Filmozercy.com | Forum
Szczęki / Jaws (seria) - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy)
+--- Wątek: Szczęki / Jaws (seria) (/watek-szczeki-jaws-seria)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7

RE: Szczęki / Jaws (seria) - Dziel - 05-07-2020

Oglądałem tylko film w 4K i jest to jeden z najładniejszych transferów od Universal. Miejscami może brakuje trochę ostrości. Najlepiej wypada ostatni akt w którym polują na rekina. Obraz jest tam przepiękny Smile
Ogólnie moim zdaniem jest to jeden z najlepszych remasterów starych klasyków.

RE: Szczęki / Jaws (seria) - Mierzwiak - 05-07-2020

Na mnie z kolei Jaws w 4K Dolby Vision nie zrobiło w zasadzie żadnego wrażenia, ot ładny, filmowy (ziarno!) obraz, bez dwóch zdań lepszy niż na BD. Tylko tyle i aż tyle, nie ma nawet startu do żadnego starszego filmu jaki widziałem na UHD, ale też trudno porównywać z racji użytej taśmy, obiektywów itp. Ten film po prostu tak wygląda, ale jeśli ktoś chce zasmakować na UHD możliwości taśmy 35 mm to nie jest to właściwy adres.

RE: Szczęki / Jaws (seria) - Dziel - 07-07-2020

Pech dalej mnie nie opuszcza. Dzisiaj dostałem poprawioną książeczkę Jaws, ale wyciągnąłem ją ze skrzynki dopiero po pracy, bo dzisiaj przez cały dzień padał deszcz i nikt z domowników nie zwrócił uwagi, że był listonosz. Książeczka przeszła wilgocią, bo wysłali ją w zwykłej papierowej kopercie Sad Pisałem już do Zavvi o możliwość ponownej wysyłki i zobaczę czy uda się coś załatwić w tej sprawie Wink

Szczęki / Jaws (seria) - Glaeken - 08-07-2020

Tez dostalem w zwyklej kopercie... o ile pamietam z Sony z Czech. Mialem farta ze listonosz jej nie zgial ani nie wsadzil na sile do skrzynki na listy bo mialem przypadek gdy jakas paczke doslownie wcisnal na siłę w otwor zginajac i praktycznie niszczac zawartosc.

Jezeli masz skrzynke wystawiona na dzialanie sil natury to powinienes jakos dodatkowo zabezpieczyc srodek bo sytuacja bedzie powtarzac sie.

Wysłane z planety LV-426 przy użyciu Tapatalka

RE: Szczęki / Jaws (seria) - Qlas1990 - 15-10-2020

Dla zainteresowanych na Itunes Szczęki zostały zaktualizowane do 4K w Dolby Vision i Atmos. Napisy pl. Informacji nie ma na filmoskopie. Swoją drogą zamawiając na allegro steela dostałem info, ze jest dostępny tylko w dvdmax. Dystrybutor przeznaczył ogólnie na rynek polski 70 szt. Były po 149zł, od kilku dni 199 zł więc zapas się kończy. W wydaniach za granicą nie ma polskich napisów i lektora więc jak ktoś planuje zakup to trzeba się spieszyć.

RE: Szczęki / Jaws (seria) - lukee - 15-10-2020

Co do ilości sztuk się nie wypowiem natomiast nie jest prawdą, że film miał tylko dvdmax bo widziałem film w media martk i na stronie, jak i w sklepie na żywo. Cały czas nawet jest na ich stronie www za 149. Film miały też na stronie smyk i świat książki.

RE: Szczęki / Jaws (seria) - Mierzwiak - 15-10-2020

Dokładnie, sam kupiłem ze Świata Książki.

RE: Szczęki / Jaws (seria) - KaMario - 15-10-2020

Również potwierdzam, swój egzemplarz wydania 4K w steelbooku kupiłem w Media Markt stacjonarnie.

RE: Szczęki / Jaws (seria) - Qlas1990 - 15-10-2020

Ja kupowałem ok 2tyg temu i taka informację dostałem od gościa w sklepie internetowym na Allegro, bo anulował mi zamówienie.Chciał domówić i tak mu powiedzial dystrybutor.Na świat książki już nie ma, w media markt z ekspozycji gdzieś w pojedynczych sklepach. Jeśli na Polskę rzeczywiście poszło tylko tyle sztuk to tłumaczy wzrost ceny.

RE: Szczęki / Jaws (seria) - Kirek - 30-07-2021

Wychodzi na to, że Filmostrada wypuści wydanie UHD w amaray.
Premiera: 15 kwietnia.

[Obrazek: thumb-lg-14598298-szczeki.jpg]
(klik w okładkę=filmoskop)

Dla powyższego wydania w filmoskopie dostępny jest pełny opis. Tutaj jeszcze wstawię porównanie wykresów, coby taka krótka aktualizacja postu nie była Wink

[Obrazek: orig-e-14598298-1627660328-JAWS-UHD_BD-bitrate-10s.jpg]