Filmozercy.com | Forum
MasterThief - kolekcja filmów i seriali - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje)
+--- Wątek: MasterThief - kolekcja filmów i seriali (/watek-masterthief-kolekcja-filmow-i-seriali)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

RE: MasterThief - kolekcja filmów i seriali - MasterThief - 28-06-2018

To czy się opłacało czy nie, czy można było coś dorzucić czy nie to już nieistotne, przeszłości nie zmienię Tongue

RE: MasterThief - kolekcja filmów i seriali - misfit - 29-06-2018

PL wersja zarówno na płycie UHD jak i BD tak jak podaje blu-ray.com ?

RE: MasterThief - kolekcja filmów i seriali - MasterThief - 29-06-2018

Na obu płytach jest PL wersja Smile

RE: MasterThief - kolekcja filmów i seriali - MasterThief - 27-07-2018

Lipiec dobiega końca, pora odświeżyć kolekcję. Uprzedzam, że w tym miesiącu update jest BARDZO duży Smile Doszło mi dużo filmów i sporo kolekcji seriali. Jedna z produkcji zawitała u mnie na nośniku... DVD!

Zaczynamy jednak od Ultra HD Blu-ray, a tutaj już dzieje się sporo: Tomb Raider (2018) z francuskiego Amazona, niestety bez PL języka na płytach UHD BD i zwykłym BD (BD 3D nie wiem, nie mam odpowiedniego sprzętu do weryfikacji), limitowana edycja E.T (za 9 dolców z Amazon.com i Prime Day), Marsjanin, Pacific Rim, Szeregowiec Ryan, Forrest Gump, obłędny wręcz A Quiet Place (świetny film, fantastyczna jakość na OLED i Sony ST5000) i kilka innych jeszcze tytułów z różnorodnych promocji.

[Obrazek: IMG0019JP_qeepexq.jpg]

[Obrazek: IMG0020JP_qeepenp.jpg]

[Obrazek: IMG0021JP_qeepenh.jpg]

Z filmów na Blu-ray pojawiły się z kolei oryginalny IT w steelbooku (włoska dystrybucja, PL napisy na płycie), Planet of the Apes Primal Collection (pięć oryginalnych części z PL językiem, pozostałe bez) oraz The Exorcist Complete Collection (pierwsza, rozszerzona część oraz prolog z PL wersją na płytach).

[Obrazek: IMG0024JP_qeepenx.jpg]

[Obrazek: IMG0025JP_qeepene.jpg]

[Obrazek: IMG0026JP_qeepens.jpg]

[Obrazek: IMG0027JP_qeepenq.jpg]

Dużej aktualizacji doczekała się również moja ukochana kolekcja Star Wars: 6 głównych części sagi oraz Rogue One doczekali się steelbooków (Łotr bez tych okropnych miniaturek na brzegu, jest za to tytuł). W sierpniu na eBay będę polował na 7 część Smile Oprócz tego limitowana edycja Star Wars: The Clone Wars sezony 1-5 z artbookiem.

[Obrazek: IMG0023JP_qeepeer.jpg]

[Obrazek: IMG0028JP_qeepeex.jpg]

[Obrazek: IMG0029JP_qeepeen.jpg]

Kolekcje seriali to odpowiednio: Prison Break 1-5 | Teoria wielkiego podrywu 1-10 | Outcast sezon 1 | The Young Pope sezon 1 | Downton Abbey 1-6 (tego serialu jako jedynego z listy nie oglądałem w ogóle, ale słyszałem bardzo pozytywne opinie) | Charmed - Czarodziejki 1-8 - serial, który oglądałem za tzw. "gówniaka" Tongue Niestety posiada tylko wersję DVD, chyba się nigdy nie doczekam Blu-ray. Wszystkie seriale bez PL wersji językowej Smile

[Obrazek: IMG0031JP_qeepeea.jpg]

[Obrazek: IMG0032JP_qeepewh.jpg]

[Obrazek: IMG0030JP_qeepewr.jpg]

[Obrazek: IMG0033JP_qeepewx.jpg]

[Obrazek: IMG0035JP_qeepewn.jpg]

[Obrazek: IMG0036JP_qeepewe.jpg]

[Obrazek: IMG0037JP_qeepeww.jpg]

RE: MasterThief - kolekcja filmów i seriali - misfit - 27-07-2018

Grubo.

