![]() |
|
Suicide Squad(2016) - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: O filmach i serialach (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-filmach-i-serialach) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy--13) +--- Wątek: Suicide Squad(2016) (/watek-suicide-squad-2016) |
RE: Suicide Squad(2016) - Inuki - 16-08-2016 Dobra, mój błąd. Myślałem, że wrzuciłem tutaj relację na gorąco zaraz po seansie, ale widzę, że to forum przegapiłem :-P Film nie jest kupą, co to to nie. Ogląda się go dobrze, ale dupy, ani innej części ciała nie urywa. To zwykły średniak, na raz i do powtórzenia kiedyś tam. Na mocny plus postaci Deadshota i Harley, oraz Jokera. Gdyby nie oni, to fakt, wtedy byłaby kupa. Jest kilka fajnych scen, ale brakuje tej widowiskowości, którą mają filmy Snydera. No i boli ten zwrot fabularny zaserwowany, który jest głupszy niż ratowanie pieska przez papę Kenta w "Człowieku ze stali". Film do kolekcji z pewnością kupię, ale nie na premierę. RE: Suicide Squad(2016) - Wolfman - 16-08-2016 Chodziło mi o Giefa, jak on nie idzie do kina na ciasne majty na męskich pośladkach to musi być słabo RE: Suicide Squad (2016) - pred895 - 26-10-2016 Tak na serio i przepraszam za off top, czy naprawdę podobał wam się ten film, aby go postawić na półce z innymi filmami ?? RE: Suicide Squad(2016) - Iselor - 02-11-2016 Film jest po prostu dobry. Ratuje go postać Harley Quinn. Na pewno lepszy od BvS (przeciętniak do bólu) i paru rzeczy spod szyldu Marvela (Daredevil, Fantastyczne Czwórki itp.). RE: Suicide Squad(2016) - Grześ58 - 02-11-2016 Ja uważam ten film za średni. Walka z ostatnim "bossem" to jakiś żart, nie trzymał mnie w ogóle w napięciu, jedyne co zapamiętałem z fabuły to pochód przez miasto trwający niespełna dwie godziny (co prawda efekty były w porządku). Jedynym dużym atutem według mnie była postać Harley zagrana przez Margot Robbie kapitalnie i chyba tylko dzięki niej nie przerwałem oglądania filmu przed jego końcem. Możliwe, że kiedyś skuszę się na jego zakup, gdy będzie stosunkowo tani, ponieważ wydanie będzie zawierać dysk z wersją rozszerzoną, a gdzieś przeczytałem, że ponoć usunięte sceny wnoszą dosyć sporo do fabuły trochę pogłębiając charakterystyki postaci (ciekawe ile w tym prawdy), może wtedy moja ocena się podniesie. Póki co dla mnie 6/10, ale gdyby nie rola Margot zagrana na 10/10 to pewnie byłoby mniej. RE: Suicide Squad(2016) - Gieferg - 04-12-2016 Wątek Harley i Jokera zaskoczył mnie pozytywnie, tzn nie był gówniany, w sumie wolałbym film, który się na nich skupia. Leto jako Joker nawet daje radę (choć do swych dwóch poprzedników się nie zbliża), w ciekawszej fabule mógłby być niezły, Harley też w porządku, chętnie bym ich zobaczył w kolejnym Batmanie. Co do reszty... Reszta, na czele z villainem rodem z Ghostbusters to na dobrą sprawę kubeł rzygowin. NIC tu nie gra, humor nie śmieszy, akcja nudzi, fabuła zasysa, postaci nie jestem w stanie polubić. Mam nadzieję, że kolejne filmy DCEU nie będą do tego jakoś specjalnie mocno nawiązywać, bo wolałbym o tym czymś jak najszybciej zapomnieć. 