Filmozercy.com | Forum
paniron - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje)
+--- Wątek: paniron (/watek-paniron)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

RE: paniron - paniron - 30-10-2018

Widzę, że Candyman cały czas jest dostępny, wiec tu nie ma sytuacji jak niedawno z odyseją Kubricka.

Rozumiem, że zamawiałeś z wysyłką do Polski; nie wiem jakie amazon ma priorytety w wysiłkach zagranicznych.
Ja na adres w UK dostaje w dniu premiery zazwyczaj.

Ogólnie jeżeli chodzi o ich wysyłki to brak tutaj konsekwencji z ich strony, bo raz dostarcza poczta, raz ich pracownik, czasem nawet mam wgląd z mapka, gdzie aktualnie znajduje się kurier i ilu klientów ma przede mną. Cały czas mam na myśli rzeczy sprzedawane przez amazon, a nie przez innych sprzedawców na amazońskiej stronie.

RE: paniron - Mefisto - 30-10-2018

Dobra, zdjęło, więc można odetchnąć Smile Ale z wysyłką u nich ostatnio bardzo wolno idzie, bo zamówiłem też kilka innych rzeczy i dalej czekam na sziping (a na przykład zamówiona też w preorderze Mgła wysłana jeszcze przed premierą). Podejrzewam, że już może być chaos związany ze świętami. Natomiast u mnie Amazon wysyła dość konsekwentnie - większe zamówienia (tak cenowo, jak i wymiarowo) dostaję DHLem, czasem kurierem poczty, natomiast pojedyncze amaraye bywa, że dochodzą zwykłą pocztą (acz w miarę szybko).

RE: paniron - Bender - 30-10-2018

Mefisto, mam zawsze spora porcyjkę preorderów na Amazonie. Od jakiegoś czasu, preordery wyglądają na obsługiwane ...na końcu. Niestety. Estimates dotyczące dostawy też są zazwyczaj o kilka dni później, niż gdyby zamówił w dniu premiery. Już nawet nie chce mi się tam robić zadym, mimo, że owocuje to zazwyczaj darmową wysyłka i zmianą na express. Ale ile można. Customer experience w Amazonie schodzi na psy dramatycznie.

RE: paniron - CivilWar - 30-10-2018

Ładny ten vinyl Justice League, szkoda, że nie ustrzeliłem go w tak dobrej cenie jak Ty.

RE: paniron - Mefisto - 31-10-2018

(30-10-2018, 19:43)Bender napisał(a):  Mefisto, mam zawsze spora porcyjkę preorderów na Amazonie.

Też mam i do tej pory nie narzekałem, bo działało jak w zegarku. Teraz coś walnęło, choć, jak pisałem, Mgła poszła jak po maśle, a przecież data premiery taka sama.

RE: paniron - Pablo0909 - 31-10-2018

Ale tak jest nie tylko na angielskim amazonie. Zamawiałem "Only the Brave" na niemieckim, to przyszło po 9 czy 10 dniach od premiery. Zazwyczaj było 2-3 dni.

P.S. paniron fajna kolekcja. Zazdroszczę, ale tak pozytywnie Wink

RE: paniron - paniron - 12-02-2019

Kilka nowych rzeczy:

[Obrazek: ihQOhMc.jpg]

CD z jakiejś promocji w emiku po 20-25zl za sztukę, Breakfast Club podobna cena z amazon.co.uk

Wojna o planetę małp z dodax-online-uk i poprzez amazon. Razem z wysyłka do Polski 16.32£

[Obrazek: cPysF0l.jpg][Obrazek: 1AhYhMF.jpg]

Tutaj to już mix z niemieckiego i włoskiego amazonu + ebay i media markt.

[Obrazek: UXDKvy2.jpg]

Od lewej - Steel z Włoch, Francji, Manta lab, znowu Włochy (Mondo), UK slipcover i USA digibook.

[Obrazek: B4r7i3i.jpg]

Tutaj 10£ za sztukę z Włoch, wszystko z PL, dodatkowo Rampage ma do wyboru lektora i dubbing na obu płytach.

Teraz to już tylko UK.

[Obrazek: 6dEnSAV.jpg][Obrazek: XcGb0Nn.jpg][Obrazek: nzmY3aS.jpg][Obrazek: t1BvukL.jpg]

Wydania od Eureki swietne, natomiast to co na ostatniej fotce, wydane zostało przez 88 films i jest takie sobie. Screeny można znaleźć w sieci, trochę pojechali z DNR-em.

[Obrazek: xIutA3W.jpg]

I na koniec bonus przedpremierowy ;-)

[Obrazek: 833JaeS.jpg]

RE: paniron - CivilWar - 12-02-2019

Fajny up, szczególnie dwie pozycje z Nicholsonem Smile Akurat też mam w planach je kupić.

RE: paniron - Wolfman - 12-02-2019

Once upon i Project A oraz Dragon fist w jakiejś promocji?

RE: paniron - paniron - 12-02-2019

Generalnie chyba wszystko co teraz wrzuciłem to zakupy z użyciem różnorakich kodów, promocji, czy innych ofert i takich tam ;-)

Filmy kopane; cześć to zavii (chyba tylko once upon a time..) z jakimś kodem na 10%, a reszta amazon też z jakaś mała zniżką.

Filmy z Nicholsonem, albo amazon 2za25£, albo jakaś podobna promocja na stronie powerhouse; już nie pamiętam.