![]() |
|
paniron - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje) +--- Wątek: paniron (/watek-paniron) |
RE: paniron - paniron - 28-08-2018 Wstyd się przyznać, ale nawet nie rozważałem, kwestii dodania czegokolwiek do filmoskopu. Może dlatego, że rzadko korzystam, ale ogólnie słuszna uwaga z Twojej strony. Postaram się w miarę możliwości być aktywny ;-) Co do Army of darkness, to wszystko wydaje się być w porządku, tylko nie wiem dlaczego pomimo, że Twoj link działa bez problemu, tak nie potrafię tego wydania wyszukać poprzez filmoskop. Widzę inne wydania tego filmu, ale nie ten Steel z USA; coś może robię źle? @Mefisto Pisząc dwustronne, miałem na myśli, że są dwie inne właśnie. Z reszta sam zobacz. Invasion USA jest prawie taka sama, nie licząc oznaczeń wiekowych i małego tekstu w prawym, górnym rogu. ![]()
RE: paniron - Kirek - 28-08-2018 Przypuszczalnie wyszukujesz po wybraniu 'Filmoskop' a wtedy działa wyszukiwanie tylko pozycji które, mają zdefiniowaną co najmniej jedną ofertę sklepową. Do pełnej bazy również z pozycjami bez ofert sklepowych dostaniesz się po wybraniu w filmoskopie 'Wydania'. RE: paniron - paniron - 29-10-2018 Kilka nowych rzeczy. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() The Fog i They Live z zavvi, 27£ sztuka, Hot Fuzz z everythingblu niecałe 30£, Candyman - amazon.co.uk 22£, Filmy od arrow z HMV po 6£ za sztukę, Criteriony z amazonu po 11.5£ za film, Holwing z zavvi 9£ Soundtracki z amazonu, Justice 15£, Kill Bill 9£ Twin Peaks 7£. RE: paniron - shaman72 - 29-10-2018 Candyman świetnie wygląda. RE: paniron - pred895 - 29-10-2018 Jak transfer Carpenterow?? RE: paniron - misfit - 29-10-2018 Widzę, że soundtrack They Live już w użyciu ![]() Pudełko jest twarde jak te od Arrow czy nie bardzo ? Geoff straszy, że The Fog ma miejscami fatalną kompresję w HDR10, ale jeśli nie zaobserwowałeś tego w Deer Hunterze to jest szansa, że i podobnie będzie z The Fog. RE: paniron - pred895 - 29-10-2018 Na mojego sekwencje Rosyjskiej Ruletki są zdecydowanie za ciemne... jak tutaj jest podobnie to lipa. RE: paniron - misfit - 29-10-2018 Nie chodzi o za ciemne/jasne, tylko tego typu kwiatki -> click. RE: paniron - paniron - 29-10-2018 (29-10-2018, 19:54)misfit napisał(a): Widzę, że soundtrack They Live już w użyciuTak, soundtracki to były pierwsze płyty jakie odpalilem, ten od They Live wydaje się mniej charakterystyczny, dlatego już słucham ścieżek z Mgły ;-) Co do opakowań, to są to zwykle niezbyt grube tekturki. Takie same w jakie pakuje zestawy UHD typu, Bourne, The Mummy itp. Niby się to wszystko razem trzyma, ale sam digipack i książeczka, dość ciasno w tym siedzi, wiec trzeba uważać podczas wsuwania, żeby czegoś nie uszkodzić/pogiąć. Co do samych filmów to raczej nie pomogę. Kolekcja UHD się rozwija, dzięki różnorakim promocjom, ale na razie w moim przypadku są to zakupy przyszlosciowe ;-) Dziś obejrzałem Mgłę i zdziwiło mnie jak dużo w tym filmie ciemnych scen, choć z drugiej strony większość dzieje się w nocy... nie tak to po prostu pamiętałem. RE: paniron - Mefisto - 30-10-2018 Kurde, też mam zamówionego Candymana na Amazonie i póki co stoi, nawet kasy nie zdjęli - nie wiem o co chodzi. |