Filmozercy.com | Forum
Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Zakupy (https://forum.filmozercy.com/dzial-zakupy)
+--- Wątek: Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze (/watek-zagraniczne-sklepy-internetowe-komentarze)

RE: Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - Mierzwiak - 11-10-2022

(08-10-2022, 07:50)misfit napisał(a):  No i jest jeszcze rarewaves, z wysyłką 3£ i zwykle cenami niższymi niż na Amazonie na ww. wydania.
Bez cła?

RE: Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - misfit - 11-10-2022

Na przestrzeni ostatniego roku miałem od rarewaves kilkanaście przesyłek i było do płacenia tylko 8,50 zł dla PP (i to też nie zawsze).
Miejcie jednak na uwadze, że oni rozdzielają zamówienia na kilka przesyłek. Nie jest to jednak tak, że każdy film to osobna przesyłka - zależy od konkretnego przypadku.
Wysyłają w kopercie bąbelkowej, więc jakieś wrażliwe rzeczy bym sobie od nich odpuścił Smile

Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - Glaeken - 14-10-2022

Czy zauważyliście, że koszt wysyłki do PL z Zaavi wzrósl do 8 funtów i to pomimo posiadanego red carpeta?! Czy może tylko ja tak mam?

RE: Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - Gieferg - 14-10-2022

A o czym była gadka przez parę ostatnich postów?

Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - Glaeken - 14-10-2022

Pare ostatnich? Rarewaves i PP? Wink

Ok wiec red carpetowcy sa kasowani po 8 funciaków za wysylke a reszta za wiecej. Ktos wie dlaczego?

Ostatni film od zavvi (dzisiaj) dostarczyl mi kurier DPD (bez extra oplat) co jest dosc nietypowe bo zwykle szly przez PP i przy odbiorze placilem 8,50pln. Ale film zamowilem jakis czas temu tj. jeszcze z wysylka za funciaka.

RE: Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - Mierzwiak - 14-10-2022

(14-10-2022, 22:11)Glaeken napisał(a):  Ok wiec red carpetowcy sa kasowani po 8 funciaków za wysylke a reszta za wiecej. Ktos wie dlaczego?
Bo...

Gotowy?

...podnieśli ceny.

Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - Glaeken - 15-10-2022

No shit Sherlock.

Ale dlaczego akurat wartość wysyłki i to w tak znaczący sposób: z 1 do 8 funtów i to dla posiadaczy RC?! Rozumiem o 2, o 3, no o 5 to jeszcze jakoś przetrawię ale od razu 8?

P.s.: ze wzgledu na wykonywany zawod wiem, że w transporcie miedzynarodowym od kilku miesiecy sytuacja jest katastrofalna (delikatnie mówiąc) m.in. przez nowe regulacje unijne, ceny paliwa oraz brak kierowców niemal w całej Europie co ma oczywiście wpływ na ceny za wszelkie usługi transportowe zatem byc moze to ma zwiazek z podwyzka u zaavi.

RE: Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - pred895 - 15-10-2022

Zapytałeś i sam sobie odpowiedziałeś. Brawo należy ci się batonik.

Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - Glaeken - 15-10-2022

Zgaduję. Wzrost z 1 do 8 to dosc nietypowa i drastyczna podwyzka ceny pomimo w/w sytuacji.

Anyway zapytam zavvi.

RE: Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - pred895 - 15-10-2022

Jestem przekonany że powiedzą ci dokładnie to samo.