![]() |
|
Mateusz - Kolekcja Blu-ray i DVD - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje) +--- Wątek: Mateusz - Kolekcja Blu-ray i DVD (/watek-mateusz-kolekcja-blu-ray-i-dvd) |
RE: Mateusz - Kolekcja Blu-ray i DVD - Gieferg - 03-12-2014 Niestety, nie toleruję innych przeróbek niż swoje własne, chyba, że a) ktoś zrobi dokładnie to, co sam bym z filmem chętnie zrobił (vide: Blade Runner czy Titanic Extended Edition b) coś co będzie miłą odmianą od oryginalnej wersji (vide:Grindhouse Jaws). Ale w zdecydowanej większości przypadków czytanie listy zmian w fanedicie sprawia raczej że myślę "zrobiłbym to inaczej", a nie że zabieram się za oglądanie. A zmiana AR z 2.35:1 na inne nigdy się nie załapie do żadnej z tych kategorii. RE: Mateusz - Kolekcja Blu-ray i DVD - misfit - 03-12-2014 (03-12-2014, 10:46)Mateusz napisał(a): Cena odegrała rolę to chyba jasne, na dodatki nie zwracam uwagi nawet przy Kill Bill, a jeśli nie mam czasu czy chęci oglądać dodatków do ulubionego filmu to brak dodatków przy innych filmach spływa po mnie jak woda po kaczce Nie chodzi tylko o brak dodatków. Z tej Monolithowej 11-tki, osiem tytułów jest upośledzonych względem wydań zagranicznych - a to nie ma OAR (5 tytułów), brak wersji unrated (2), alternatywnego zakończenia (1), PAL Speedup (2) czy brak czerni na skutek skopanego zakresu dynamiki obrazu (1). Widzę u Ciebie w kolekcji sporo wydań zagranicznych bez polskiej wersji językowej więc dziwi mnie to, że zadowalasz się takimi Monolithowymi potworkami, pomimo ich ceny
RE: Mateusz - Kolekcja Blu-ray i DVD - Mateusz - 03-12-2014 (03-12-2014, 14:40)misfit napisał(a): Widzę u Ciebie w kolekcji sporo wydań zagranicznych bez polskiej wersji językowej więc dziwi mnie to, że zadowalasz się takimi Monolithowymi potworkami, pomimo ich ceny W przypadku takich filmów jak Uprowadzona, RED czy Dla niej wszystko, nie widzę sensu sprowadzania ich z zagranicy, bo jest to nieopłacalne, muszę w nich mieć polską wersję. Wybór jest prosty pomimo wad tych wydań. Dalszy ciąg zakupów z listopada:
RE: Mateusz - Kolekcja Blu-ray i DVD - spoon - 03-12-2014 Właśnie wczoraj sam zauważyłem że jedynka Taken ma skopane AR. Co ciekawe druga część jest już ok, no cóż Za 19 zł jakoś przeżyję ![]() Co do ostatnich zakupów, nigdy nie zapomnę zawodu jaki przeżyłem w kinie oglądając Pacific Rim. Zupełnie nie przemówił do mnie ten film i nie rozumiem fenomenu, że tak wielu ludzi się tym filmem jarało. Ale wiadomo, kwestia gustu i co kto lubi Mi się już nawet chyba bardziej Sucker Punch podobał, który też nie jest jakiś wybitny.Dwa pozostałe - wiadomo, klasyka. RE: Mateusz - Kolekcja Blu-ray i DVD - Mateusz - 03-12-2014 Daleko mi do zachwycania się nad Pacific Rim, bo też stawiam go niżej niż Sucker Punch, ale to jest mimo wszystko dobre kino rozrywkowe i miałem ten film na liście zakupów. Taniej niż te 30zł to już chyba nie będzie. RE: Mateusz - Kolekcja Blu-ray i DVD - spoon - 03-12-2014 Nie koniecznie tu pisałem o Tobie, ale cieszę się, że też podzielasz moje zdanie i nie jestem w tym osamiotniony. No ale fakt, czasami cena przemawia za zakupem, coś o tym wiem
RE: Mateusz - Kolekcja Blu-ray i DVD - Gieferg - 03-12-2014 Pacific Rim kupiłem w dniu premiery za 90+ o ile dobrze pamiętam. I nie żałuję ani grosza (8/10, czas już na kolejny seans). taken 2 ma dobry AR? No proszę, nie wiedziałem. RE: Mateusz - Kolekcja Blu-ray i DVD - Mateusz - 12-12-2014 Ostatnia aktualizacja w tym roku, co prawda w drodze jest jeszcze steelbook Jumanji, ale obawiam się, że gdzieś się po drodze zawieruszył bo doszły już filmy wysyłane kilka dni później. Kolekcjonerka Pulp Fiction, więcej zdjęć w temacie filmu. Dalszy ciąg WKKM i Kod nieśmiertelności z promocji w Empiku za 19,99 zł. Steelbooki z zavvi.com - Szklana pułapka jako uzupełnienie serii, tylko co teraz z kolejnymi częściami? Legenda troszkę mnie zawiodła zwłaszcza jeśli chodzi o środek, grafika kompletnie nie pasuje do tego co mamy na zewnątrz. Druga wada to ten miejscowy bród na steelbooku, po co? Zdecydowanie lepiej wypadają wydania Muchy i The Rocky Horror Picture Show - świetne steelbooki! Zakupy z muve.pl - Długo polowałem na Skyfall i w końcu było mi dane kupić w dobrej cenie. Kolekcja Bonda kompletna, tak samo z Obcym. ![]()
RE: Mateusz - Kolekcja Blu-ray i DVD - Gieferg - 12-12-2014 Szkoda że Troja nie w tej wersji, którą warto oglądać. Jak znosisz DNR w Predatorze? Ja odpadam po pięciu minutach. Poza tym wszystko fajnie (nie wiem jak Potter, nie widziałem i nie mam zamiaru), Skyfall sam mam na półce mimo tego jaki jest beznadziejny, więc złego słowa o jego kupowaniu nie powiem, szczególnie że steel bardzo ładny. RE: Mateusz - Kolekcja Blu-ray i DVD - Mateusz - 12-12-2014 Steelbook ładny, ale tylko na zewnątrz w środku już jest gorzej. Troje mam w wersji reżyserskiej na DVD, jakoś to się uzupełnia. |