![]() |
|
Zakup pierwszego odtwarzacza Blu-ray UHD - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Dział techniczny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-techniczny) +--- Wątek: Zakup pierwszego odtwarzacza Blu-ray UHD (/watek-zakup-pierwszego-odtwarzacza-blu-ray-uhd) |
RE: Zakup pierwszego odtwarzacza Blu-ray UHD - misfit - 27-09-2019 Jeśli komuś zależy na konwersji HDR do SDR czy oglądaniu treści DV to należy wystrzegać się odtwarzaczy od Sony. Poniżej test Sony UBP-X1100ES (poza obudową, sekcją audio i kilkoma innymi drobiazgami to jest praktycznie to samo co X800M2) od Vincenta, który jest jedną z nielicznych osób którym ufam jeśli chodzi o testy odtwarzaczy/wyświetlaczy. RE: Zakup pierwszego odtwarzacza Blu-ray UHD - shaman72 - 27-09-2019 Byłem dzisiaj w EURO AGD przetestować tego UB420. Pani dała mi dwa modele do testów i w jednym z nich faktycznie płytka furczała aż miło.Drugi ok.Po zapytaniu ile mają tego modelu na składzie, odparła że końcówkę, bo wychodzą już z odtwarzaczy w ogóle. Ponieważ lepiej kupić,uwaga....konsolę Generalnie ten odtwarzacz bardzo pozytywnie wygląda, no i rozmiarowo bardzo ok. RE: Zakup pierwszego odtwarzacza Blu-ray UHD - Wolfman - 27-09-2019 (27-09-2019, 11:30)shaman72 napisał(a): konsolęA co tak napędzają sprzedaż x pudła? RE: Zakup pierwszego odtwarzacza Blu-ray UHD - shaman72 - 27-09-2019 (27-09-2019, 11:55)Wolfman napisał(a):(27-09-2019, 11:30)shaman72 napisał(a): konsolęA co tak napędzają sprzedaż x pudła? Stwierdziła,że odtwarzacze przechodzą do lamusa i najlepiej sprzedaje się konsola, bo wielofunkcyjne i itd....
RE: Zakup pierwszego odtwarzacza Blu-ray UHD - Mierzwiak - 27-09-2019 Co to znaczy "konsola"? PS4 to też konsola a nie ma napędu UHD
RE: Zakup pierwszego odtwarzacza Blu-ray UHD - Wolfman - 27-09-2019 (27-09-2019, 12:06)shaman72 napisał(a): Stwierdziła,że odtwarzacze przechodzą do lamusaSpoko, ale ona wie co to jest format uhd? Bo może traktowała to jako odtwarzacz blu ray. Moi znajomi , średni ogarnięci w sprzęcie to nawet nie wiedzieli, że czytnik uhd w xbox one S jest. RE: Zakup pierwszego odtwarzacza Blu-ray UHD - Daras - 27-09-2019 (27-09-2019, 09:18)misfit napisał(a):(26-09-2019, 23:34)Daras napisał(a): Gwoździem do trumny Ubeka 450 (czytaj kłopot z procesorem) jest jakość wyświetlanego obrazu. Fragment od 4.22 do 4.32 jaskrawo obnaża wady ustrojstwa. Kontynuując ten tok rozumowania można założyć, że UBek 450 jest tak dobry, jak UB 820. A w ujęciu generalnym trudno się z tym zgodzić.Wielokrotnie pisałem o swojej dość marnej znajomości angielskiego. Zgoda – sporo na tym tracę. Natomiast dzięki „zboczeniu zawodowemu” potrafię dostrzegać detale pomijane przez innych. Nie wiem jak długo to jeszcze potrwa. Oczy powoli siadają. Przyjmuję do wiadomości, że trudno wyciągnąć ostateczne wnioski wyłącznie po obejrzeniu filmu na you tube. Shaman, także dostrzegam recesję odtwarzaczy. Nawet zastanawiałem się czy nie kupić dwu / trzech lepszych modeli na zapas. Mam złe przeczucia co do przyszłości. Na marginesie. Kilka dni temu doświadczyłem „traumy” oglądając dział płyt w MM. Masakra! Jak się zbiorę na odwagę, to skrobnę kilka słów w stosownym wątku. Coś umiera na naszych oczach w tempie zastraszającym (przynajmniej biorąc pod uwagę sklepy stacjonarne). Ludzie - tragedia! RE: Zakup pierwszego odtwarzacza Blu-ray UHD - shaman72 - 27-09-2019 (27-09-2019, 12:32)Wolfman napisał(a):(27-09-2019, 12:06)shaman72 napisał(a): Stwierdziła,że odtwarzacze przechodzą do lamusaSpoko, ale ona wie co to jest format uhd? Bo może traktowała to jako odtwarzacz blu ray. Moi znajomi , średni ogarnięci w sprzęcie to nawet nie wiedzieli, że czytnik uhd w xbox one S jest. Myślę,ze chyba raczej traktowała to jako odtwarzacz blu ray
RE: Zakup pierwszego odtwarzacza Blu-ray UHD - Wolfman - 27-09-2019 Podejrzewam, że pracując tam nie wiedziała ,że takowy istnieje. W końcu to nie jej wina, że się nie interesuje tym co sprzedaje. Filmów u nich nie ma, to nawet na oczy ich nie widziała. 4k, to pewnie podbija rozdziałkę z dvd
RE: Zakup pierwszego odtwarzacza Blu-ray UHD - prodarek - 27-09-2019 Ja oglądam filmy blu-ray na xbox one x nie ma tragedii, uhd nie oglądam bo nie mam tv uhd a konsola nie radzi sobie z konwersją hdr>sdr. |