![]() |
|
WarCraft (2016) - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: O filmach i serialach (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-filmach-i-serialach) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy--13) +--- Wątek: WarCraft (2016) (/watek-warcraft-2016) |
RE: WarCraft (2016) - Wolfman - 21-08-2016 Warcraft od trzeciej części (gra) to spierdolina fabularna na maxa. O ile poprzednie traktowały o ataku orków na ludzi (były też inne rasy jak np ogry, trolle, gobliny i itp wesoła ekipa) tak od trójk gdziei zaczęli (próbowali zrzynać od Tolkiena). Wrzucili więcej stworków, zrobili bardziej kolorowy świat. Nakręcić film sensowny na tym materiale z mega kolorową otoczką gry i silić się do tego na realizm. Po prostu się nie da. Gdyby wymyślili jakaś historię i nie starając się robić filmu głownie dla fanów znających to uniwersum, to może coś by z tego wyszło. RE: WarCraft (2016) - Wolfman - 14-10-2016 (21-08-2016, 12:28)Gieferg napisał(a): Dotrwałem do momentu gdy zaczęła się finałowa naparzanka, po czym okazało się, że to jeszcze nudniejsze niż wcześniejsze pitolenie o Spaczeniu W końcu miałem okazję obejrzeć. Tego pitolenia o spaczeniu nie ma , aż tak dużo. Ale istnienie go i czarnej magii niszczącej krainę Azeroth ma ogromne znaczenie w filmie. W grze Warcraft 1 po prostu mieliśmy wojnę między orkami i ludźmi , gdzie ludzie przegrali. W filmie autorzy sięgnęli dalej, korzystając z bogactwa universum Blizzarda, dodając nowe postacie, wątki poboczne i rasy. Na szczęście nie zapomnieli o Orgrim Doomhammerze, Lotharze, Blackhand, Gul'dan i Khadgar - kluczowe postacie z początków Warcraft. Film pod względem fabularnym wypada nawet lepiej niż to co ostatnio oglądam w obcisłych kalesonach. Było ostro, brutalnie , całe szczęście , że nie poszli całkowicie w świat WoWa, który jest dla mnie przerysowany i głupkowaty. Największą wadą tego filmu jest to ,że trwa tylko dwie godziny. Reżyser starał się jak mógł pokazać nam bogactwo uniwersum, robił to umiejętnie. Niestety nie był w stanie tego zrobić widać w filmie, że jest za krótki, za szybko skacze od sceny do sceny, pomijając wiele wątków. Jeśli wyjdzie kiedykolwiek, bo z tego co czytałem są duże szanse na Warcraft 2, więc i może dostaniemy reżyserską kiedyś. Nie żałuję wydanych pieniędzy na film, co prawda oczekiwałem kiedyś czegoś epickiego na miarę Władcy pierścieni, ale to było dawno temu. Wiemy jak niektóre legendy jest ciężko pokonać. Z mojej strony polecam. Orgrim Doomhammer po zwycięstwie nad Azeroth w Warcraft Orc&Humans RE: WarCraft (2016) - Gieferg - 15-10-2016 Cytat: więc i może dostaniemy reżyserską kiedyś. Reżyser powiedział, że NIGDY jej nie dostaniemy bo sceny które byłby do niego potrzebne nie zostały i nie zostaną ukończone. Cytat:, bo z tego co czytałem są duże szanse na Warcraft 2, Ja czytałem, że są znikome ![]() Cytat:Film pod względem fabularnym wypada nawet lepiej niż to co ostatnio oglądam w obcisłych kalesonach. Nawet na gównianym X-Men:Apocalypse nie przespałem finału, jak to miało miejsce w przypadku Warcrafta. RE: WarCraft (2016) - Wolfman - 15-10-2016 (15-10-2016, 15:43)Gieferg napisał(a): Nawet na gównianym X-Men:Apocalypse nie przespałem finału, jak to miało miejsce w przypadku Warcrafta. Gief ja bez kina domowego to potrafię zasnąć na większości filmów, które obecnie wyglądam. W Warcrafcie choćbym chciał, to basy w czasie bitwy nie dałyby mi zmrużyć oka .Podobno w Chinach oglądał się dosyć dobrze i są szanse. Zobaczymy. Co do reżyserskiej , jak będą chcieli kasy więcej wyciągnąć fani zaczną płakać to wyjdzie. |