Filmozercy.com | Forum
kryst007 - Moja kolekcja DVD i BD - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje)
+--- Wątek: kryst007 - Moja kolekcja DVD i BD (/watek-kryst007-moja-kolekcja-dvd-i-bd)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

RE: kryst007 - Moja kolekcja DVD - accept2 - 02-03-2016

super te ostatnie zakupy!

RE: kryst007 - Moja kolekcja DVD - kryst007 - 04-03-2016

Dzięki! Dopiero teraz zauważyłem, że napisałeś komentarz Big Grin

kryst007 - Moja kolekcja DVD - bartnikp - 19-03-2016

Za ile udało Ci się wyrwać Them! ?

RE: kryst007 - Moja kolekcja DVD - kryst007 - 19-03-2016

Za 70 zł Tongue Wiem, że to szalona kwota, ale na tym snapperze trochę mi zależało. Big Grin Poza tym to od tego gościa, który wystawiał to za stówkę, po małej wymianie maili zgodził się obniżyć cenę.

kryst007 - Moja kolekcja DVD - bartnikp - 19-03-2016

żadna cena nie jest szalona dla kolekcjonera Wink
Dzięki za info

RE: kryst007 - Moja kolekcja DVD - kryst007 - 08-05-2016

[Obrazek: R73walo.png]
Pakiet musicali od Warnera. "Narodziny gwiazdy" z Judy Garland oraz "Viva Las Vegas" trudniej dostępne osobno, więc wziąłem. "Deszczową piosenkę" miałem wcześniej w osobnym amaray'u, a"Czarnoksiężnika z Oz" posiadam zresztą w 4-płytowej edycji kolekcjonerskiej,ale wziąłem dla pozostałych 3 filmów. "Deszczową" pozbywam się, natomiast "Czarnoksiężnika" oczywiście zostawiam! Na dodatkowej płycie jest też fajny dokument o wytwórni WB i są w nim zgromadzone wypowiedzi kilku znanych ludzi kina. Uwaga na "Viva Las Vegas"! - obraz nieanaformiczny.

[Obrazek: H9mIhP1.png]
"Absolwent" - drugie QDVD do kolekcji. W końcu obejzałem i sam film rzeczywiście świetny z genialną muzyką Simona&Gafunkela, a na płycie kilka fajnych dodatków.

[Obrazek: QLwJgXm.png]
"Mad Max" i "Star Trek" - ze Star Treka kupiłbym w tym miesiącu jeszcze przynajmniej dwa ostatnie filmy z Kirkiem i Spockiem, ale promocja w MM się skończyła, więc w kwietniu tylko na 4 część się załapałem. "Mad Max'a 3" kupiłem głównie dla uzupełnienia oryginalnej trylogii, choć rzeczywiście wyraźnie słabszy w porównaniu do pozostałych filmów.

[Obrazek: gUk3eJs.png]
Filmy, które udało mi się dorwać prawie za darmo na OLX. Za "Człowieka z księżyca" miałem do opłacenia jedynie wysyłkę,  za to "5 łatwych utworów" z Nicholsonem dostałem w zamian za inne filmy. Jest to jeszcze stare wydanie za czasów gdy Universal i Columbia miały wspólnego dystrybutora.

[Obrazek: CZwUG3V.png]
Dwa klasyki. "Olbrzym" z Deanem i Taylor w wydaniu trzypłytowym, czyli film podzielony na dwa krążki i dodatki (bez PL). "Wyznaję" nie widziałem, a żaden z filmów Hitcha mnie jak dotąd specjalnie nie rozczarował.

[Obrazek: PHUdVjQ.png]
"Hot Fuzz" - moim zdaniem jedna z nielicznych zabawnych komedii ostatnich lat. Trochę trudno dostępny już jest, ale dorwałem na Allegro od jakiegoś internetowego sklepu muzycznego za 10 zł. Kilka niezłych materiałów dodatkowych. "Psów" też nigdy wcześniej nie oglądałem i muszę nadrobić zaległości. Co prawda w sklepach chodzi obecnie film ze zremasterowanym obrazem za ok. 30 zł, ale w filmiku porównawczym mi się bardziej podobała kolorystyka w poprzedniej wersji. Poza tym cena 10 zł na Allegro przekonała mnie.

