Filmozercy.com | Forum
Arrow Video - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Dystrybutorzy (https://forum.filmozercy.com/dzial-dystrybutorzy)
+--- Wątek: Arrow Video (/watek-arrow-video)

RE: Arrow Video - slavekg - 07-07-2025

(07-07-2025, 14:20)Kirek napisał(a):  A później musieliby wypuszczać 3 razy więcej płyt z oznaczeniem V2 Wink
Jeśli sprzedadzą więcej limitek, to zarobią tyle, że będzie ich stać na zatrudnienie kilku "szaraczków", którzy przed wytłoczeniem całego nakładu obejrzą (i wysłuchają) film i wszystkie wtopy wyłapią Smile.

RE: Arrow Video - Mefisto - 07-07-2025

(07-07-2025, 14:08)slavekg napisał(a):  Owszem, znikały. Np. "Tron we krwi" na Rarewaves przed premierą był niby wyprzedany, a potem wrócił. I na Rarewaves kilka takich przypadków widziałem.

Wszedłem na filmożerców, a odpowiedzi dostaję jak z Bravo Tongue
Piszę o stronie Arrow i wydaniach Arrow, a nie BFI i stronach pośrednich. Nie było u Arrow takiego przypadku, że przedmiot, który nie miał jeszcze premiery jest wyprzedany. Tutaj dodatkowo premiera została przełożona i w momencie przełożenia stał się niedostępny. Ale teraz np. odpowiednik blu tegoż wydania jest dostępny, a 4K nie jest i jednocześnie skoczyła cena na Amazonie wersji 4K - stąd moje pytanie.

(07-07-2025, 14:08)slavekg napisał(a):  Swoją drogą, jeśli niektóre limitki faktycznie wyprzedają się przed premierą, to Arrow słabo swój biznes prowadzi. Mogliby spokojnie 3 razy tyle limitowanych sztuk wypuścić, a i tak by się sprzedały.

Tylko w tym roku przynajmniej 3 wyprzedane limitki wracały znowu do asortymentu, więc chyba jednak nie jest tak źle.

RE: Arrow Video - Mierzwiak - 07-07-2025

Może jeszcze wróci na rarewaves na przykład, wcześniej wszystkie 3 filmy już co najmniej raz były wyprzedane a potem znowu się pojawiły.

RE: Arrow Video - Mefisto - 07-07-2025

(07-07-2025, 16:21)Mierzwiak napisał(a):  Może jeszcze wróci na rarewaves na przykład

...

(07-07-2025, 16:13)Mefisto napisał(a):  Piszę o stronie Arrow i wydaniach Arrow

Smile

RE: Arrow Video - kulcikriu - 07-07-2025

Jakby cos - ja z mysla o takiej sytuacji zamowilem poza arrow dawno temu na amazon, jakbym dostal dwie limitki Dobry zly i brzydki, to dam znac - odsprzedam.po rynkowej cenie, czyli tyle ile zaplacilem plus wysylka. Ale niczego nie obiecuje, bo nie mam pojecia czy sam cokolwiek dostaneWink

RE: Arrow Video - Mefisto - 08-07-2025

OK, wyjaśniło się - w Arrow nie są pewni czy ta sierpniowa data dojdzie do skutku.

RE: Arrow Video - kłapouchy - 08-07-2025

Najgorzej jak ktoś skompletował 2/3 a ostatni nie dojedzie  Smile  Myślę, że jeszcze wróci np. na rarewaves i nieśmiało polecam taki wybór.

RE: Arrow Video - sebas - 21-07-2025

(19-06-2025, 21:49)Mister Tadeo napisał(a):  W wydaniu UHD Piekielnej głębi (Deep Blue Sea) w przypadku Atmosa robi się nagle cisza na napisach końcowych podczas trzeciej piosenki (ok. minuty przed końcem filmu). To rap, więc dla mnie żadna strata, ale jeśli na DVD i BD od Warnera nic takiego się nie dzieje, to mamy do czynienia z kiksem. Ktoś może potwierdzić
Potwierdzam.

RE: Arrow Video - Mefisto - 23-07-2025

(08-07-2025, 17:19)Mefisto napisał(a):  OK, wyjaśniło się - w Arrow nie są pewni czy ta sierpniowa data dojdzie do skutku.

Na rzadkichfalach widnieje obecnie 15/09/2025. Okładka też inna.

RE: Arrow Video - misfit - 23-07-2025

Ciągle nie przyjmujesz do wiadomości, że limitka się wyprzedała Smile
To co widzisz z datą premiery 15.09 to zwykłe wydanie. Tego samego dnia wychodzi też zwykłe wydanie "For a Few Dollars More".