Filmozercy.com | Forum
Remastery - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Dział ogólny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-ogolny)
+--- Wątek: Remastery (/watek-remastery)

RE: Remastery - Mierzwiak - 16-02-2025

Przepięknie to wygląda w HDR, mam wrażenie że tym co wyżej napisałeś minąłeś się o jakiś kilometr ze stroną wizualną tego filmu, wynikającą wprost z fabuły.

RE: Remastery - Mefisto - 16-02-2025

W 3D ten film wygląda super i odpowiednio kolorowo - zresztą powstał z myślą o tym formacie, a zatem bye, bye Tongue

RE: Remastery - Bender - 16-02-2025

(16-02-2025, 17:44)Mierzwiak napisał(a):  Przepięknie to wygląda w HDR, mam wrażenie że tym co wyżej napisałeś minąłeś się o jakiś kilometr ze stroną wizualną tego filmu, wynikającą wprost z fabuły.

W sensie poprzednia wersja się rozmija "o kilometr z fabułą" ? Serio? Bez bezpośredniego obrazka jeden pod drugim większość oglądających nawet by nie zauwazyła jakichś "braków" w warstwie wizualnej "wynikajacej bezpośrednio z fabuły filmu".

Napisałem tylko co mi sie podoba. Czy przepięknie czy nie, kwestia gustu.

(16-02-2025, 19:08)Bender napisał(a):  W sensie poprzednia wersja się rozmija "o kilometr z fabułą" ?
Nie. Obie wersje są z nią zgodne, tylko że HDR wynosi warstwę wizualną na wyższy poziom, więc pisanie że jest z nią coś nie tak, podczas gdy - moim zdaniem - tylko uwydatnia piękno i stronę artystyczną tego filmu, uważam za dziwne.

(16-02-2025, 19:08)Bender napisał(a):  Bez bezpośredniego obrazka jeden pod drugim większość oglądających nawet by nie zauwazyła jakichś "braków" w warstwie wizualnej "wynikajacej bezpośrednio z fabuły filmu".
Skoro tak to niby w jaki sposób jedna wersja jest bardziej plastikowa od drugiej?

W żaden. Kilkukrotnie napisałem o własnej opinii. To Ty w jakić sposób próbowałeś sugerować rzekomą obiektywną wartość tej wersji warstwy wizualnej odwołując się do wynikania z fabuły.
W subiektywnej opini moje "coś nie tak" ma dokładnie taką samą wartość jak Twoje "uwydatnia piękno".

(16-02-2025, 20:21)Bender napisał(a):  W żaden. Kilkukrotnie napisałem o własnej opinii.
Jprdl Smile

No to w żaden czy jest plastikowa? Zdecyduj się. Najpierw prezentujesz swoją (no shit) opinię a teraz się z niej wycofujesz i nie masz zamiaru bronić, bo to tylko Twoja opinia? To po co zabierasz w ogóle głos? Rany, nawet na twitterze nie spotkałem się z takim kuriozum Tongue

O sorry, tu akurat mój błąd, z jakiegoś powodu przeczytałem, że "lepsza".
Zwykła pomyłka i tyle. Poza nią z niczego z niczego się nie wycofuję.

A odpowiadając na pytanie, to chyba oczywiste. Odnosimy się do bezpośredniego porównania, więc róznicę w warstwie wizualnej widać gołym okiem.
Ponownie, Ty odwołujesz się "do wynikania z fabuły". Ja odnosze się do porównania dwóch obrazków.

RE: Remastery - HAL 9000 - 17-02-2025

(16-02-2025, 16:50)Bender napisał(a):  chodzi mi o to, że nie miałbym problemu z tym pierwotnym, a wręcz wydaje mi się bardziej klimatyczny i intrygujacy.

Ja akurat miałem taki przypadek (dawno temu), że Koralinę polecał mi kolega z pracy i pożyczył mi ten film - nie obejrzałem, bo obraz mnie odrzucił.

RE: Remastery - pred895 - 19-08-2025

Ależ Nikita Luca Bessona wygląda przepięknie na UHD. Już od początkowych sekwencji napadu na aptekę jesteśmy bombardowani doskonałym błękitem i czerniami. Ziarno idealnie odwzorowane, światła na ulicach, wnętrza po prostu perfekcja. Jeden z klasyków niemal idealnie przeniesiony na ten format. Filmidło dostało zacnego kopa przez HDR i szerszą paletę barw, przez co podczas seansu odkrywałem ten film na nowo. Polecam.

RE: Remastery - HAL 9000 - 19-08-2025

(19-08-2025, 00:00)pred895 napisał(a):  Ależ Nikita Luca Bessona wygląda przepięknie na UHD

Potwierdzam Smile