![]() |
|
MasterThief - kolekcja filmów i seriali - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje) +--- Wątek: MasterThief - kolekcja filmów i seriali (/watek-masterthief-kolekcja-filmow-i-seriali) |
RE: MasterThief - kolekcja filmów i seriali - MasterThief - 28-06-2018 To czy się opłacało czy nie, czy można było coś dorzucić czy nie to już nieistotne, przeszłości nie zmienię
RE: MasterThief - kolekcja filmów i seriali - misfit - 29-06-2018 PL wersja zarówno na płycie UHD jak i BD tak jak podaje blu-ray.com ? RE: MasterThief - kolekcja filmów i seriali - MasterThief - 29-06-2018 Na obu płytach jest PL wersja
RE: MasterThief - kolekcja filmów i seriali - MasterThief - 27-07-2018 Lipiec dobiega końca, pora odświeżyć kolekcję. Uprzedzam, że w tym miesiącu update jest BARDZO duży Doszło mi dużo filmów i sporo kolekcji seriali. Jedna z produkcji zawitała u mnie na nośniku... DVD!Zaczynamy jednak od Ultra HD Blu-ray, a tutaj już dzieje się sporo: Tomb Raider (2018) z francuskiego Amazona, niestety bez PL języka na płytach UHD BD i zwykłym BD (BD 3D nie wiem, nie mam odpowiedniego sprzętu do weryfikacji), limitowana edycja E.T (za 9 dolców z Amazon.com i Prime Day), Marsjanin, Pacific Rim, Szeregowiec Ryan, Forrest Gump, obłędny wręcz A Quiet Place (świetny film, fantastyczna jakość na OLED i Sony ST5000) i kilka innych jeszcze tytułów z różnorodnych promocji. Z filmów na Blu-ray pojawiły się z kolei oryginalny IT w steelbooku (włoska dystrybucja, PL napisy na płycie), Planet of the Apes Primal Collection (pięć oryginalnych części z PL językiem, pozostałe bez) oraz The Exorcist Complete Collection (pierwsza, rozszerzona część oraz prolog z PL wersją na płytach). Dużej aktualizacji doczekała się również moja ukochana kolekcja Star Wars: 6 głównych części sagi oraz Rogue One doczekali się steelbooków (Łotr bez tych okropnych miniaturek na brzegu, jest za to tytuł). W sierpniu na eBay będę polował na 7 część Oprócz tego limitowana edycja Star Wars: The Clone Wars sezony 1-5 z artbookiem. Kolekcje seriali to odpowiednio: Prison Break 1-5 | Teoria wielkiego podrywu 1-10 | Outcast sezon 1 | The Young Pope sezon 1 | Downton Abbey 1-6 (tego serialu jako jedynego z listy nie oglądałem w ogóle, ale słyszałem bardzo pozytywne opinie) | Charmed - Czarodziejki 1-8 - serial, który oglądałem za tzw. "gówniaka" Niestety posiada tylko wersję DVD, chyba się nigdy nie doczekam Blu-ray. Wszystkie seriale bez PL wersji językowej ![]()
RE: MasterThief - kolekcja filmów i seriali - misfit - 27-07-2018 Grubo. Na Young Pope z Włoch też się szarpnąłem, na papierze wydawał się najlepszy (dodatki), ale niestety ma aliasing. Wkrótce będę wiedział czy wydanie UK też tak ma. RE: MasterThief - kolekcja filmów i seriali - MasterThief - 10-08-2018 Sierpniowy update, tym razem głównie kolekcji UHD Blu-ray M.in. Wojna o Planetę Małp w limitowanym steelbooku, Darkest Hour, Rampage, Ready Player One oraz trylogia Predatora z brytyjskiego Amazona: Limitowane wydanie Blu-ray Assassin's Creed z Filmareny (numerowane, numer 720/1000) z trójwymiarową wkładką, książką i kartami z postaciami: Plus kilka steelbooków z filmami Marvel Studios, wszystkie Blu-ray z wyjątkiem Guardians of the Galaxy Vol. 2 - tutaj UHD Blu-ray. Bardzo podoba mi się zwłaszcza Civil War z trójwymiarowym przodem ![]()
RE: MasterThief - kolekcja filmów i seriali - Wolfman - 10-08-2018 Dla Darkest hour , ktoś pożałował Ci nakładki i lepiej sie kolorystycznie prezentuje niż okładka. Antman i Doctor nie wolałeś z lenticular edycji? Też wg mnie są lepsze i mają małe nakłady. Małpiszony z Czech? Ładny steelbook RE: MasterThief - kolekcja filmów i seriali - MasterThief - 10-08-2018 No widzisz, dostałem z Amazona bez nakładki :/ Antman i Doctor znalazłem tanio w Polsce, więc już nie szukałem za granicą. Co do małp - to tak, wydanie z Czech
RE: MasterThief - kolekcja filmów i seriali - MasterThief - 01-09-2018 Sierpniowa aktualizacja, part 2 Z UHD BD doszedł tylko Deadpool 2 - nawiasem mówiąc byłem pewny, że paczka dojdzie we wrześniu, ale odebrałem ją już wczoraj ![]() Ze zwykłych BD przede wszystkim kompletna kolekcja Paranormal Activity - tutaj Sony HT-ST5000 dał mi audio o tak mocnych basach, że zacząłem dostawać skargi na zbyt dużą głośność u mnie ![]() Nędznicy i Mumia kupione w ostatniej promocji MM dwa za 49 złotych ![]()
RE: MasterThief - kolekcja filmów i seriali - shaman72 - 01-09-2018 Szepty - nawet, nawet za to Mumia , jak dla mnie porażka.Szybko sprzedałem. |