Filmozercy.com | Forum
Faraon (1965), reż. Jerzy Kawalerowicz - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy)
+--- Wątek: Faraon (1965), reż. Jerzy Kawalerowicz (/watek-faraon-1965-rez-jerzy-kawalerowicz)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Faraon (1965), reż. Jerzy Kawalerowicz - Altair - 19-05-2025

Wiadomo kto to wydaje?

RE: Faraon (1965), reż. Jerzy Kawalerowicz - Reacher - 19-05-2025

W dvdmax jeżeli nie ma podanej daty przewidzianej premiery to jest to "wieszak". Niektóre tytuły z opisem "wkrótce w sprzedaży" lub "powiadom gdy będzie dostępny" wiszą już kilka lat i pewnie nigdy nie zostaną wydane.

Faraon (1965), reż. Jerzy Kawalerowicz - Altair - 19-05-2025

Niby człowiek wie, ale ma nadzieję, że może coś z tych zapowiedzi kiedyś się pojawi

RE: Faraon (1965), reż. Jerzy Kawalerowicz - adi90a - 19-05-2025

Do dziś czekam na wydanie Blu-ray Ghost in the Shell, które się pojawiło w ten sposób z 15-20 lat temu. Ech...

Tutaj jako producent podany jest "D-Max Logistics", więc to by miało być chyba wydanie własne sklepu? Czyli pewnie rzeczywiście nici z tego.

RE: Faraon (1965), reż. Jerzy Kawalerowicz - Wolfman - 19-05-2025

Czekasz ok 20 lat na film z polska wersja językową?

RE: Faraon (1965), reż. Jerzy Kawalerowicz - Mefisto - 19-05-2025

Jakoś nie chce mi się wierzyć w tę kolekcjonerkę. Ale chyba niedawno były jakieś rekonstrukcje tych tytułów pod 4K, to kto wie.

RE: Faraon (1965), reż. Jerzy Kawalerowicz - misfit - 20-05-2025

Tak, niecały rok temu MarianPaz informował o dotacji od PiSFu na rekonstrukcje w 4K m.in. Faraona, więc może faktycznie to nie jest ściema z tym wydaniami na dvdmax.
Byłoby fajnie. Jeszcze fajniej byłoby gdyby tym razem obyło się bez przesadnego odziarniania obrazu.

RE: Faraon (1965), reż. Jerzy Kawalerowicz - adi90a - 20-05-2025

W zeszłym roku Faraon, w 2023 było dofinansowanie na Ziemię obiecaną, oba filmy w 4K rekonstruowało DI FACTORY.

Parę miesięcy temu myślałem czy sobie OLEDa nie kupić ale stwierdziłem, że mam za mały dostęp do materiału w 4K, odtwarzacze drogie, płyty nie najtańsze. Jakby jednak zaczęli wydawać te rekonstrukcje w 4K to nie powiem, pokusa by była.

Faraona oglądałem po raz pierwszy dwa lata temu na 35mm.online i z pewnym zaskoczeniem odkryłem, że jest naprawdę niezły i mi się spodobał. Wcześniej miałem przeświadczenie, że to jakiś strasznie nudny film.

Wolfman napisał(a):Czekasz ok 20 lat na film z polska wersja językową?
Nie no, żartuję z tym czekaniem, ale jakieś 2-3 lata łudziłem się, że może coś z tego będzie (mowa o anime, na które licencje miało wtedy IDG, więc była jakaś niezerowa szansa). Bardziej chodziło o polskie wydanie niż wersję językową. Ale nie róbmy już offtopu.

RE: Faraon (1965), reż. Jerzy Kawalerowicz - Wolfman - 22-05-2025

Faraon nudny film? Heretyk, dobrze , ze sie nawróciłeś.
Żeby dziś w Polsce kręcili takie nudne widowiska. Brałbym na premierę

RE: Faraon (1965), reż. Jerzy Kawalerowicz - Daras - 22-05-2025

Czyli to będą pierwsze polskie filmy w 4K na płytach. Teraz czas na „Krzyżaków” (1960) i będzie git.
Na marginesie, ciekawe z jakim audio wypuszczą „Ziemię obiecaną” (1974)? Jeśli w mono - odpadam.