Filmozercy.com | Forum
CivilWar - Kolekcja - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje)
+--- Wątek: CivilWar - Kolekcja (/watek-civilwar-kolekcja)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

RE: CivilWar - Kolekcja - pred895 - 20-06-2019

Ten steel Tańczącego z Wilkami posiada blokadę regionalną ??

RE: CivilWar - Kolekcja - CivilWar - 23-06-2019

(20-06-2019, 16:04)pred895 napisał(a):  Ten steel Tańczącego z Wilkami posiada blokadę regionalną ??

Tak, zarówno Theatrical Cut jak i Extended Cut mają region A.

RE: CivilWar - Kolekcja - CivilWar - 14-07-2019

Lipiec z nowymi pozycjami. Na resztę czekam Smile

[Obrazek: nbqnMRQ.jpg]

[Obrazek: WE55rX6.jpg]
[Obrazek: 7KjcDRj.jpg]
[Obrazek: FuoZK6J.jpg]
[Obrazek: i8AH5Ru.jpg]
[Obrazek: vgxDWzC.jpg]
[Obrazek: 035tyzN.jpg]
Captain America: The Winter Soldier od KimchiDVD. Tutaj jest inny steelbook w zestawie, ale tego też nie miałem, więc dużego problemu z tym nie mam. W przyszłości pojawi się u mnie inne wydanie tego filmu od KimchiDVD z prawidłowym steelbookiem.

[Obrazek: 36TRK0u.jpg]
Black Panther 4K Steelbook, Ant-Man and the Wasp 4K Steelbook i Captain America: Civil War 4K Steelbook od Zavvi.

[Obrazek: ixeqKqL.jpg]
The Big Short, Terminator i Logan Steelbook blu-ray z promocji Media Markt.

[Obrazek: Dxy5BUV.jpg]
Rogue One: A Star Wars Story, Wielkie Piękno i Gangster Squad blu-ray (za 9zł) z promocji Empik. Tutaj niestety nie udało mi się załapać na Deja Vu blu-ray po chyba 22zł. No nic, kupię sobie gdzie indziej.

[Obrazek: 9NOlNZM.jpg]
[Obrazek: dKXEgcb.jpg]
Guardians of the Galaxy Vol. 2 od WeET Collection

[Obrazek: Ub6pSTM.jpg]
[Obrazek: RgQHWcA.jpg]
Venom od Filmareny.

RE: CivilWar - Kolekcja - CivilWar - 07-09-2019

Dostawy z końca sierpnia i początku września. Trochę filmów romantycznych, klasyki i Marvela itd.

[Obrazek: gPBzYCF.jpg]

[Obrazek: 9qotZIh.jpg]
The Long, Hot Summer z Amazon.fr, Nights in Rodanthe (za £1.59 mi się trafiło) i Playing It Cool z Amazon.co.uk

[Obrazek: gMc7T44.jpg]
Schindler's List za 10£ z Amazon.co.uk, a 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi za $11.99 z Amazon.com

[Obrazek: ZPFFC4X.jpg]
Steelbooki z Zavvi.

[Obrazek: ktAwZCJ.jpg]
Steelbooki z Zavvi.

[Obrazek: 1IpPeKw.jpg]
[Obrazek: I35cINl.jpg]
[Obrazek: 2vUkFWn.jpg]
Ten pakiet kupiłem po części dla siebie, a po części dla taty, który jest ogromnym fanem twórczości Akiry Kurosawy. Od dziecka pamiętam, że jak leciały w telewizji jego filmy, to albo tata oglądał albo nagrywaliśmy je na VHS, by w wolnej chwili mógł je obejrzeć. Mnie wówczas średnio interesowały tego typu filmy, ale z wiekiem człowiek zaczął je lepiej rozumieć i doceniać. Przyszła więc pora by na nowo obejrzeć te filmy, w sumie dla mnie po raz pierwszy tak w pełni każdy z nich. Jeszcze słyszałem, że Ran jest również polecany, choć powstał wiele lat później po tych najbardziej znanych produkcjach Akiry.

RE: CivilWar - Kolekcja - Wolfman - 07-09-2019

Sanjuro i Yojimbo wymiata. Muszę kupić więcej filmów z tym głównym aktorem

RE: CivilWar - Kolekcja - Bipo - 07-09-2019

Do tych filmów kurosawy znajdą się napisy pl aby przez oppo dodać ?

RE: CivilWar - Kolekcja - Wolfman - 07-09-2019

(07-09-2019, 14:38)Bipo napisał(a):  Do tych filmów kurosawy znajdą się napisy pl aby przez oppo dodać ?
Pofatyguj się chociaż sprawdzić, a rezultat będzie zadowalający

RE: CivilWar - Kolekcja - CivilWar - 07-09-2019

(07-09-2019, 14:38)Bipo napisał(a):  Do tych filmów kurosawy znajdą się napisy pl aby przez oppo dodać ?

Bez problemu PL napisy znajdziesz w necie do każdego z tych filmów. Zazwyczaj przed kupnem danego filmu, sam sprawdzam czy takowe są.

