Filmozercy.com | Forum
Błędy na okładkach - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Dział ogólny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-ogolny)
+--- Wątek: Błędy na okładkach (/watek-bledy-na-okladkach)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

RE: Błędy na okładkach - Użytkownik usunięty64562 - 04-01-2017

Post usunięty

RE: Błędy na okładkach - Kirek - 12-04-2017

"Wściekły byk" DVD od Imperial CinePix >>Filmoskop<<, z pakietu 3 trzech filmów Scorsese >>Filmoskop<<

Opis na okładce zbiorczej:
[Obrazek: wb_blad2.jpg]

Opis na okładce filmu:
[Obrazek: wb_blad.jpg]

To co znajdujemy na płycie (różnice oznaczone na czerwono):
Język: angielski 2.0, polski 2.0, czeski 2.0, węgierski 2.0, turecki 2.0
Napisy: angielskie, bułgarskie, chorwackie, czeskie, greckie, hebrajskie, węgierskie, islandzkie, słoweńskie, tureckie
Komentarze audio: brak
Obraz: 1.85:1 nieanamorficzny

Menu też wygląda inaczej niż to z okładki filmu

[Obrazek: thumb-97936-wb_menu.jpg]

Podsumowując: Praktycznie nic się nie zgadza, oczywiście najbardziej drażni obraz nieanamorficzny. Co ciekawe na dvdcompare występują wydania, które pasują do opisu z okładek i tak się zastanawiam, czy tu nie mamy do czynienia z błędnym zapakowaniem płyty. Może ktoś z posiadaczy tego wydania sprawdzi jak to u niego wygląda.

RE: Błędy na okładkach - Gieferg - 12-04-2017

To menu to typowe menu dla wznowień filmów MGM - zazwyczaj miały lektora, ale zero dodatków. Widziałem takie min. przy Road House czy Rob Royu.

RE: Błędy na okładkach - kryst007 - 13-04-2017

Sprawdziłem swoją płytę ze "Wściekłym bykiem" i mimo, że jest to ta sama okładka co u Kirka, to wybór dźwięku i napisów zgadza się z metryczką, z kolei obraz jest anamorficzny. Za to ten screen menu też się nie zgadza, bo u mnie to wygląda jeszcze inaczej:
[Obrazek: 4g175mbdnair.png]

Zatem myślę, że mogłeś trafić na pudełko ze starszym wydaniem płyty, które znacznie się różni ze specyfikacją na tyle okładki.

RE: Błędy na okładkach - Kirek - 13-04-2017

Masakra, jak zwykle pod górkę. Możesz jeszcze potwierdzić jaki masz na nadruk na płycie? U mnie wygląda to tak:
[Obrazek: thumb-86940-wb_dvd.jpg] (większa wersja dostępna w filmoskopie).

Dobrze, że mam ten film na BD więc ta płyta tak nie boli. Natomiast sam fakt błędnej płyty jest irytujący.

RE: Błędy na okładkach - kryst007 - 13-04-2017

Nadruk na płycie tak u mnie wygląda:

[Obrazek: 7ovk0sbamrte.png]
Jak widać po drobnym drukiem napisanym "Disc 1" jest to krążek z jakiegoś dwupłytowego wydania o nazwie "Ultimate Edition" (wg zdjęć z neta to jakiś brytyjski digipack). Tongue W sumie to jest od czasu do czasu spotykane, szczególnie w wydaniach MGM/Fox.

RE: Błędy na okładkach - Filmożerca Alan - 13-04-2017

To samo co kryst007 czerwona

RE: Błędy na okładkach - matwiko - 13-04-2017

Kirek, mam to samo wydanie co Ty, właśnie ogarnął mnie smuteczek że obraz nieanamorficzny...

RE: Błędy na okładkach - Kirek - 13-04-2017

matwiko pisząc wydanie miałeś na myśli pakiet 3xDVD Scorsese? Może to jest kluczem do tej zagadki. kryst007 i Filmożerca Alan z tego co widziałem w ich kolekcjach mają pojedyncze wydanie filmu.

RE: Błędy na okładkach - matwiko - 14-04-2017

Nie. Mam pojedynczo kupione, dawno temu