Filmozercy.com | Forum
Polskie sklepy internetowe - komentarze - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Zakupy (https://forum.filmozercy.com/dzial-zakupy)
+--- Wątek: Polskie sklepy internetowe - komentarze (/watek-polskie-sklepy-internetowe-komentarze)

RE: Polskie sklepy internetowe - komentarze - fire_caves - 12-11-2024

Szósty zmysł wyprzedany na starstore.pl (po raz drugi, zdaje się) Ciekawe ile mieli nadrukowane i czy znowu dorzucą egzemplarzy.

RE: Polskie sklepy internetowe - komentarze - kulcikriu - 13-11-2024

(13-11-2024, 11:08)prodarek napisał(a):  Taki przykład z życia wzięty steelbook Godzilli x był bodajże ostatnio za 140 wrzucili go do promocji -20% więc można było go kupić za te lekko poniżej 120 zł. Teraz kosztuje 160 więc jak wrzucą go po raz kolejny do promocji to będzie wcześniejsza standardowa cena 140 zł .
Jeśli tak robią, bez informowania przy produkcie o cenie niższej, jaka była przed zastosowaniem promocji, to łamią prawo (dyrektywa Omnibus, wprowadzona prawie 2 lata temu) Tzw. fałszywa promocja, sztuczne podwyższanie ceny przed zastosowaniem promocji.

RE: Polskie sklepy internetowe - komentarze - Kirek - 13-11-2024

(13-11-2024, 12:28)fire_caves napisał(a):  Do kroćset, ten wątek nie jest od komentowania. Ten jest:
https://forum.filmozercy.com/watek-polskie-sklepy-internetowe-komentarze?pid=111002#pid111002
Wszystkie posty od #1029 powinny zostać tam przeniesione...
Ups a sam wczoraj przypominałem o tym w temacie z promocjami w zagranicznych sklepach Blush
Byłem przekonany, że jestem w wątku o Galapagos, choć to nie wiele mnie usprawiedliwia.

RE: Polskie sklepy internetowe - komentarze - fire_caves - 13-11-2024

(13-11-2024, 12:33)Kirek napisał(a):  Ups a sam wczoraj przypominałem o tym w temacie z promocjami w zagranicznych sklepach
Emocje w temacie polskiej dystrybucji udzielają się wszystkim Big Grin

Edit:
Szósty zmysł właśnie wrócił do oferty na starstore.

RE: Polskie sklepy internetowe - komentarze - Kirek - 14-11-2024

(13-11-2024, 11:24)kulcikriu napisał(a):  
(13-11-2024, 11:08)prodarek napisał(a):  Taki przykład z życia wzięty steelbook Godzilli x był bodajże ostatnio za 140 wrzucili go do promocji -20% więc można było go kupić za te lekko poniżej 120 zł. Teraz kosztuje 160 więc jak wrzucą go po raz kolejny do promocji to będzie wcześniejsza standardowa cena 140 zł .
Jeśli tak robią, bez informowania przy produkcie o cenie niższej, jaka była przed zastosowaniem promocji, to łamią prawo (dyrektywa Omnibus, wprowadzona prawie 2 lata temu) Tzw. fałszywa promocja, sztuczne podwyższanie ceny przed zastosowaniem promocji.
Jeżeli dzisiaj sprawdzicie pozycje znajdujące się w promocji to jest dla nich prezentowana "Najniższa cena w okresie 30 dni przed promocją".
A przy okazji, steelbook Godzilli na premierę kosztował 160,90 PLN (cena w filmoskopie) i obecnie też tyle kosztuje (niestety nie działają w filmoskopie aktualizacje cen więc nie da się sprawdzić ich wahań). W sumie to szkoda, że sklepy nie mają obowiązku pokazywania cały czas najniższej ceny w okresie 30 dni.

RE: Polskie sklepy internetowe - komentarze - kulcikriu - 14-11-2024

(14-11-2024, 10:06)Kirek napisał(a):  W sumie to szkoda, że sklepy nie mają obowiązku pokazywania cały czas najniższej ceny w okresie 30 dni.
Jeżeli cena ulega zmianie, czyli raczej obniżeniu (choć nie zawsze), sklep ma obowiązek podania ceny która obowiązywała w okresie 30 dni przed wprowadzeniem promocji. Właściwie biorąc pod uwagę, jak w praktyce wyglądają wahania ceny produktów np. nas interesujących płyt, to taka informacja powinna być właściwie prawie cały czas obecna. Dość rzadkie są chyba przypadki, że cena produktu, w szczególności w internecie, zmienia się rzadziej niż co miesiąc.

RE: Polskie sklepy internetowe - komentarze - prodarek - 15-11-2024

Nie no zaimponowali mi Smile
[attachment=1997]

RE: Polskie sklepy internetowe - komentarze - Mierzwiak - 15-11-2024

Może dlatego że nikt nie kupuje tego szajsu Tongue

RE: Polskie sklepy internetowe - komentarze - prodarek - 18-11-2024

Przecież jest napisane na okładce że to najlepsza część od czasu pierwszej częściWink więc jaki szajs jaki szajs nie psuje mi przed seansem nadziei:p

RE: Polskie sklepy internetowe - komentarze - fire_caves - 18-11-2024

Promocja "czarnotygodniowa" na starstore.pl skończyła się wykupieniem nakładu Diuny 2 4K w zwyklaku. O dziwo "złoty" steel Mavericka za 330 zł oraz DVD z Clintem Eastwoodem za 126 zł (Ostatnie sztuki w magazynie!!) jeszcze do kupienia Big Grin