![]() |
|
Galapagos - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Dystrybutorzy (https://forum.filmozercy.com/dzial-dystrybutorzy) +--- Wątek: Galapagos (/watek-galapagos) |
RE: Galapagos - lovelybones - 31-05-2026 (28-05-2026, 17:04)Juby napisał(a): wiem, bo sam kupiłem na krótki czas przed ogłoszeniem ichCo mnie obchodzi co, od kogo i kiedy kupiłeś? Ale jak już się wpierd***asz w temat, to kiedy ja pisałem w tej sprawie do Galapagos? To raz. W Dvdmax było to wydanie za 200 zł. To jest wydanie jednopłytowe, wartość rynkowa to jakieś 60-80 zł. I co z tego że było za 200 zł? Wtedy gdy do nich pisałem nie było innej opcji na kupno tego filmu. Ale jak zwykle standard, nie trzeba było czekać żeby kolejny ***il się odezwał ![]() Ojojoj, filmy przyszły przefoliowane od Galapagos? To ci nowość ? RE: Galapagos - lovelybones - 31-05-2026 (30-05-2026, 21:56)Juby napisał(a): zapewne używki / po zwrocie.Niedawno kupiłem od nich najnowszą część Mission Impossible. Nie było płyty z dodatkami, chociaż w ofercie były wyszczególnione. Zareklamowałem. Koniecznie chcieli odzyskać film. Zapytałem się czy taki otwarty, używany film idzie do utylizacji... Odpowiedzi oczywiście nie uzyskałem. Wiadomo co robią ![]() Ale oczywiście tutejsze minionki będą cały czas bronić tego dystrybutora. RE: Galapagos - Juby - 31-05-2026 (31-05-2026, 03:22)lovelybones napisał(a): Co mnie obchodzi co, od kogo i kiedy kupiłeś?A co mnie obchodzi, że ty wtedy nie kupiłeś? Przecież "kto chciał to już kupił" (31-05-2026, 03:22)lovelybones napisał(a): Ale jak już się wpierd***asz w temat, to kiedy ja pisałem w tej sprawie do Galapagos?W jakiej sprawie i co pisałeś, bo nie mam pojęcia o czym piszesz... (31-05-2026, 03:22)lovelybones napisał(a): W Dvdmax było to wydanie za 200 zł.No i? Było? Było. Nie było cię stać? Twój problem. (31-05-2026, 03:22)lovelybones napisał(a): To jest wydanie jednopłytowe, wartość rynkowa to jakieś 60-80 zł.Co mnie obchodzi jakie widełki cenowe dla tego typu wydań wyznacza taki "autorytet", jak ty? (31-05-2026, 03:22)lovelybones napisał(a): I co z tego że było za 200 zł? Wtedy gdy do nich pisałem nie było innej opcji na kupno tego filmu.Były i już o tym pisałem. Nie było cię stać, żeby kupić film za dwie stówy? Twój problem. (31-05-2026, 03:22)lovelybones napisał(a): Ojojoj, filmy przyszły przefoliowane od Galapagos? To ci nowość ?Dla mnie nowość, bo do tej pory zamawiałem na Starstore tylko raz drugiego Top Guna w 2022 i wszystko było w porządku. @Mateusz Ile razy mamy być wyzywani zanim w końcu zrobisz coś z powyższym? Gdy tylko ktoś napisze krytykę twojej "strony" od razu usuwasz niełamiące regulaminu posty z forum, ale gdy ktoś łamie jego zasady i wyzywa innych użytkowników od debili i minionków, to jest okej? RE: Galapagos - Reacher - 31-05-2026 Wykropkował część słowa "debil" i udaje, że nikogo nie obraża. RE: Galapagos - Mierzwiak - 31-05-2026 Ciekawe czy te legendarne maile do Galapagos też były pisane takim językiem
RE: Galapagos - Reacher - 31-05-2026 Na pewno. Przecież dzielnie walczył z tymi niedojdami, wiec musiał być stanowczy .
RE: Galapagos - piti198 - 31-05-2026 (31-05-2026, 08:59)Juby napisał(a): @Mateusz"Ojciec" Mateusz nie ma czasu na zajmowanie się forum, czego dowodem są niedawne wpisy politycznego charakteru w pewnym wątku. RE: Galapagos - Gieborywar - 31-05-2026 Jeśli chodzi o kwestię foliowania filmów od galapagos. Nie wykluczam, że galapagos mogło się zdarzyć refoliowanie dla zwróconych filmów, ale wg mnie nie można generalizować. Seria Premium Collection zawsze była pakowana w folie termokurczliwe. Wydania przed wznowieniowe mogą mieć jeszcze dodatkową, normalną folię na pudełkach, ale slip jest w foli termokurczliwej. Wszystkie filmy, które kupiłem z serii PC jako wznowione - nawet te z preorderów - nie miały już foli na pudełkach a tylko folię termokurczliwą na slipie. Na pewno to nie były jakieś zwroty bo większość była kupiona jako preorder. Filmy z poza serii PC zawsze miały normalna folię. Przeciągu 3 lat kupiłem bezpośrednio od nich 57 pozycji, wiec myślę, że mogę śmiało napisać, że nie spotkałem się z czym takim jak refoliowane wydania. RE: Galapagos - Juby - 31-05-2026 Nie brałem Premium Collection, oba Eastwoody nie miały slipcoverów i ewidentnie były refoliowane. Kupiłem na Starstore 4 pozycje / zrobiłem 2 zamówienia, i 50% to używki z foliarki. RE: Galapagos - fire_caves - 02-06-2026 Wznowienia serii "Chorego Portfela": "w najbliższym czasie nie mamy w planach wznowienia wydań Blu-ray, co nie oznacza że w przyszłości takie plany się nie pojawią, jednak na pewno nie nastąpi to w najbliższych miesiącach. Aktualne wznowienia 4K są bez slipów." |