3/10 - punkt za Harley, punkt za Jokera i punkt za Slipknota ![]() Aczkolwiek dnem roku wciąż pozostaje Warcraft. PS. oglądałem wersje rozszerzoną, potem sprawdziłem, które sceny są dodane - NIC ciekawego. Glaeken napisał(a):Legion Samobójców jest o niebo lepszym filmem niż BvS Fajnie by było, ale niestety jest filmem zdecydowanie gorszym. RE: Suicide Squad(2016) - Verrax - 05-12-2016 Też mam seans Suicide Squad już za sobą, i niestety zgadzam się z powszechną opinią. Ten film to niestety kolejny po BvS koszmarek z DCEU, i mimo że najnowszy film z gackiem bardzo mi się nie podobał i nie zamierzam do niego wracać... to tutaj jest jeszcze gorzej. O ile Batman v Superman jeszcze jakoś działał od początku do końca jako film (słaby bo i słaby, ale wciąż film), to w przypadku SS mam wrażenie że oglądam coś zmontowanego na kolanie, w ostatnim momencie. Brak tu ładu, składu, sensownej fabuły, konsekwencji realizatorskiej; najbardziej drażniły chyba mnie wstawki muzyczne, które pojawiały się co chwilę, a prócz tego często w momentach w których nie powinno ich być. Warner Bros chyba za bardzo zapatrzyło się na sukces marvelowskich Strażników Galaktyki, i chcieli stworzyć coś o podobnym feelu - no ale niestety, wiedzieli gdzie dzwoni, ale nie w którym kościele. Ponadto koszmarne tęczowe przejścia do flashbacków, albo a'la komiksowe karty z opisem postaci, wepchnięte nie wiadomo po co (przy czym zauważyłem też dziwną niekonsekwencję, bo chyba jeden członek (albo dwóch) "Legionu" takiej prezentacji nie dostało... emm, wut?) - są one niesamowicie infantylne, drażniące, i zakładają że widz potrzebuje takiego typu "in your face" ekspozycji. Zdecydowanie za dużo było też niesamowicie tępych (w zamierzeniu śmiesznych) dialogów i one-linerów, które chyba były efektem tych całych przerażających dokrętek mających podnieść "zabawność" filmu - a co do których nie jestem pewien czy wzbudziły śmiech u przeciętnego dziecka z pierwszych klas podstawówki. Gdzieś spod tego bagienka wyłania się fajniejszy film, który po fabularnej rekonstrukcji, wypieprzeniu części ekipy produkcyjnej (w szczególności montażystów) na zbity pysk i większym nacisku położonym na niektóre postacie (no do cholery, gdzie ten Joker?) byłby całkiem zjadliwy. Większość aktorów koniec końców oglądało się całkiem przyjemnie (jak mieli coś do roboty), a parę wątków jest nawet ciekawych (ale nigdy nie zostają rozwinięte) - niestety oba te aspekty pokazują nic więcej, jak jedynie zmarnowany potencjał Suicide Squad. No ale nie o gdybanie "co by było..." tutaj chodzi, tylko o produkt finalny - a ten niestety jest stosunkowo słaby. Oglądałem wersję kinową, ale wątpię żeby te 11-12 minut w jakikolwiek sposób pomogły mi w odbiorze tego filmu. 3-4/10. RE: Suicide Squad (2016) - MadMix - 06-12-2016 Ja rozpływam się też nad sceną gdy Batman wyławia Harley z tonącego wozu. Nad całym filmem też, podobał mi się równie jak Deadpool.
RE: Suicide Squad (2016) - Mateusz - 06-12-2016 (06-12-2016, 14:15)pred895 napisał(a): I chyba tylko nad tym można się tu rozpływać Zaliczyłem w ciągu dwóch dni wersję rozszerzoną i kinową w 3D i wystawiam solidne 8/10. Całkowicie rozumiem, że ktoś może uważać ten film za totalny gniot, ale ja mam mnóstwo frajdy z oglądania i całkowicie kupuje tych bohaterów. (06-12-2016, 14:20)MadMix napisał(a): Ja rozpływam się też nad sceną gdy Batman wyławia Harley z tonącego wozu. Scena z Deadshotem też jest genialna. RE: Suicide Squad (2016) - MadMix - 06-12-2016 (06-12-2016, 14:09)Mateusz napisał(a): Jako największy fan Suicide Squad na forum rozpływam się nad materiałami dodatkowymi i pięknym metalowym opakowaniem.Nie jesteś największym fanem na forum, ja dałem mocne 9/10.
|