![]() |
|
Filmostrada / TiM - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Dystrybutorzy (https://forum.filmozercy.com/dzial-dystrybutorzy) +--- Wątek: Filmostrada / TiM (/watek-filmostrada-tim) |
RE: Filmostrada / TiM - Mierzwiak - 03-06-2021 (03-06-2021, 05:56)kaiser83@interia.pl napisał(a): https://bluedvd.pl/mission-impossible-3-blu-ray.htmlAha, wziąć i sobie wsadzić na płytę. Brzmi legitnie! Nie, nie tak działa wydawanie filmów których zawartość płyt przygotowuje studio, a nie lokalny dystrybutor. RE: Filmostrada / TiM - Ananas84pl - 02-09-2021 Czy te gamonie z Filmostrady odpowiedziały na czyjegoś emaila? Pisałem do nich i nie doczekałem się odpowiedzi. Wiadomość wysłałem poprzez ich formularz kontaktowy i nic. Chciałem tylko zapytać czy mają zamiar wypuścić zwykłego amaraya z The Thing za jakiś czas bo nie lubię steelów a premiera tuż tuż. Nie wiem czy brać czy czekać. Za chwile dvdmax podniesie cenę do 200+ i będzie pozamiatane. RE: Filmostrada / TiM - KamilOnline - 02-09-2021 (02-09-2021, 08:09)Ananas84pl napisał(a): Czy te gamonie z Filmostrady odpowiedziały na czyjegoś emaila? Pisałem do nich i nie doczekałem się odpowiedzi. Wiadomość wysłałem poprzez ich formularz kontaktowy i nic. Chciałem tylko zapytać, czy mają zamiar wypuścić zwykłego amaraya z The Thing za jakiś czas bo nie lubię steelów a premiera tuż tuż. Nie wiem czy brać czy czekać. Za chwile dvdmax podniesie cenę do 200+ i będzie pozamiatane. Możesz mi pisać priv, albo w tym wątku pytania, przy najbliższej okazji je zadam Nie – na razie ani "Coś", ani "Ciche miejsce 2" nie zostaną wydane w plastiku, ale od siebie powiem, że jak się sprzeda, to pewnie się z powrotem pojawi już w normalnej wersji jak "Szczęki"
RE: Filmostrada / TiM - Marioo - 02-09-2021 Lepiej żeby też wypuścili na blu-ray. RE: Filmostrada / TiM - KaMario - 02-09-2021 To skoro "Coś" w steelboku za 149,99 zł na dvdmax.pl ma mieć wyłącznie płytę 4K, to cena już na samym wyjściu jest zawyżona. "Ciche miejsce 2" w steelboku jak się okazało też ma tylko płytę 4K, a kosztowało niewiele ponad 116 zł. RE: Filmostrada / TiM - KamilOnline - 02-09-2021 (02-09-2021, 12:29)KaMario napisał(a): To skoro "Coś" w steelboku za 149,99 zł na dvdmax.pl ma mieć wyłącznie płytę 4K, to cena już na samym wyjściu jest zawyżona. Inne studia mają inne ceny. To jedna rzecz, a druga – "Ciche miejsce 2" staniało na DVDmax, dopiero gdy Empik wrzucił cenę 116 zł dla posiadaczy Premium. Jak w Empiku się wyprzedało to od razu podskoczyło do 140 zł :/ Filmostrada jako dystrybutor nie może narzucać cen, a DVDmax może sprzedawać "Coś" w praktycznie dowolnej cenie, bo ma ten film na wyłączność. RE: Filmostrada / TiM - KaMario - 02-09-2021 (02-09-2021, 12:37)KamilOnline napisał(a): DVDmax może sprzedawać "Coś" w praktycznie dowolnej cenie, bo ma ten film na wyłączność.Właśnie, tylko kto decyduje o takiej wyłączności? Taki dvdmax.pl ma potem monopol na jakiś tytuł i winduje ceny w nieskończoność. Nic dziwnego, że klient szuka odpowiedników za granicą, a polska dystrybucja pada na pysk. RE: Filmostrada / TiM - truvneeck - 02-09-2021 (02-09-2021, 08:09)Ananas84pl napisał(a): Czy te gamonie z Filmostrady odpowiedziały na czyjegoś emaila? Podobna sytuacja była że Szczękami, pierwotnie był tylko Steel i jak pisałem zapytanie o plastik, odpoweidź była jasna- "nie mamy takich planów". Po jakimś czasie wydanie w plastiku pojawiło się i tak, więc jest spora szansa na drugą transzę w amarayach, ale pewnie dopiero za kilka miechów, jak się steele rozejdą i będzie sygnał że jest popyt. A będzie, bo filmu nie wydano nawet na BD po polsku
RE: Filmostrada / TiM - KamilOnline - 02-09-2021 Decyduje dystrybutor, a kto? Empik nie bierze do siebie od razu całych nakładów, a film musi się sprzedać. DVDmax deklaruje, że weźmie całość, da fajną kaskę i obie strony zadowolone. RE: Filmostrada / TiM - Ananas84pl - 02-09-2021 Dzięki za odpowiedzi. W takim razie wezmę blache. Najwyżej jak się pojawi plastik zrobię zamianke. |