Filmozercy.com | Forum
David Lynch - dzieła wszystkie - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy)
+---- Dział: Reżyserzy (https://forum.filmozercy.com/dzial-rezyserzy)
+---- Wątek: David Lynch - dzieła wszystkie (/watek-david-lynch-dziela-wszystkie)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

RE: David Lynch - dzieła wszystkie - Kirek - 03-03-2021

Ale Empik wrzucił newsa (klik w okładkę).

[Obrazek: thumb-lg-14023292-twin-peaks-ogniu-krocz...-david.jpg]

Mayfly więc należy się spodziewać płyty wypalanej + dźwięk przypuszczalnie tylko DTS.

EDIT: Jaki właściwie jest polski tytuł "Miasteczko Twin Peaks. Ogniu krocz za mną" (filmweb), "Miasteczko Twin Peaks. Ogniu krocz ze mną" (imdb) czy "Twin Peaks: Ogniu krocz ze mną" (okładka) Big Grin

Wyszukując wydania zachowajcie czujność bo mogą być różnice, chyba najlepiej szukać po frazie "Twin Peaks Ogniu" Smile

RE: David Lynch - dzieła wszystkie - Mister Tadeo - 03-03-2021

(03-03-2021, 13:45)Kirek napisał(a):  Jaki właściwie jest polski tytuł

Najlepiej jest przyjąć za obowiązujący taki tytuł, pod jakim film był wyświetlany w polskich kinach.
A film Lyncha z 1992 r. miał u nas taki jak na kinowym plakacie:

[Obrazek: P19448-483x700.jpg]

RE: David Lynch - dzieła wszystkie - Kirek - 03-03-2021

Wysłałem zapytanie do Mayfly
Kirek napisał(a):Na stronach Empik pojawił się preorder na BD "Twin Peaks: Ogniu krocz ze mną" od Państwa. W sklepiku Mayfly jeszcze nie ma informacji więc chciałbym potwierdzić ukazanie się tego wydania i jego datę premiery 19 marca 2021.
Znalazłem za to plakat dwustronny gdzie na drugiej stronie jest "Zagubiona autostrada", czy może to oznaczać, że ten tytuł również doczeka się wydania u Państwa na BD?
A może również inne filmy Davida Lyncha mają Państwo w planach Smile
ps. Gdyby udało się oryginalną ścieżkę dodać w DTS-HD MA to byłoby cudownie (ale już nie marudzę Wink )
Pytanie o DTS-HD MA dodałem trochę na doczepkę ze względu, że w wcześniejszej korespondencji dotyczącej innych wydań, wspomniałem że DTS to format kojarzony z DVD i spowoduje to że część osób wybierze zagraniczne wydania więc nie chciałem tutaj również na to naciskać, ponieważ obawiałem się czy dostanę odpowiedź Wink

W każdym razie otrzymałem i przynajmniej jej część dotycząca tytułów powoduje radochę Smile
przedstawiciel Mayfly napisał(a):Zgadza się, tytuł wychodzi z datą 19.03. Planujemy również wydanie Zagubionej autostrady (w maju) oraz Głowy do wycierania (w kwietniu). W każdym wydaniu , w ramach dodatków zamieszczone będą krótkie metraże D. Lyncha. Dostępne ścieżki dźwiękowe to raczej w przypadku wszystkich tytułów DTS i DD 5.1

RE: David Lynch - dzieła wszystkie - kryst007 - 03-03-2021

"Głowa do wycierania" - w końcu! Oby nie skończyło się na zapowiedziach jak w przypadku pakietu filmów Tatiego.

RE: David Lynch - dzieła wszystkie - Mefisto - 03-03-2021

Brawo Mayfly.

RE: David Lynch - dzieła wszystkie - Diocletian - 03-03-2021

Ale jak to będą wypalanki to nie wiem z czego się tu cieszyć? No i wpakowanie na płytę DTS Master Audio to rzeczywiście taki problem? Nie mają na to kasy czy technologii? Słabo .

RE: David Lynch - dzieła wszystkie - sebas - 03-03-2021

(03-03-2021, 17:15)Diocletian napisał(a):  Ale jak to będą wypalanki to nie wiem z czego się tu cieszyć?
Z tego, że komuś pomimo sytuacji na polskim rynku chce się wydawać film na BD, a nie na przestarzałym już DVD. Dodatkowo to filmy, które nie trafiają do bardzo szerokiego grona odbiorców.

(03-03-2021, 17:15)Diocletian napisał(a):  No i wpakowanie na płytę DTS Master Audio to rzeczywiście taki problem? Nie mają na to kasy czy technologii?
Jeżeli ta BD-R będzie jednowarstwowa, to tak. DTS Master Audio wymaga wyższego bitrate. Dwuwarstwowa płyta rozwiązałaby problem, ale takowa jest nawet kilkukrotnie droższa (oczywiście, jeżeli mówimy o markowych nośnikach jak Verbatim, czy Panasonic).

RE: David Lynch - dzieła wszystkie - Marioo - 04-03-2021

Myślę, że można już z pewnością założyć, że płyty będą wypalane. Kupiłem niedawno Aniarę i moje przypuszczenia się potwierdziły (dodatkowy minus za grube pudełko). Pozostaje chyba od razu po zakupie zrobić kopię i trzymać gdzieś na dysku. Nie twierdzę, że płytki zaraz zaczną sprawiać problemy, ale jednak żywotność wypalanych jest zdecydowanie mniejsza od tłoczonych, więc lepiej się ubezpieczyć.

RE: David Lynch - dzieła wszystkie - Diocletian - 04-03-2021

Nie mam zamiaru płacić po 50 czy 60 zł za wypalanki. Nie wiem gdzie jeszcze robią takie wydania, chyba w piwnicach w Tadżykistanie .

RE: David Lynch - dzieła wszystkie - sebas - 04-03-2021

(04-03-2021, 10:14)Diocletian napisał(a):  Nie wiem gdzie jeszcze robią takie wydania, chyba w piwnicach w Tadżykistanie .
Zgaduję, że tam gdzie niski nakład przełożyłby się na wysokie koszty tłoczenia, czyli wysoką cenę produktu na sklepowej półce. I to nie świadczy o jakimś zacofaniu technicznym, które zdajesz się sugerować (zresztą w bardzo słaby sposób), tylko o racjonalnym podejściu do kosztów, które wymusza taka a nie inna sytuacja na rynku nośników fizycznych (a tak ogólnie to chyba szeroko rozumianej kultury) w kraju.

(04-03-2021, 08:34)Marioo napisał(a):  Nie twierdzę, że płytki zaraz zaczną sprawiać problemy, ale jednak żywotność wypalanych jest zdecydowanie mniejsza od tłoczonych, więc lepiej się ubezpieczyć.
A dał byś radę sprawdzić jakiej firmy nośnik zastosowali w Aniarze? To ma znaczenie w kontekście trwałości...