadku pozostałych filmów ze stajni Marvela, zdjęcia, mnóstwo akcji, dobry komiksowy humor. Pozytywne zaskoczenie to przedstawienie w szerszym świetle Hawkeye i Black Widow. Ale są też zgrzyty. Zgodzę się z niektórymi przedmówcami, że film jest nieco wtórny i dostajemy sprawdzony schemat czyli oklep Avengers, niesnaski i kłótnie a potem wzniosła mowa, pojednanie i skopanie tyłka bad guy'om. Moim zdaniem słabsza była rozwałka końcowa względem tego co mamy w pierwszej części (poza tym Ultron tracił na charyzmie i potędze z każdą minutą ostatecznego starcia z Avengers). Było też parę drobiazgów, które psuły mi odbiór: - Hulk, który w ogóle oduczył się mówić - nikt nie każe mu sypać dialogami ale mógł np. mówić od czasu do czasu "Hulk zły!" czy coś w tym stylu - wątek pseudo-"miłosny" między Black Widow a Bannerem - nużący jak cholera i bez widocznej chemii - Falcon pojawia się w nowym składzie Avengers na końcu tak jak War Machine ... czemu w takim razie Fury nie ściągnął Falcona do końcowej rozwałki z Ultronem skoro był tam War Machine - z dwójki bliźniaków bardziej zżyłem się z Quicksilverem, dlatego jestem zły, że tak szybko zginął - ten fragment miasta wyrwany z ziemi tak leciał, leciał i leciał i nie wyleciał poza atmosferę mimo, że silniki nadawały dużą prędkość - i druga kwestia związana z lotem do gwiazd; dlaczego nie było w ogóle widać po ludziach czy Avengersach podmuchów powietrza na włosach Mimo to, nie jestem rozczarowany seansem. Daję solidne 7,5/10 i czekam na ciąg dalszy przygód. Poza tym dzięki temu filmowi zapałałem trochę większą sympatią do Thora. RE: Avengers 2: Age of Ultron (2015) - faccalto - 15-05-2015 (15-05-2015, 11:27)Kapitan_kusiak napisał(a): Mimo to, nie jestem rozczarowany seansem. Daję solidne 7,5/10 i czekam na ciąg dalszy przygód. Poza tym dzięki temu filmowi zapałałem trochę większą sympatią do Thora. Dokładnie mam identyczne odczucie Przedstawili tego bohatera inaczej niż zwykle i dlatego Thor najbardziej mi się przypodobał z całego składu Avengers. Teraz czekam na jego solowy film Ragnarok.
RE: Avengers 2: Age of Ultron (2015) - Teabing - 16-05-2015 Dla mnie ten film jest strasznie pocięty, nie wiem ale zabrakło mi jakichś 40 minut filmu Poważnie, gdzie są sceny z Asgardu, gdzie jakiekolwiek wyjaśnienie tych kamieni nieskończoności, o których rzekomo mówił Thor, co z nadchodzącym Ragnarokiem? Po cholerę Thor wchodził do tej studni skoro nic z tego nie wniknęło. Co do romansu Romannof/Banner to pomysł spoko, nawet bardzo, ale przedstawiony został tragicznie, bo nie ma pokazanego żadnego początku, chemii między tymi dwoma postaciami też brakuje i też wydaje mi się że połowa tego wątku poszła w cholerę w montażowni, gdzie widoczna w zwiastunie scena w której Ultron oblewa się płynnym metalem/wibranium i ewoluuje? Gdzie są sceny z Baronem Von Struckerem, rozumiem że ultron go zabija ale fajnie by było jakby to pokazali? Poza tym brakuje mi scen widocznych w zwiastunach dotyczących bliźniaków (ich historia i motywacja działania to jakaś kpina), i wgl wtf ze śmiercią Quicksilvera który obok Visiona był najlepszą postacią w filmie? Ogólnie mi się podobało ale raziły te niedociągnięcia, mimo to daje mocne 8 ale szczerze liczę na jakiegoś porządnego Dircuta tego filmu który mógłby i trwać nawet 3 godziny byle by był! Muzyka, efekty, postaci i humor oczywiście niezawodne RE: Avengers 2: Age of Ultron (2015) - Mierzwiak - 16-05-2015 Sorry, ale nie zamierzam ukrywać w spoilerze rzeczy, które spoilerami nie są: (16-05-2015, 11:02)Teabing napisał(a): Poważnie, gdzie są sceny z Asgardu, gdzie jakiekolwiek wyjaśnienie tych kamieni nieskończoności, o których rzekomo mówił ThorPo co ci sceny z Asgardu? Wyjaśnienie tego czym są kamienie nieskończoności jest w Strażnikach galaktyki. Nie oglądałeś? Cytat:co z nadchodzącym Ragnarokiem?W kinach w 2017 roku. Co to za pytanie? Cytat:Po cholerę Thor wchodził do tej studni skoro nic z tego nie wniknęło.Jak to nie wyniknęło? Po pierwsze, miał wizję nadchodzącej zagłady związanej z kamieniami nieskończoności. Po drugie, dzięki niej zrozumiał, że nie powinni niszczyć żółtego kamienia, tylko go wykorzystać, a co za tym idzie Vision dysponuje ogromną mocą. Wystarczyło oglądać film a nie wychodzić na seansie do klopa
RE: Avengers 2: Age of Ultron (2015) - Gieferg - 30-04-2018 Acidos napisał(a):o to jestem się w stanie z tobą założyć że w pierwszej części Infinity War postacie z oryginalnego filmowego składu będą odgrywać rolę co najwyżej epizodyczną a pierwsze skrzypce będzie grał nowy skład. Szczególnie udane "role epizodyczne" zaliczyli Stark i Thor. |