![]() |
|
Lukob - kolekcja DVD/Blu-ray - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje) +--- Wątek: Lukob - kolekcja DVD/Blu-ray (/watek-lukob-kolekcja-dvd-blu-ray) |
RE: Lukob - kolekcja DVD/Blu-ray - Monica_Geller - 07-10-2016 Tak sobie patrzę na tą waszą dyskusję o tym kiedy są ramki, a kiedy ich nie ma, i po co są itd. i szczerze mówiąc, aż nie mogę uwierzyć, że poświęciliście na to, aż 2,5 strony tematu o kolekcji kolegi, a mimo to, to jest jeden z tych tematów (podobnie jak dyskusja na temat napisów, wersji oryginalnej i lektora), które nie mają końca. Na dodatek przez dłuższą chwilę nie mogliście się dogadać, co było pierwsze „ramka" czy „magnes". Hehe
RE: Lukob - kolekcja DVD/Blu-ray - Wolfman - 07-10-2016 To są poważne sprawy i filozoficzne dyskusje co było pierwsze jajko czy kura
RE: Lukob - kolekcja DVD/Blu-ray - MovieShelter - 07-10-2016 Jumanji...faktycznie, mam go i nie zauwazylem tego ![]() Zastanawia mnie czy wypukłości są takie same. Bo te w Jumanji sa takie subtelne bardzo z tego co pamiętam. Jak wroce do domu, az musze to sprawdzic )))
RE: Lukob - kolekcja DVD/Blu-ray - Mefisto - 07-10-2016 (07-10-2016, 05:25)Monica_Geller napisał(a): aż nie mogę uwierzyć, że poświęciliście na to, aż 2,5 strony tematu o kolekcji kolegi Bez przesady - u mnie cały ten temat ma 2 strony
RE: Lukob - kolekcja DVD/Blu-ray - Lukob - 20-11-2017 Znalazłem chwilę wolnego czasu na wrzucenie tego co doszło od ostatniej aktualizacji: Na początek zwykłe wydania blu-ray. Górny rząd bez pl, dolny wydania polskie. Steelbooki od zavvi z wyjątkiem IT z francuskiego amazona: Kolekcja steelbooków Monty Pythona. Święty Graal z amazon UK pozostałe dwa z zavvi: LA Confidential od zavvi: Fright Night (niestety nie załapałem się na steelbooka), Nieśmiertelny - mediabook studiocanal z amazon.de: TARANTINO XX. Jest to wydanie niemieckie. Jakiś czas temu było dostępne w promocji za 33 euro na amazon.de Dwie perełki od ARROW - DONNIE DARKO i THE THING w wydaniach kolekcjonerskich: The Thing miałem zamówione na amazonie. Niestety film przyszedł jak to od nich w tekturowej kopercie i pudełko z filmem miało pęknięty grzbiet. Napisałem do amazona i w związku z tym dostałem zwrot połowy kosztów zamówienia. Dokupiłem pudełko na allegro i już jest ok.
RE: Lukob - kolekcja DVD/Blu-ray - Mefisto - 20-11-2017 Ten Patton to remaster? RE: Lukob - kolekcja DVD/Blu-ray - Lukob - 20-11-2017 Porównałem sobie screeny na caps-a-holic: https://caps-a-holic.com/c.php?go=1&a=0&d1=1744&d2=1743&s1=16388&s2=16378&i=3&l=0 i mogę powiedzieć że nie jest to wydanie US Remastered, ale z drugiej strony nie wygląda tak tragicznie jak wydanie US 40th Anniversary Edition. Może to kwestia tego że w ruchu film wygląda lepiej niż na tych screenach ze starego wydania. Film jest pociągnięty woskiem ale nie jest to taka rozmyta masakra jak na screenach na caps-a-holic. Być może mam za dużą tolerancję na DNR Grafika steelbooka UK jest taka sama jak w US Remastered blu-ray więc może to wprowadzić w błąd bo niestety są to dwa różne wydania pod względem obrazu. Mnie to zmyliło. RE: Lukob - kolekcja DVD/Blu-ray - Lukob - 31-03-2018 Mały update po przerwie spowodowanej kompletnym brakiem wolnego czasu: ![]() Steelbooki: ![]() ![]() Zestaw Arnoldów. Szczególnie jestem zadowolony z Predatora oraz Total Recall. Total kupiłem ponownie po tym jak się okazało że niemiecki steelbook zawiera pociętą wersję. ![]() Ojciec Chrzestny trylogia z promocji amazon.it sprzed kilku miesięcy. ![]() Lot nad kukułczym gniazdem - edycja kolekcjonerska. Jak dla mnie te wydania specjalne od WB są nie do pobicia. Gabaryty pozwalające zmieścić je na półce z innymi filmami, dodatki w postaci fotosów, reprodukcji plakatów, książeczki o filmie oraz płyty z filmem w digi - nic mi więcej nie potrzeba. To wydanie oraz Citizen Kane, Czarnoksiężnik z Oz, Przeminęło z wiatrem to moje ulubione wydania w kolekcji. ![]() Most na rzece Kwai - wydanie w digi z książeczką. Mam już ten film w polskim wydaniu ale napaliłem się kiedyś na tą edycję specjalną i musiałem kupić. I tak uprzedzając pytanie, film kupiony ponownie dla opakowania ;-) ![]() ![]() ![]() Muzyka filmowa:
RE: Lukob - kolekcja DVD/Blu-ray - Gieferg - 31-03-2018 Alice in Chains Unplugged - coś, czego mi na półce brakuje. Into The Wild - też mam, rozważam od lat blu-upgrade. Bliźniacy - Mam to samo, szkoda, że 4:3 i jakość taka sobie. Aktualnie oglądam z HDTVripa, Blu-raya chyba dalej nie ma. Terminator 2 - wersja z DNRem (jak Skynet ed.) czy bez? Tzw. "remaster" cie nie interesuje? Predator - to chyba stary, nie-woskowy (czyli jedyny słuszny) transfer, right? Total Recall - z ciekawości, to pocięte wydanie to stare czy remaster? I czego brakowało? Conan Barbarzyńca - z UK jest albo pocięty (brak 20 sekund), albo ze skopanym dźwiękiem (brakuje jakichś chórków w muzyce w paru miejscach) - w tym drugim wypadku trzeba wybierać inny język niż angielski żeby obejrzeć pełną wersję, który to? http://www.dvdcompare.net/comparisons/film.php?fid=18450 Scena ucieczki przed wilkami w tym wydaniu to noc/dzień? Po ile złowiłeś soundtracki z Lethali? RE: Lukob - kolekcja DVD/Blu-ray - Juby - 31-03-2018 Widzę, że to bardzo częste na forum, więc śpieszę z definicją. Słowo "mały" oznacza Cytat:przymiotnik Blisko 30 filmów i 20 soundtracków =/= mały up. ![]() Filmy kupione ponownie dla opakowania... Potrafię to zrozumieć tylko w przypadku wyjątkowych dla kogoś filmów. Sam mam takich kilka, zliczyłbym je na palcach obu rąk. |