![]() |
|
Galapagos - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Dystrybutorzy (https://forum.filmozercy.com/dzial-dystrybutorzy) +--- Wątek: Galapagos (/watek-galapagos) |
RE: Galapagos - sebas - 07-06-2026 (06-06-2026, 15:23)Altair napisał(a): Do mnie dotarł dzisiaj najnowszy Avatar.Z tego co widzę, to niektórym się poszczęściło. Moje zamówienia na najnowszego Avatarka i Egzekutorka dotarły wczoraj do docelowego centrum logistycznego i tyle. Pewnie w poniedziałek kurier dostarczy... RE: Galapagos - Altair - 07-06-2026 Odpuściłem zakup Egzekutora, bo sądziłem, że trzeba będzie czekać na wysyłkę. RE: Galapagos - arkadius841 - 16-06-2026 Co do dalszych planów firmy Galapagos to jedno wielkie dno ! Dzwoniłem do nich dzisiaj i dostałem informację, że film Panna Młoda od Warnera nie będzie u nas wydawany, film Mumia Lee Cronina nie będzie u nas wydany (też Warner). Te tytuły będą oczywiście wydane w Czechach , ale czy tam będzie język polski - na chwilę obecną niewiadomo. Popatrzcie na sklep blu-shop.cz ile tam jest wznowień filmów w 4K od Warnera i od Paramount. U nas kompletnie nic , firma Galapagos idzie chyba powoli na dno, oni nawet się nie starają żeby robić coś w tym kierunku. Nawet na filmie Mortlal Kombat 2 nie ma polskiego dubbingu, a czeski jest. Co tu więcej dodać !!! RE: Galapagos - Diocletian - 16-06-2026 Można dodać choćby to: LOLska Mieszkam w LOLsce Mieszkam w LOLsce Mieszkam tu, tu, tu ... RE: Galapagos - Altair - 16-06-2026 Taki po prostu mamy klimat. RE: Galapagos - Mefisto - 16-06-2026 Oba te filmy były wtopami, których nikt nie chce oglądać. Polski rynek fizyczny i tak jest dość wąski, to nic dziwnego, że rezygnują z tytułów, które są dla nich nierentowne. RE: Galapagos - Qlas1990 - 16-06-2026 (16-06-2026, 10:12)arkadius841 napisał(a): Nawet na filmie Mortlal Kombat 2 nie ma polskiego dubbinguSerio oglądałbyś MORTAL KOMBAT 2 z dubbingiem ? RE: Galapagos - Gieferg - 16-06-2026 Jeszcze zrozumiem, że ktoś narzeka na brak lektora*, ale brak dubbingu? No bardzo dobrze, że brak dubbingu bo ten syf to zbrodnia na filmie, de facto jego kastracja i powinna być prawnie zakazana ![]() * bo lektor tak samo jak napisy to tłumaczenie DODANE do oryginalnej treści i tylko tak się to powinno robić w filmach aktorskich. RE: Galapagos - Etharr - 16-06-2026 Jak się popatrzy na wydania w Czechach i w Polsce to da się zauważyć, że z wydaniami jest loteria i jesteśmy na łasce wielki wydawców. My mamy pewne wydania, których Czesi nie mają i odwrotnie. Oba rynki są niewielkie i trzeba się z tym pogodzić. Mam przekonanie, graniczące z pewnością, że Galapagos u nas i Magic Box w Czechach nie mają nic do gadania i biorą to co im dadzą. RE: Galapagos - Mierzwiak - 16-06-2026 (16-06-2026, 12:06)Mefisto napisał(a): Oba te filmy były wtopami, których nikt nie chce oglądać.Hitową Barbie z milionami widzów w kinach w naszym kraju też nie wydali na UHD z PL, nigdzie na świecie. Warner po prostu podejmuje czasem bardzo głupie decyzje. |