![]() |
|
Lista Schindlera / Schindler's List - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy) +--- Wątek: Lista Schindlera / Schindler's List (/watek-lista-schindlera-schindler-s-list) |
RE: Lista Schindlera / Schindler's List - Daras - 31-07-2020 Rozumiem, Luke. Jeśli można, to coś podpowiem. Udaj się z płytką do jakiegoś sklepu ze sprzętem i poproś o puszczenie problematycznego fragmentu. Obsługa nie powinna robić problemu, tym bardziej, jeśli poinformujesz, że testujesz określony model telewizora. W przypadku braku marketów AGD w Twojej miejscowości, odwiedź znajomych.Osobiście poświęciłbym trochę czasu na ustalenie stanu faktycznego. Być może znajdziesz podstawy do złożenia reklamacji. Daj znać wątku zapodanym przez KaMario. RE: Lista Schindlera / Schindler's List - LukeTerry - 01-08-2020 Tak zrobię. Przede mną jeszcze seans "1917". Co prawda rodzime wydanie w UHD, więc płyta nie powinna by zbyt wymagająca dla odtwarzacza, ale to też mi powie czy mam się już martwic laserem, czy mam jeszcze trochę czasu
RE: Lista Schindlera / Schindler's List - lovelybones - 02-08-2020 Oddaj do serwisu. Rok czasu podziałał to i tak bardzo długo. Sprzęt Sony to największy chłam jaki może być. Pół roku temu brat kupił X700. Na pewno nie był po zwrocie bo zwrócił uwagę na to jak wszystko wyglądało przy otwieraniu. Od razu, 2-3 seans i już występowały jakieś freezy. Chciał oddać, ale w MM powiedzieli mu, że jak jest uszkodzony to nie ma prawa do zwrotu (jakaś kompletna bzdura). Wymienili blok optyczny i jest na razie ok. Od Sony lepiej się trzymać najdalej jak trzeba. RE: Lista Schindlera / Schindler's List - Mr.Hankey - 02-08-2020 (02-08-2020, 10:02)lovelybones napisał(a): Sprzęt Sony to największy chłam jaki może być.Masz jeszcze jakieś przykłady na poparcie swojej tezy, czy jak wynika z posta wyżej ferujesz wyroki na podstawie JEDNEGO przypadku? RE: Lista Schindlera / Schindler's List - lovelybones - 02-08-2020 Jednego przypadku? Wszystko co było w mojej rodzinie z Sony sypało się na potęgę - tv, odtwarzacze, smartfony itp. Wszyscy już się wyleczyli z tej firmy. Brat jeszcze kupował, ale powiedział, że koniec z tym złomem od Sony. Sony X700 - po wyjęciu z pudełka okazuje się, że jest uszkodzona optyka, normalnie genialny sprzęt Co do jakości tej firmy to wystarczy spojrzeć na PS4 i PS4 Pro, żeby przekonać się jaka to tandeta.
RE: Lista Schindlera / Schindler's List - shaman72 - 02-08-2020 @lovelybones - musiałeś mieć strasznego pecha po prostu.Miałem TV Sony Trinitron 29’’ i działał u mnie kilkanaście lat, teraz używa go teściu.Playstation 3 kupione zaraz po premierze chodzi do dziś a młody wyżywa się na niej godzinami.Pech po prostu. Inna sprawa, że kiedyś te sprzęta robili na lata..
RE: Lista Schindlera / Schindler's List - Mr.Hankey - 02-08-2020 Miałem sporo rzeczy z logo Sony i nigdy z niczym nie było problemów. PS4 działa bezproblemowo od dnia premiery, Pro poza hałasem też bez uwag, miałem od nich dwa telefony, które również swoje odsłużyły, stare LCD do dziś stoi u dziadków, a ma już lekką ręką ponad dekadę, a odtwarzacz BD nigdy nawet się nie zająknął mimo 6 lat na karku i naprawdę sporego przebiegu. Określanie tego sprzętu jako tandety jawi mi się jako oględnie pisząc głupie, ale każdy swój rozum ma. RE: Lista Schindlera / Schindler's List - Glaeken - 02-08-2020 (02-08-2020, 13:12)lovelybones napisał(a): Jednego przypadku?Sony to dość solidna marka więc jeżeli ktoś miał serię przypadków awarii to miał pecha albo źródło zakupu było wątpliwe - gdzie kupujesz i za ile jest bardzo ważne. Istotna jest tez linia produktowa - to nie marka a właśnie konkretna linia produktowa (seria) odznacza się mniejsza awaryjnością. W dodatku niekoniecznie wysoki poziom jest utrzymywany cały czas ![]() (02-08-2020, 13:12)lovelybones napisał(a): Sony X700 - po wyjęciu z pudełka okazuje się, że jest uszkodzona optyka, normalnie genialny sprzętNa razie wymieniłeś tylko jedno urządzenie i to z dość niejasnym stwierdzeniem "uszkodzona optyka" ![]() (02-08-2020, 13:12)lovelybones napisał(a): Co do jakości tej firmy to wystarczy spojrzeć na PS4 i PS4 Pro, żeby przekonać się jaka to tandeta.Miałem PS3 i mam PS4 i zamierzam kupić PS5. Bardzo sobie chwalę ten sprzęcik. W PS3 swego czasu laser mi zdechł ale nie dziwota skoro latami odtwarzałem na konsoli wszystko jak leci. Dziwie się, że ludzie oczekują od kombajnu za ok 1,5tys pln genialnego sprzętu (zastanawiam się czy to ci sami którzy oczekują, że będą mieszkać w pałacu z wypasionym wyżywieniem i dostępem do plaży przez 2 tyg. np.: w Grecji za wycieczkę o wartości 800pln )Jeszcze nie miałem (odpukać!) w swojej historii zakupów sprzętu rtv jakichś problemów bo wyznaję dwie zasady: dobry sprzęt powinien trochę kosztować + sprawdzone źródło zakupu (im bliżej oficjalnej dystrybucji w PL tym lepiej). RE: Lista Schindlera / Schindler's List - LukeTerry - 03-08-2020 Ja do zeszłego roku, z marki Sony miałem do czynienia tylko ze smartfonem i tv. Zarówno jeden, jak i drugi sprzęt, działał niezawodnie, dlatego też wziąłem od nich odtwarzacz. Tak jak pisałem powyżej, mam jeszcze rok gwarancji, więc będę obserwował sytuację przy nowych filmach. Na pewno dam znac jak się sytuacja rozwinęła. RE: Lista Schindlera / Schindler's List - lovelybones - 03-08-2020 Co dla ciebie jest niejasnego w stwierdzeniu "uszkodzona optyka"? Na dokumencie z serwisu jest informacja, że wymienili blok optyczny. Czego nie rozumiesz? |