![]() |
|
TV czy projektor? Na czym oglądacie filmy? - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Dział techniczny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-techniczny) +--- Wątek: TV czy projektor? Na czym oglądacie filmy? (/watek-tv-czy-projektor-na-czym-ogladacie-filmy) |
RE: TV czy projektor? Na czym oglądacie filmy? - JVC 4K - 26-05-2024 No dobrze policzmy zatem, mój projektor znajduję się w cenniku na stronie skalibrujtv w grupie 4 a więc podstawowa kalibracja to 1249zł ,do tego trzeba dodać 2 rozszerzenia w moim przypadku : kalibracja dla treści Ultra HD z HDR to dla grupy 4 koszt 549zł, oraz kalibracja dla treści 3D( mój projektor obsługuję tą technologię posiadam i emiter sygnału oraz okulary aktywne) dla grupy 4 to koszt 449zł. Gdybym był w grupie 1 to jeszcze byłoby to do przełknięcia ale mój proj jest w grupie tej ostatniej najdroższej 4. Jest to dla mnie nie do zaakceptowania taki cennik. Podsumujmy zatem : Kalibracja podstawowa + Kalibracja dla 4K z HDR + Kalibracja dla 3D łącznie za te 3 kalibrację Łączny koszt to 2247zł przecież to nie do pomyślenia, połowa emerytury mojego ojca. Wniosek nasuwa się sam nie kalibruje nawet pomimo posiadania takiego projektora, Jak ktoś ma tani TV lub Projektor to niech sobie kalibruje ale przy ultra drogim sprzęcie trzeba to odpuścić. RE: TV czy projektor? Na czym oglądacie filmy? - Danus - 26-05-2024 Kolego. Nikogo nie interesuje jak drogi masz sprzet w jakiej grupie cenowej kwalifikuje sie przy dobieraniu opcji kalibracji. Na nikim to nie robi wrażenia. RE: TV czy projektor? Na czym oglądacie filmy? - prodarek - 26-05-2024 (26-05-2024, 19:58)JVC 4K napisał(a): koszt to 2247zł przecież to nie do pomyśleniaKwota przerażająca, na raty sobie rozłóż. RE: TV czy projektor? Na czym oglądacie filmy? - JVC 4K - 26-05-2024 (26-05-2024, 21:07)Danus napisał(a): Kolego. Nikogo nie interesuje jak drogi masz sprzet w jakiej grupie cenowej kwalifikuje sie przy dobieraniu opcji kalibracji. Na nikim to nie robi wrażenia. Piszę tylko o tym ile ten pseudo fachowiec od tv woła za ustawienia obrazu które każdy sam może sobie wprowadzić, wystarczy trochę wiedzy i umiejętności to nie boli. Ale głupie wydawanie kasy na zbędne rzeczy już tak. (26-05-2024, 21:25)prodarek napisał(a):(26-05-2024, 19:58)JVC 4K napisał(a): koszt to 2247zł przecież to nie do pomyśleniaKwota przerażająca, na raty sobie rozłóż. Na raty i do tego oprocentowane najlepiej 0,5 % w skali miesiąca na 40 rat przepłacę 20%, chyba trzeba by ominąć całą matematykę w szkole aby stwierdzić że lepiej jest dać zarobić bankom. TV czy projektor? Na czym oglądacie filmy? - RylandGrace - 27-05-2024 Naprawdę? Masz projektor za 40000 i płaczesz o koszt kalibracji? Zdrowy? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk RE: TV czy projektor? Na czym oglądacie filmy? - Mefisto - 20-03-2025 Projektor budżetowy: https://www.youtube.com/shorts/uariC3RncwQ
RE: TV czy projektor? Na czym oglądacie filmy? - Ash-9001 - 06-12-2025 Zrobiłem pierwszy bardzo prowizoryczny test projektora, obejrzałem Tron: Ares (na razie z WEB-DL'a bo nie mam jeszcze podpiętego odtwarzacza i soundbara) ale jestem zadowolony - a nawet nie oglądałem w optymalnych warunkach, bo rano i słońce zaczęło wychodzić W moich warunkach mogłem założyć ekran tylko na 104 cale, ale bedę go oglądał z odległości mniej więcej 2,70m więc czuć efekt dużego ekranu. Zrobiłem tak, że ekran jest wysuwany z zabudowy przy suficie i zjeżdża w dół przed TV (oczywiście mój kochany Sony oled 77 cali sobie zostawiłem ). Mój projektor to Valerion VisoionMaster Pro 2, jak go dłużej poużywam to napiszę jakieś plusy i minusy, które mi się rzucą w oczy Ale pierwsze wrażenie jest super, jak w kinie PS. Tron: Ares 7/10 - kupuję UHD. RE: TV czy projektor? Na czym oglądacie filmy? - HAL 9000 - 06-12-2025 Gratuluję, tak trzymać ![]() Nawiasem mówiąc, już od bardzo dawna nie uważam projekcji kinowych za wzorzec i to niezależnie od jakości kin, ale tak się przyjęło, więc rozumiem ![]() (06-12-2025, 18:52)Ash-9001 napisał(a): PS. Tron: Ares 7/10 - kupuję UHD. Też kupię i już się rozglądam
RE: TV czy projektor? Na czym oglądacie filmy? - Mefisto - 06-12-2025 (06-12-2025, 18:52)Ash-9001 napisał(a): Mój projektor to Valerion VisoionMaster Pro 2 O, super, to opisuj wszystko, bo mam go na radarze. Masz jakieś płyty 3D? RE: TV czy projektor? Na czym oglądacie filmy? - Mierzwiak - 06-12-2025 Mefi już zmieniasz projektor?
|