[Obrazek: T0iTrpF.png]
Woody Allen dorwany za dychę w Media Markcie, natomiast "Magnolia" już jest unikatem. W internecie krąży głównie gazetówka, ale naczytałem się bulwersujących się komentarzy że 1/3 filmu została ucięta i w końcu załapałem się na amaray'a. Bardzo mi się ten film spodobał i ostatnio zacząłem też interesować się twórczością P.T. Andersona. To dopiero drugi jego obraz jaki obejrzałem, a już postanowiłem że będę śledził jego twórczość.

[Obrazek: HVcYDYW.png]
Dwa DVD, które dostałem w zamianie z użytkownikiem Filmożercą Alanem. "12 małp" w końcu obejrzałem i mnie powalił na kolana, choć będę musiał dużo spędzić czasu na analizowaniu tego pokręconego arcydzieła Wink "Rzeź" Polańskiego - fajny digibook, a ten film ponoć całkiem niezły.

[Obrazek: undefined.png]
Snappery - chyba tak potężnego update'a tych opakowań nie będę miał Big Grin "Superman II" od tego samego sprzedawcy od którego mam "Hot Fuzz". "Liberatora" dawno nie widziałem i słabo go w tym momencie pamiętam, więc powtórka by się przydała.

[Obrazek: mSiGWbW.png]
Szkoda, że "2010" w obrazie nieanaformicznym, bo tak nakręcony film sporo traci na moich wrażeniach, mimo że słabszy od "2001".

[Obrazek: GlhXneN.png]
Dosyć rzadkie ash-tray'e, na które dałem dosyć dużo. "McCabe i pani Miller" oraz "Wystarczy być" - wiem, że to szaleństwo, ale obydwa filmy zainteresowały mnie do tego stopnia, że byłem gotowy dać nawet 100 zł za jeden film.

[Obrazek: Wk3Grh8.png]
Trochę jest mi głupio za tych "Golfiarzy", ponieważ na OLX facet nie pokazywał okładek swoich filmów tylko zdjęcie całej kolekcji. No i zainteresowałem się tym, ale gdy paczka przyszła to się okazało że jest ślad po naklejce  Tongue Ale jakoś specjalnie nie żałuję, bo dałem za snappera jeden nie potrzebny mi film.

[Obrazek: K6Sn220.png]
[Obrazek: a9Dktkd.png]
Kubrick, mam co prawda prawie całą jego filmografię na półce, ale nie chciałem się już cieszyć przyciętym obrazem. Dwupłytówki zostawię jednak dla dodatków. Ciekawy przede wszystkim jest ten dokument "Życie w obrazach" - robiła go osoba bliska Kubrickowi, więc musi być interesujący i nieco się dowiem o swoim ulubionym reżyserze.  Smile  

[Obrazek: bfqvcDq.png]
I na koniec kilka gazetówek w prezencie od kolegi, który się ich pozbywał. "Fridę", a przede wszystkim te "Trzynaście dni" przyjąłem w ciemno. Za to cieszę się niezmiernie z "Pianisty" oraz filmu Jarsmucha.

RE: kryst007 - Moja kolekcja DVD - Kirek - 08-05-2016

(08-05-2016, 09:11)kryst007 napisał(a):  "Star Trek" - ze Star Treka kupiłbym w tym miesiącu jeszcze przynajmniej dwa ostatnie filmy z Kirkiem...
Fanem Star Treka nie jestem więc nic z Tobą z tej serii nie kupię nawet jeżeli są dwa ostatnie Wink

RE: kryst007 - Moja kolekcja DVD - Marioo - 08-05-2016

Używajmy poprawnej formy: nieanamorficzny

RE: kryst007 - Moja kolekcja DVD - kryst007 - 08-05-2016

Poprawione! Akurat rano to pisałem gdy byłem jeszcze nie dokońca wyspany, więc mogłem popełnić kilka literówek Big Grin

RE: kryst007 - Moja kolekcja DVD - matwiko - 08-05-2016

Szaleństwo z tymi snapperami Wink To ile konkretnie dałeś za McCabe i pani Miller i Wystarczy być? Wrzuciłbyś na filmoskop zdjęcia wraz z tyłem?
Przy okazji zapytam z ciekawości jak reagują bliscy na hobby Wink że za dużo wydajesz itp

Ten pakiet musicali to fajna sprawa, brakuje mi Narodzin gwiazy i Śpiewaka które sa faktycznie już trudniej dostępne. Może kiedyś sie skuszę. Ile dałeś?