Filmozercy.com | Forum
Format 4K/Ultra HD - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Dział techniczny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-techniczny)
+--- Wątek: Format 4K/Ultra HD (/watek-format-4k-ultra-hd)

RE: Format 4K/Ultra HD - Pablosss - 12-06-2020

(12-06-2020, 16:11)Gieferg napisał(a):  Nie cytuj w całości wypowiedzi znajdującej się bezpośrednio nad twoją. To nie ma za grosz sensu.

Nudzi ci się?

RE: Format 4K/Ultra HD - Gieferg - 12-06-2020

Mnie się nigdy nie nudzi. Jak z kimś rozmawiasz zanim mu odpowiesz też powtarzasz wszystko co powiedział?

(12-06-2020, 19:41)Gieferg napisał(a):  Mnie się nigdy nie nudzi. Jak z kimś rozmawiasz zanim mu odpowiesz też powtarzasz wszystko co powiedział?

Jak widzę, że się przysłuchuje jakiś idiota to tak.

RE: Format 4K/Ultra HD - Gieferg - 12-06-2020

Gdybym nie potrafił napisać normalnego posta bez zbytecznych cytatów nie wyjeżdżałbym do ludzi z tego rodzaju wyzwiskami Smile
Lista ignorowanych, dziękuję, dobranoc :*

(12-06-2020, 20:36)Gieferg napisał(a):  Gdybym nie potrafił napisać normalnego posta bez zbytecznych cytatów nie wyjeżdżałbym do ludzi z tego rodzaju wyzwiskami Smile
Lista ignorowanych, dziękuję, dobranoc :*
Kto powiedział,że nie potrafię? Masz rację odpocznij sobie, może ci się przyśni twoja lista ignorowanych.

RE: Format 4K/Ultra HD - Mierzwiak - 12-06-2020

NIE CYTUJE SIĘ W CAŁOŚCI POSTA NA KTÓRY ODPOWIADA SIĘ BEZPOŚREDNIO.

Tylko tyle i aż tyle. Czytam forum na telefonie, w wersji mobilnej, dzieki Tobie mam takie atrakcje jak konieczność przewinięcia całego, mającego sześć akapitów posta pmmazza tylko po to, żeby pod spodem przeczytać krótkie pytanie jakie zadałeś:

[Obrazek: aO6nBGX.jpg]

Jeśli nie umiesz się dostosować do uniwersalnych zwyczajów panującycu na forach (nie tylko tutaj) i jeszcze jesteś na tyle bezczelny że wdajesz się w pyskówkę gdy słusznie zwróci Ci się uwagę, to najlepszy znak że nie umiesz funkcjonować w społeczności w której panują określone zasady.

Albo niechcący dałem cytuj,a później rozbawiła mnie sytuacja.

RE: Format 4K/Ultra HD - Mierzwiak - 12-06-2020

Albo już skończ, bo z każdym kolejnym postem tylko pogarszasz swoją sytuację.

Edytować postów też nie umiesz jak widać, w przeciwnym razie w 10 sekund naprawiłbyś swoją "pomyłkę". Tę drugą też.

Jeszcze musiałbym chcieć

RE: Format 4K/Ultra HD - Daras - 12-06-2020

Może słówko ode mnie. Kilka  razy wyraziłem swoje stanowisko wobec 4K, także na nieaktywnym forum Kino Polska. Uważam, że nadal jestem w jakiś sposób wierny osobistym poglądom.

1. Mam prawie wszystko z tego co chciałem widzieć na półce. Są to głównie edycje BD. Zauważalna grupa interesujących mnie tytułów nie ukazała się w wersji UHD. Zapewne tak zostanie. Choćby z tego powodu podmianka u Darasa jest awykonalna.

2. O ile skok z DVD na BD był jakościowo zauważalny, to radykalna przesiadka z drugiego nośnika na UHD  w moim odczuci już nie do końca. Liczba szczegółów, bo o tym teraz piszę, proponowana przez 4K nie ma dla mnie większego znaczenia. 2K nadal stanowi standard w wielu kinach, a ja po prostu do tego przywykłem. Pewnym kłopotem są też filmy stare na UHD.

3. Zatem dlaczego kupuję określone tytuły na nośnikach 4K?  Ha, zawsze marzyłem o sposobności wykorzystania wszystkich walorów posiadanych dwu projektorów FHD (patrz posty o Deep Color). Tak, tak – FHD! Przepuszczają one 10 – Bit a to czyni mega różnicę względem 8 – Bit. Ja po prostu widzę tę całą rozpiętość tonalną (ujmując korzyści skrótowo), zatem pod tym względem „zwykłe” krążki BD przegrywają. Inną sprawą, co oczywiste, bywa kwestia wrażliwości oka ludzkiego na tego typu doświadczenia.