![]() |
|
David Lynch - dzieła wszystkie - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy) +---- Dział: Reżyserzy (https://forum.filmozercy.com/dzial-rezyserzy) +---- Wątek: David Lynch - dzieła wszystkie (/watek-david-lynch-dziela-wszystkie) |
RE: David Lynch - dzieła wszystkie - Kirek - 03-03-2021 Ale Empik wrzucił newsa (klik w okładkę). Mayfly więc należy się spodziewać płyty wypalanej + dźwięk przypuszczalnie tylko DTS. EDIT: Jaki właściwie jest polski tytuł "Miasteczko Twin Peaks. Ogniu krocz za mną" (filmweb), "Miasteczko Twin Peaks. Ogniu krocz ze mną" (imdb) czy "Twin Peaks: Ogniu krocz ze mną" (okładka) Wyszukując wydania zachowajcie czujność bo mogą być różnice, chyba najlepiej szukać po frazie "Twin Peaks Ogniu"
RE: David Lynch - dzieła wszystkie - Mister Tadeo - 03-03-2021 (03-03-2021, 13:45)Kirek napisał(a): Jaki właściwie jest polski tytuł Najlepiej jest przyjąć za obowiązujący taki tytuł, pod jakim film był wyświetlany w polskich kinach. A film Lyncha z 1992 r. miał u nas taki jak na kinowym plakacie:
RE: David Lynch - dzieła wszystkie - Kirek - 03-03-2021 Wysłałem zapytanie do Mayfly Kirek napisał(a):Na stronach Empik pojawił się preorder na BD "Twin Peaks: Ogniu krocz ze mną" od Państwa. W sklepiku Mayfly jeszcze nie ma informacji więc chciałbym potwierdzić ukazanie się tego wydania i jego datę premiery 19 marca 2021.Pytanie o DTS-HD MA dodałem trochę na doczepkę ze względu, że w wcześniejszej korespondencji dotyczącej innych wydań, wspomniałem że DTS to format kojarzony z DVD i spowoduje to że część osób wybierze zagraniczne wydania więc nie chciałem tutaj również na to naciskać, ponieważ obawiałem się czy dostanę odpowiedź ![]() W każdym razie otrzymałem i przynajmniej jej część dotycząca tytułów powoduje radochę ![]() przedstawiciel Mayfly napisał(a):Zgadza się, tytuł wychodzi z datą 19.03. Planujemy również wydanie Zagubionej autostrady (w maju) oraz Głowy do wycierania (w kwietniu). W każdym wydaniu , w ramach dodatków zamieszczone będą krótkie metraże D. Lyncha. Dostępne ścieżki dźwiękowe to raczej w przypadku wszystkich tytułów DTS i DD 5.1 RE: David Lynch - dzieła wszystkie - kryst007 - 03-03-2021 "Głowa do wycierania" - w końcu! Oby nie skończyło się na zapowiedziach jak w przypadku pakietu filmów Tatiego. RE: David Lynch - dzieła wszystkie - Mefisto - 03-03-2021 Brawo Mayfly. RE: David Lynch - dzieła wszystkie - Diocletian - 03-03-2021 Ale jak to będą wypalanki to nie wiem z czego się tu cieszyć? No i wpakowanie na płytę DTS Master Audio to rzeczywiście taki problem? Nie mają na to kasy czy technologii? Słabo . RE: David Lynch - dzieła wszystkie - sebas - 03-03-2021 (03-03-2021, 17:15)Diocletian napisał(a): Ale jak to będą wypalanki to nie wiem z czego się tu cieszyć?Z tego, że komuś pomimo sytuacji na polskim rynku chce się wydawać film na BD, a nie na przestarzałym już DVD. Dodatkowo to filmy, które nie trafiają do bardzo szerokiego grona odbiorców. (03-03-2021, 17:15)Diocletian napisał(a): No i wpakowanie na płytę DTS Master Audio to rzeczywiście taki problem? Nie mają na to kasy czy technologii?Jeżeli ta BD-R będzie jednowarstwowa, to tak. DTS Master Audio wymaga wyższego bitrate. Dwuwarstwowa płyta rozwiązałaby problem, ale takowa jest nawet kilkukrotnie droższa (oczywiście, jeżeli mówimy o markowych nośnikach jak Verbatim, czy Panasonic). RE: David Lynch - dzieła wszystkie - Marioo - 04-03-2021 Myślę, że można już z pewnością założyć, że płyty będą wypalane. Kupiłem niedawno Aniarę i moje przypuszczenia się potwierdziły (dodatkowy minus za grube pudełko). Pozostaje chyba od razu po zakupie zrobić kopię i trzymać gdzieś na dysku. Nie twierdzę, że płytki zaraz zaczną sprawiać problemy, ale jednak żywotność wypalanych jest zdecydowanie mniejsza od tłoczonych, więc lepiej się ubezpieczyć. RE: David Lynch - dzieła wszystkie - Diocletian - 04-03-2021 Nie mam zamiaru płacić po 50 czy 60 zł za wypalanki. Nie wiem gdzie jeszcze robią takie wydania, chyba w piwnicach w Tadżykistanie . RE: David Lynch - dzieła wszystkie - sebas - 04-03-2021 (04-03-2021, 10:14)Diocletian napisał(a): Nie wiem gdzie jeszcze robią takie wydania, chyba w piwnicach w Tadżykistanie .Zgaduję, że tam gdzie niski nakład przełożyłby się na wysokie koszty tłoczenia, czyli wysoką cenę produktu na sklepowej półce. I to nie świadczy o jakimś zacofaniu technicznym, które zdajesz się sugerować (zresztą w bardzo słaby sposób), tylko o racjonalnym podejściu do kosztów, które wymusza taka a nie inna sytuacja na rynku nośników fizycznych (a tak ogólnie to chyba szeroko rozumianej kultury) w kraju. (04-03-2021, 08:34)Marioo napisał(a): Nie twierdzę, że płytki zaraz zaczną sprawiać problemy, ale jednak żywotność wypalanych jest zdecydowanie mniejsza od tłoczonych, więc lepiej się ubezpieczyć.A dał byś radę sprawdzić jakiej firmy nośnik zastosowali w Aniarze? To ma znaczenie w kontekście trwałości... |