![]() |
|
Półeczki Jubego - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje) +--- Wątek: Półeczki Jubego (/watek-poleczki-jubego) |
RE: Juby (skromna klekcja blu-ray) - Juby - 29-12-2017 To smuteczek. ![]() A jak to było z puszką na DVD? PL też tylko w DirCutach? Najwyżej pal to licho, kupię jakieś wydanie zagraniczne (chodzą poniżej 200 zł, polskie za ponad 400 zł) i będę oglądać w oryginale, ew. z angielskimi napisami. :/ Nowe nabytki. Star Warsy wygrane w konkursie na filmozercach, Denzel z promocji MediaMarkt (dałem 30 zł, drugi film wziął brat), a Besson znaleziony pod choinką. Unforgiven to oczywiście nowy remaster, ale w końcu mogłem cyknąć z okładką (jeszcze raz dzięki poral.eu - wydrukowana na gładkim papierze wygląda jak jak ze sklepu).RE: Juby (skromna klekcja blu-ray) - Gieferg - 29-12-2017 Na DVD w puszce która była dostęp[na u nas wszystko ma PL poza Dir Cutem dwójki. W zagranicznych nie wiem. Sam kupiłem wydanie 4DVD jedynki (kinówka + dircut full PL) oraz dwupłytowe wydanie II z UK (Kinówka + DC bez PL), do której dorobiłem polską wersję i zrobiłem fanedit (1dircut+2Donner Cut+scena z "maleństwami" minus wszelkie cofania czasu/magiczne pocałunki). RE: Juby (skromna klekcja blu-ray) - Juby - 30-12-2017 Nie będę już zakładał nowego tematu, więc może odpowiesz mi jeszcze na to - na zaavi mają w tej chwili super promocje, pakiet za 63 zł https://www.zavvi.com/blu-ray/the-superman-anthology-collection/10369616.html?affil=awin&awc=2549_1514653036_aa70fc6b076a82d9acd0af2abdc9c405&utm_source=AWin-209293&utm_medium=affiliate&utm_campaign=AffiliateWin Tylko czy jest to wydanie, gdzie III i IV i SR mają lektora i napisy? Bo w info na ich stroni jest tylko Cytat:Main Language: Jeśli tak, to w tej cenie przeboleje brak wersji PL do pierwszych dwóch filmów. RE: Juby (skromna klekcja blu-ray) - Mister Tadeo - 30-12-2017 Mam edycję 8-pytową z UK - taką jak z tego linka z zavvi - i potwierdzam: Superman III i IV mają pl napisy i pl lektora. Superman II (dir cut Donnera) i Superman Returns też mają pl napisy (ten ostatni także lektora). Specyfikacja wydania tutaj: http://www.blu-ray.com/movies/The-Superman-Motion-Picture-Anthology-1978-2006-Blu-ray/20830/ RE: Juby (skromna klekcja blu-ray) - Juby - 30-12-2017 No to pięknie. Wielkie dzięki. Jak wrócę do mieszkania w nowym roku i będę miał dostęp do kompa, to założę konto i spróbuję zamówić.
RE: Juby (skromna klekcja blu-ray) - Mister Tadeo - 30-12-2017 Jeszcze taniej będzie jak zamówisz na zavvi.de (12 Euro): https://www.zavvi.de/blu-ray/the-superman-anthology-collection/10369616.html To jest ta sama edycja co w UK. Na zavvi.de jest darmowa wysyłka. Dodatkowo, jak założysz tam konto, to dostaniesz 10% rabatu na pierwsze zakupy. Czyli wyszłoby ok. 48 zł za cały pakiet. Taniej chyba nie znajdziesz. RE: Juby (skromna klekcja blu-ray) - Juby - 06-01-2018 Jeszcze raz wielkie dzięki Mister Tadeo, paczka dotrze 17-18 stycznia. Szkoda, że nie ogarnąłem tematu z zamówieniem w grudniu, bo rabat -10% trwał do 31 grudnia do 23:00, ale już trudno. 