![]() |
|
misfit - kolekcja - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje) +--- Wątek: misfit - kolekcja (/watek-misfit-kolekcja) |
RE: misfit - kolekcja - Mefisto - 29-09-2023 (29-09-2023, 13:41)misfit napisał(a): Harry Angel i Człowiek słoń z Davidową kompresją Tylko czemu kastraty? W sensie bez dodatków, które są na drugich płytach. (29-09-2023, 13:41)misfit napisał(a): Warto było czekać na wielokrotnie przekładanego Żuławskiego od Eureki m.in. z poprawionym obrazem Diabła. Moja sztuka chyba jednak uległa zwężeniu w transporcie, bo żadne grawitacyjne sztuczki na nią nie działają i trzeba się bardziej pomęczyć z wyjęciem pudełka ze slipcase Heh, Diabła akurat wczoraj oglądałem i momentami wydał mi się zbyt rozjaśniony (w sumie standard w UK), no i końcówka miała dziwną barwę, ale nie wiem czy to zamierzone artystycznie czy o co chodzi. Ale slip ciasny, oj ciasny. (29-09-2023, 13:41)misfit napisał(a): Powerhouse stosuje zbyt mocny klej i trzeba się trochę pobawić aby pozbyć się śladu po odklejeniu tekturki od pudełka. Może macie na to jakiś sprawdzony patent? Nigdy nie miałem takich problemów. RE: misfit - kolekcja - misfit - 29-09-2023 (29-09-2023, 14:29)Mefisto napisał(a):(29-09-2023, 13:41)misfit napisał(a): Harry Angel i Człowiek słoń z Davidową kompresjąTylko czemu kastraty? W sensie bez dodatków, które są na drugich płytach. Masz złe info - w Harry Angel na płycie 4K są dokładnie te same dodatki co na BD. Różnica jest taka, że w UK jest ucięte 5 sekund filmu, a w FR/DE - nie. W FR/DE za to nie ma angielskich napisów, ale mi to rybka. W Człowieku słoniu na płycie 4K są dwa nowsze dodatki (brak dodatków to błąd na dvdcompare), a starsze dodatki mam na starym BD, poza "The Terrible Elephant Man Revealed", ale jakoś to przeżyję... ![]() (29-09-2023, 13:41)misfit napisał(a): Powerhouse stosuje zbyt mocny klej i trzeba się trochę pobawić aby pozbyć się śladu po odklejeniu tekturki od pudełka. Może macie na to jakiś sprawdzony patent? (29-09-2023, 14:29)Mefisto napisał(a): Nigdy nie miałem takich problemów. Wcześniej miałem jeszcze to samo w Pływaku i chyba też Komandosach z Navarony, czyli w sumie prawie wszystkie moje limitki od Powerhouse. Z tego co pamiętam to na forum blu-ray.com też się na to ludziska nie raz skarżyli. EDIT: O, masz ![]() https://forum.blu-ray.com/showpost.php?p=20886436&postcount=52 RE: misfit - kolekcja - Mefisto - 29-09-2023 (29-09-2023, 15:34)misfit napisał(a): W Człowieku słoniu na płycie 4K są dwa nowsze dodatki Tak, miałem głównie Słonia na myśli, bo też się ostatnio zastanawiałem. Co do tej cenzury - jeśli dobrze pamiętam, to idzie o walkę kogutów, do przeżycia. A co do kleju - nie wiem, może mam farta. Ale też ja to naprawdę bardzo delikatnie odklejam zawsze - igłą najlepiej wpierw trochę poluźnić. Od biedy możesz też zostawić to się będzie box mniej rysował
RE: misfit - kolekcja - misfit - 29-09-2023 Też staram się to robić na tyle delikatnie na ile to możliwe - i koniec końców udało się usunąć pozostałości kleju z pudełka, ale wystarczy po prostu nie używać tak mocnego kleju. Gorzej byłoby gdyby to był steelbook - miałem coś takiego z Oblivion z polskiej dystrybucji. Problemy ludzi pierwszego świata...
RE: misfit - kolekcja - Mefisto - 29-09-2023 (29-09-2023, 16:08)misfit napisał(a): wystarczy po prostu nie używać tak mocnego kleju Jak dla mnie te kółeczka są idealne do recyclingu i często je potem wykorzystuję, więc win-win. RE: misfit - kolekcja - misfit - 26-10-2023 Październik: ![]() ![]() ![]() ![]() Touch of Evil - w środku slipcase'a znajduje się 2-płytowy amaray z trzema wersjami filmu + 100 stronicowa książeczka. Miałem "polską" płytę na BD (Universal), bo wg. mnie miała znacząco lepszy obraz niż Eureka na BD, ale bez wersji 1.37. Po cichu liczyłem na 4K i się doczekałem, ale tym razem Eureka jest bez 1.37:1. Mówi się trudno ![]() Mission Impossible - Dead Reckoning z Polandii. W Fallout zaskoczyła mnie niemal zerowa różnica w szczegółowości obrazu pomiędzy UHD, a BD i to pomimo rzekomego DI 4K. Na dniach dowiem się jak będzie tym razem. Driver i Highlander z Francji. Pred - dzięki za cynk z promką. Oba z Davidową kompresją obrazu, więc śmiało można brać bez strachu. RE: misfit - kolekcja - misfit - 20-11-2023 Listopad: ![]() ![]() ![]() ![]() Miał być Barbenheimer, ale Galapagos zaszalał z ceną zwyklaka Oppenheimera i trzeba było skorygować nieco plany. Barbie z Włoch, w środku wyłącznie płyta UHD. Tenet miałem nie kupować, głównie przez te powalone zmiany AR, które strasznie mnie wkurzają. Ale po małym śledztwie wyszło mi, że nie ma żadnej filozofii w otrzymaniu legitnego AR 2.20:1, który przez cały czas trwania filmu znajduje się niemal dokładnie w centrum kadru. Więc z tym sobie bez problemu poradzę z pomocą madVR. Kto wie, może tym razem sam film lepiej wejdzie? Hitchcock w środku prezentuje się podobnie jak wcześniejsze zestawy europejskie, czyli zbiorczy digi-pack. Szykuje się prawdziwa uczta na najbliższe tygodnie ![]() W końcu wpadł też It's a Wonderful Life. Dziś dotarł też Has: ![]() Gabarytowo i nie tylko, coś podobnego do boxu Bergmana od Criteriona. W środku jest też duża, ponad 300 stronicowa książka. Założyłem sobie, że jeśli chociaż większa połowa transferów mi podejdzie to będę szczęśliwy A dzisiejszy dzień idzie w całości na wykonanie skanów BDInfo, muszę też wykombinować jakiś lepszy aparat, ale poniżej taki teaser ukazujący mocowanie płyt.
RE: misfit - kolekcja - kulcikriu - 20-11-2023 Gratulacje Zacny update Has wyszedł tysiaka, tak?
RE: misfit - kolekcja - HAL 9000 - 20-11-2023 Ja zapłaciłem 1080+25 (DPD) PLN. RE: misfit - kolekcja - kulcikriu - 20-11-2023 Dzięki! To jest tak "grube" jak Bergman? Jakie to ma wymiary? Jeśli misfit będziesz mieć chwilę, będę wdzięczny za info! |