Filmozercy.com | Forum
Disney+/ESPN+/Hulu - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: O filmach i serialach (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-filmach-i-serialach)
+--- Dział: Ogólnie o kinie (https://forum.filmozercy.com/dzial-ogolnie-o-kinie)
+--- Wątek: Disney+/ESPN+/Hulu (/watek-disney-espn-hulu)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

RE: Disney+/ESPN+/Hulu - blu_ray - 16-06-2022

Myślę że.. Kultura obca niektórym. Powodzenia

RE: Disney+/ESPN+/Hulu - lovelybones - 16-06-2022

Obca bo? Przecież nie zrozumiałeś prostego pytania Smile Co ci takiego zrobiłem?

RE: Disney+/ESPN+/Hulu - blu_ray - 16-06-2022

Odpowiedz zostala zawarta po pytaniu. MOŻNA zmienic kolor czcionki.
Zaskoczyla mnie sugestia kolejnego smieciowego serwisu odnoszaca sie do Disney+. Przedwczesny i nie trafiony wniosek. Jak na start to wszystko na plus. Sa braki w pl wersjach mozna miec zastrzezenia do czcionki z polskimi znakami..
Nie ma smieciowych serwisów. Sa lepsze i gorsze... i bardzo gorsze. Disney+ moim zdaniem zalicza sie do ścisłej czolowki usług streamingowych. Powinno z czasem byc jeszcze lepiej.
Relatywnie zachowac czasem wiecej dystansu do wlasnego podejscia ogolnie i bedzie prosciej.
Pozdrawiam

Na jaki można zmienić? Są różne odcienie szarości? Mam nadzieję, że jesteś poważny i nie masz na myśli koloru czerwonego, niebieskiego itp. Prime Video mam opłacone i z HDR nie da się nic obejrzeć bo jest tylko biały kolor napisów i jakieś inne durne kolory, nie ma odcieni szarości. To samo z HBO Max, jest jeden szary ale ciągle zdecydowanie za jasny.
Odpisz ile jest tych odcieni szarości...

RE: Disney+/ESPN+/Hulu - Mierzwiak - 16-06-2022

Według mnie na HBO Max biała czcionka ustawiona na 50% przezroczystości jest wystarczająco przygaszona w trybie Dolby Vision.

Na Disney+ z jakiegoś powodu mniejsze przezroczystości to albo 75%, która jest za jasna, albo 25%, która jest z kolei za ciemna, więc brakuje 50%. Jednak po wybraniu 75%, koloru żółtego i krawędzi czcionki jako "stały" jest do przeżycia.

RE: Disney+/ESPN+/Hulu - marciniozo - 16-06-2022

(15-06-2022, 17:32)afflux napisał(a):  Lista świetnie zrobiona i prawie się zgadza. Jeszcze pewnie są jakieś problemy ponieważ Odlot jest w zakładce Filmy Ultra HD and HDR w aplikacji a po wejściu w film jest w HD. Znalazłem film z 1970 Patton w UHD , czytałem że jest świetnie odnowiony. Ja osobiście pewnie przypomnę sobie serial Lost i Unbreakable w UHD. Jestem czym wybierać.
Włączyłem film Patton - faktycznie ładnie to wygląda. A, że lubię filmy wojenne (wcześniej już go oczywiście oglądałem) to zobaczę jak się cały prezentuje.

(16-06-2022, 14:53)Mierzwiak napisał(a):  Według mnie na HBO Max biała czcionka ustawiona na 50% przezroczystości jest wystarczająco przygaszona w trybie Dolby Vision.
Chciałem wypróbować to co napisałeś, ale z kolei u mnie (Shield TV Pro) nie ma białej czcionki i przezroczystości 50%. Jest szara czcionka i przezroczystość 0%, 25%, 75%, 100%. Ustawiłem przezroczystość na 25% i faktycznie wygląda to już lepiej. Muszę poczekać do nocy i wtedy przekonam się czy jest już dobrze. Dzięki za radę bo w ten sposób nie kombinowałem. Ale z Prime Video nic się nie zrobi?

RE: Disney+/ESPN+/Hulu - Mierzwiak - 16-06-2022

To dziwne, wydaje mi się że aplikacja HBO Max powinna mieć wszędzie te same opcje. Na pewno piszemy o tym samym, czyli o sekcji Audiodeskrypcja w Ustawieniach aplikacji?

RE: Disney+/ESPN+/Hulu - afflux - 16-06-2022

(15-06-2022, 17:50)misfit napisał(a):  Patton wszystko wporzo z obrazem (brak wosku) ?
Coś z Bruckheimera już jest zremasterowanego, niekoniecznie w 4K ?
Face/Off ten sam przefiltrowany obrazek co na płytach, czy może coś nowszego ?

HBO Max mnie strasznie zawiódł jeśli chodzi o to co jest dostępne w 4K HDR, ale tu widzę, że jest co odkrywać.
Niestety za mało wiem o tym co piszesz, ja uwielbiam wysoką jakość filmów i dźwięku ale nie mam wiedzy.
HBO też mnie rozczarował, na początku mieli ledwo 22 pozycje w UHD, ale doceniam że nie stoją w miejscu i poprawili jakość w HD.
Co do ciekawostek na Disney+ to znalazłem "Król Rozrywki" w UHD, na portalu Cinematic polecali ten film jako film pokazowy do testów dźwięku.

Disney+/ESPN+/Hulu - vandel - 16-06-2022

Na, szybko porównałem jakość filmu die Hard 2 z Apple tv i Disney. Na Apple lepiej to wygląda i to zdecydowanie

Wysłane z mojego SM-G996B przy użyciu Tapatalka