(07-09-2019, 13:36)Wolfman napisał(a):  Sanjuro i Yojimbo wymiata. Muszę kupić więcej filmów z tym głównym aktorem

Jeszcze bardziej mnie na te filmy nakręciłeś Smile w niedzielę zacznę nadrabiać. Główny aktor to Toshiro Mifune - już za dzieciaka nasłuchałem się o nim od taty Tongue . Wybił się właśnie współpracując z Kurosawą. Aktor zagrał w aż 16 filmach Akiry (a łącznie wystąpił w 150 filmach), więc na pewno znajdziesz jeszcze coś dla siebie ciekawego.

Widziałem, że w kolekcji masz Ran.

RE: CivilWar - Kolekcja - CivilWar - 13-10-2019

Trochę nowych wydań z końca września i początku października. Pozwoliłem sobie również na wydania od KimchiDVD i Novamedia  Smile

[Obrazek: Mw9GLoG.jpg]

[Obrazek: ZDK9QMM.jpg]

[Obrazek: QnmgDMJ.jpg]
Legends of the Fall z Amazon.co.uk. Pamiętam ten film odkąd wyszedł i przynajmniej raz w roku do niego wracam. Świetny klimat, krajobrazy, aktorstwo i historia.

[Obrazek: zBbTkV4.jpg]
Mr. & Mrs. Smith używany z Allegro. Reżyserski debiut Chrisa Evansa Before We Go z Amazon.es - drażni mnie ta okładka w języku hiszpańskim, więc pewnie wymienię ją na wersję angielską.

[Obrazek: eVl8ZLL.jpg]
John Wick 2 4K Steelbook z Zavvi. Dragged Across Concrete z Amazon.co.uk - bardzo dobry kryminał.

[Obrazek: vIaVcTA.jpg]

[Obrazek: cZ8Kb7i.jpg]
The Pacific z Amazon.co.uk (PL napisy).

[Obrazek: afnY46b.jpg]

[Obrazek: IIH1JNv.jpg]

[Obrazek: eL5ox9B.jpg]

[Obrazek: o0721jf.jpg]

[Obrazek: Yh1DaJE.jpg]

[Obrazek: twPnu4V.jpg]

[Obrazek: cGs467K.jpg]

[Obrazek: TnsKNYj.jpg]
Guardians of the Galaxy od Novamedia.

[Obrazek: PepdC67.jpg]

[Obrazek: e3LTu5y.jpg]

[Obrazek: X4EU0Yj.jpg]

[Obrazek: zMJUSpU.jpg]

[Obrazek: NR5Io52.jpg]

[Obrazek: ItZXhxF.jpg]

[Obrazek: M4qlQ3j.jpg]

[Obrazek: eI8DpuK.jpg]

[Obrazek: zFQyEY5.jpg]

[Obrazek: 2O5MFBA.jpg]

Captain America: The Winter Soldier

[Obrazek: oKgAEFc.jpg]

[Obrazek: SI06Spb.jpg]

[Obrazek: i0uvc5M.jpg]

[Obrazek: GZA9Ndg.jpg]

[Obrazek: LEv52Y3.jpg]

[Obrazek: hR8JBhw.jpg]

[Obrazek: AbqGc8Z.jpg]

[Obrazek: jcfr3sB.jpg]

[Obrazek: 4r5nbB0.jpg]

[Obrazek: VGS9YGP.jpg]

[Obrazek: ya7e837.jpg]

[Obrazek: PUq9j3K.jpg]

[Obrazek: Hbdu5rU.jpg]

[Obrazek: sp26J5g.jpg]

[Obrazek: FOi5EsG.jpg]
Captain America: The First Avenger i Captain America: The Winter Soldier od KimchiDVD. Bardzo mi się podobają oba wydania. Często wyczekuje jakiś ciekawych i ładnych grafik użytych do promocji danego filmu, bez względu na to z jakiego gatunku filmowego pochodzi. W tym przypadku moim zdaniem użyto świetnych prac m.in na froncie i z tyłu steelbooków. Jakoś samych wydań bardzo dobra  Smile
Fajnie, że w tych wydaniach robi różnicę to, pod jakim kątem i światłem patrzy się na steele czy samo opakowanie, co uwidacznia pewne elementy i inną kolorystykę - to samo tyczy się wydania Guardians of the Galaxy od Novamedia.
Captain America: Civil War Lenticular Steelbook z Filmareny.

RE: CivilWar - Kolekcja - CivilWar - 29-02-2020

Trochę nowych filmów i wydań w kolekcji Smile

[Obrazek: SXwtBRJ.jpg]

[Obrazek: 9shrFpC.jpg]

[Obrazek: KCyyhiG.jpg]

[Obrazek: OqaIPSZ.jpg]

[Obrazek: VdBbFuk.jpg]

[Obrazek: 0ZipyCq.jpg]

[Obrazek: P2cS7Tj.jpg]

[Obrazek: v9rg2Ek.jpg]

[Obrazek: BDDm6SS.jpg]

[Obrazek: cmoRhDa.jpg]