52,42 zł za pakiet 5-8 filmów (zależy jak liczyć) na Blu-ray to i tak tanio. ![]() A tak poza tym... Wiem, że w listopadzie zarzekałem się, że więcej nie będę kupował DVD, ale musiałem zrobić jeden wyjątek. Po sromotnym rozczarowaniu, jakim jest nowa wersja Terminatora 2 na Blu-ray - nie widzę żadnego powodu żeby ją kupować - uznałem, że długo nie doczekam się lepszej, ale nie mogę przystać na ostatnim wznowieniu 1DVD od Vision, które mam na półce. Przez niemal 13 lat żałowałem, że nie kupiłem oryginalnego QDVD w pierwszej połowie 2005 roku, kiedy to w empiku wyprzedawali ostatnie sztuki po 20 zł [byłem dzieciakiem, rodzice mi zabronili, bo film miałem już na VHS ] i w końcu, 14 lat od wydania, udało się...Dorwałem na olx za 35 zł. Wystawiał facet ze Zgierza pracujący w Łodzi, więc mogłem wybrać odbiór osobisty. Stan praktycznie idealny (koleś trzyma filmy w specjalnych foliach)! Książeczka jest podpisana mazakiem na przednim kole motocyklu Arniego - poza tym, jakby nigdy nie tknięta; rozkładanka i płyty w środku - stan idealny; tylko główna tekturka ma kilka zagnieceń i rysek, ale sam bym w takim stanie tego nie utrzymał, więc jestem mega zadowolony z zakupu. Choć większość znam z sieci, biorę się za chłonięcie dodatków.Co jeszcze... Nadrobiłem jedną z najlepszych filmowych trylogii jaką znam - być może najlepszą - Toy Story! Niestety, choć część pierwszą znalazłem i zamówiłem jako pierwszą (Edycja specjalna z olx za 50 zł z kosztami dostawy) nie doszła tak jak planowałem do piątku (pewnie będzie na początku przyszłego tygodnia, wtedy dodam fotki). Na razie "2" i "3". Dwójka z allegro za 48,99 zł (Edycja specjalna - nówka sztuka, sprzedawał koleś z Łodzi, więc zaoszczędziłem na odbiorze osobistym), trójka z olx za 15 zł - z dostawą priorytetową wyszło 23 zł i przyszło w jeden dzień!EDIT: Tak jak przypuszczałem, część pierwsza doszła dzisiaj, dodaję fotki. RE: Juby (skromna klekcja blu-ray) - paniron - 06-01-2018 Swietna jest ta edycja T2. Pamietam jak wychodzily te QDVD w digipackach, kupilem kilka, ale sam sie zastanawiam dlaczego nie T2. Mam co prawda wznowienie, ale tam jest jedna plyta i zwykly plastik zamiast digi. Moze jeszcze kiedys na to zapoluje, i na Autostopowicza. Przynajmniej Martwe zlo 2 mam z tej serii ;-) RE: Juby (skromna klekcja blu-ray) - Juby - 06-01-2018 Ten digi przede wszystkim przypomniał mi te piękne czasy, gdy gorszą jakość obrazu wydania rekompensowały znakomitą resztą: opakowanie, menu, dodatki specjalne - pod tym względem QDVD Terminatora to 5/5. A Gudowski w extended cut jest naprawdę rewelacyjny, numer #2 po Szołajskim z C+/Polsat. Jedyne dwie niedoskonałości tego wydania - szkoda, że nie było wyboru wersji kinowej (która od KinoŚwiat wygląda o wiele lepiej od wydań Vision) i przesadzili z podziałem na rozdziały (80? Połowa tego byłaby idealna). Autostopowicza mam w wydaniu 1DVD z naj, ale nie jest to przeze mnie film lubiany do tego stopnia, żebym kupował go po raz drugi. https://1.allegroimg.com/s512/03f765/8cbd89c44163b75827165c0f0e11 EDIT: Mister Tadeo, Gieferg - dostaliście ode mnie punkciki reputacji za pomoc w kupnie Supermanów. Oby tylko zavvi niczego nie spieprzyło.
RE: Juby (skromna klekcja blu-ray) - Mister Tadeo - 06-01-2018 Spokojnie - nie ma co się martwić na zapas. Jeśli box przyjdzie z jakimiś wadami, napisz o tym w odpowiednim temacie, a wtedy postaramy się pomóc. Swoje wydanie też zamawiałem z zavvi i wszystko było ok: nic się nie uszkodziło podczas transportu. T2 z QDVD to było chyba moje 6 wydanie, jakie kupiłem na DVD (bo filmów było więcej: Indiana Jones - 4DVD, Alien Quadrilogy - 9DVD, Władca Pierścieni: Dwie wieże 5DVD z figurką, Drużyna Pierścienia 4DVD, Piraci z Karaibów cz. 1 2DVD). Zakup od razu po premierze, czyli w lutym 2004 w empiku za 69,99 zł. Wszystkie wydania mam do tej pory w kolekcji. |