Na Young Pope z Włoch też się szarpnąłem, na papierze wydawał się najlepszy (dodatki), ale niestety ma aliasing. Wkrótce będę wiedział czy wydanie UK też tak ma.

RE: MasterThief - kolekcja filmów i seriali - MasterThief - 10-08-2018

Sierpniowy update, tym razem głównie kolekcji UHD Blu-ray Smile M.in. Wojna o Planetę Małp w limitowanym steelbooku, Darkest Hour, Rampage, Ready Player One oraz trylogia Predatora z brytyjskiego Amazona:

[Obrazek: IMG0230JP_qewpnax.jpg]

[Obrazek: IMG0231JP_qewpnan.jpg]

[Obrazek: IMG0232JP_qewpnae.jpg]

[Obrazek: IMG0233JP_qewpnas.jpg]

[Obrazek: IMG0234JP_qewpnaa.jpg]

Limitowane wydanie Blu-ray Assassin's Creed z Filmareny (numerowane, numer 720/1000) z trójwymiarową wkładką, książką i kartami z postaciami:

[Obrazek: IMG0235JP_qewpnaq.jpg]

[Obrazek: IMG0236JP_qewpnqp.jpg]

Plus kilka steelbooków z filmami Marvel Studios, wszystkie Blu-ray z wyjątkiem Guardians of the Galaxy Vol. 2 - tutaj UHD Blu-ray. Bardzo podoba mi się zwłaszcza Civil War z trójwymiarowym przodem Smile

[Obrazek: IMG0237JP_qewpnqr.jpg]

[Obrazek: IMG0238JP_qewpnqx.jpg]

[Obrazek: IMG0239JP_qewpnqn.jpg]

RE: MasterThief - kolekcja filmów i seriali - Wolfman - 10-08-2018

Dla Darkest hour , ktoś pożałował Ci nakładki i lepiej sie kolorystycznie prezentuje niż okładka. Antman i Doctor nie wolałeś z lenticular edycji? Też wg mnie są lepsze i mają małe nakłady. Małpiszony z Czech? Ładny steelbook

RE: MasterThief - kolekcja filmów i seriali - MasterThief - 10-08-2018

No widzisz, dostałem z Amazona bez nakładki :/ Antman i Doctor znalazłem tanio w Polsce, więc już nie szukałem za granicą. Co do małp - to tak, wydanie z Czech Tongue

RE: MasterThief - kolekcja filmów i seriali - MasterThief - 01-09-2018

Sierpniowa aktualizacja, part 2 Smile Z UHD BD doszedł tylko Deadpool 2 - nawiasem mówiąc byłem pewny, że paczka dojdzie we wrześniu, ale odebrałem ją już wczoraj Smile

[Obrazek: IMG0692JP_qesnnqh.jpg]

[Obrazek: IMG0696JP_qesnnax.jpg]

[Obrazek: IMG0691JP_qesnnan.jpg]

Ze zwykłych BD przede wszystkim kompletna kolekcja Paranormal Activity - tutaj Sony HT-ST5000 dał mi audio o tak mocnych basach, że zacząłem dostawać skargi na zbyt dużą głośność u mnie Big Grin

[Obrazek: IMG0697JP_qesnnaw.jpg]

Nędznicy i Mumia kupione w ostatniej promocji MM dwa za 49 złotych Smile

[Obrazek: IMG0698JP_qesnnas.jpg]

RE: MasterThief - kolekcja filmów i seriali - shaman72 - 01-09-2018

Szepty - nawet, nawet za to Mumia , jak dla mnie porażka.Szybko sprzedałem.