![]() |
|
Imperial - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Dystrybutorzy (https://forum.filmozercy.com/dzial-dystrybutorzy) +--- Wątek: Imperial (/watek-imperial) |
RE: Imperial - Mr.Hankey - 15-07-2018 (15-07-2018, 10:34)misfit napisał(a): Poniżej tytuły tylko z ostatniego roku, których na UHD nie wydał Imperial, a które są dostępne za granicą z pl wersją.Żeby nie było - nie zamierzam bronić Imperialu. Nie sprecyzowalem, miałem na myśli nowości. A z tych wydali co mogli. Fakt, że nie inwestują w klasykę na naszym rynku specjalnie mnie nie dziwi. Ale niemal każda nowość, która wychodzi na UHD ukazuje się i u nas. Taka Filmostrada mając gotowe płyty np. Split, Get out czy American Made na wydania UHD się nie decyduje. Gieferg, naucz się w końcu obsługi forum. To nie jest aż takie trudne. RE: Imperial - Gieferg - 15-07-2018 Kiedy jest nieistotne kto coś napisał, a jedynie to, co zostało napisane, nie ma powodu się silić na wpisywanie nicka. Komentuję wypowiedź, a z tobą nie dyskutuję, bo szkoda czasu. RE: Imperial - misfit - 15-07-2018 (15-07-2018, 14:33)Mr.Hankey napisał(a): Nie sprecyzowalem, miałem na myśli nowości. A z tych wydali co mogli. Kilka nowości tam było na tej liście, którą podałem. Zapomniałem też o np. Red Sparrow... Nie zapominajmy też o BD - tu mnóstwo nowości cały czas nie wychodzi pomimo tego, że są do dostania za granicą z pl wersją. Może nie tych popularnych, ale nie znaczy to, że mniej ciekawych... wręcz przeciwnie IMO, np. Call Me by Your Name, Brigsby Bear, Professor Marston and the Wonder Women, Goodbye Christopher Robin, Gifted, Free Fire, A Street Cat Named Bob, Fences, Hunt For The Wilderpeople czy Elle. Podałem tylko część tych ciekawszych tytułów z 2017 i 2018 roku... Jakoś Galapagos nie ma problemów z wydawaniem niemal wszystkiego w polskiej dystrybucji co jest dostępne z pl wersją, bez rozróżnienia czy są to nowości, wydania katalogowe czy klasyki. O Czechach już nawet nie wspominam... RE: Imperial - KaMario - 18-07-2018 Zgodnie z danymi, jakie podaje na swojej stronie sklep internetowy bluedvd.pl ostatnie zapowiedzi filmowe na blu-ray i blu-ray 4K od Imperiala (które zostały ostatnio odwołane) m.in. PREDATOR 4K i cztery części MISSION IMPOSSIBLE 4K mają mieć swoją premierę 3 sierpnia. Oby tak było... RE: Imperial - Wolfman - 18-07-2018 Co za różnica? Z polską wersją i tak można kupić za granicą i to nawet taniej. RE: Imperial - Gieferg - 18-07-2018 Jak nie będzie w ogóle polskiego dystrybutora, który by to wydawał może się zrobić taka różnica, że już nigdzie nie kupisz z polską wersją bo ją przestaną do filmów w ogóle dodawać. RE: Imperial - Wolfman - 18-07-2018 A te filmy, które mają polską, a dystrybutor ich nie wydał to z księżyca spadły? Przecież jakoś na zapotrzebowanie dystrybucji nie zostały tam dodane ścieżki RE: Imperial - Gieferg - 18-07-2018 Są i może je wydać jakby chciał, z myślą o tym została polska wersja przygotowana. Jak w ogóle nie będzie dystrybucji w Polsce filmów danej wytwórni to i nie będzie polskich wersji na płytach, bo kto i po co miałby ją przygotowywać? RE: Imperial - Wolfman - 18-07-2018 Może dlatego, że mimo braku dystrybutora to żyje wciąż 38 mln Polaków i kupowaliby by te filmy i tak RE: Imperial - Gieferg - 18-07-2018 Jaki procent, czy raczej promil z nich sprowadza wydania filmów z zagranicy? I kto będzie przygotowywał tę polską wersję?\ Inaczej - wskaż przykłady filmów, nie należących do wytwórni które mają w Polsce powiązanych ze sobą dystrybutorów (Imperial, Galapagos, Filmostrada) i które zostały wydane gdziekolwiek poza Polską z wersją PL. |