![]() |
|
Filmostrada / TiM - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Dystrybutorzy (https://forum.filmozercy.com/dzial-dystrybutorzy) +--- Wątek: Filmostrada / TiM (/watek-filmostrada-tim) |
RE: Filmostrada / TiM - Kirek - 12-01-2022 Na Węgrzech wyszło wznowienie BD z filmem "Ostatnie kuszenie Chrystusa" reż. Martin Scorsese. Jak można przeczytać z tyłu okładki wydanie jest na licencji od Filmostrady a EAN sugeruje, że także u nas je wyprodukowano fizycznie. Ciekawe czy Filmostrada zdecyduje się wypuścić ten tytuł również u nas na BD, dotychczas dostępne jest tylko DVD. (klik w okładkę = filmoskop) To węgierskie wydanie można kupić na dvdmax.pl ale przebitka wydaje się spora biorąc pod uwagę, że w węgierskim MM to wydanie wycenione jest na 2999 Ft (około 39 PLN). Szkoda, że nie realizują wysyłek międzynarodowych. RE: Filmostrada / TiM - slavekg - 12-01-2022 Jeśli to ten sam master, który Universal wypuścił m.in. w UK (a pewnie tak), to lepiej sięgnąć po Criteriona. RE: Filmostrada / TiM - KamilOnline - 12-01-2022 Filmostrada przejęła nowości wychodzące pod szyldem MGM. Dzwoniłem do nich i dostałem informację, że Universal został głównym partnerem tej wytwórni w odniesieniu do wydań fizycznych. Oznacza to, że to Fstrada wyda u nas m.in. Rodzinę Addamsów 2, Dom Gucci, czy Licorice Pizza. Pozostaje pytanie co ze starszymi Bondami, które wznowił w ubiegłym roku Galapagos. RE: Filmostrada / TiM - KamilOnline - 25-01-2022 Filmostrada oficjalnie kończy działalność w zakresie dystrybucji filmów na 4K Ultra HD, Blu-ray i DVD. Katalog Universala przejmuje Galapagos, Paramount zostaje na ten moment bez dystrybucji. RE: Filmostrada / TiM - Juby - 25-01-2022 Wow. Smutna wiadomość. Zapowiadają się ciężkie czasy dla zbieraczy w Polsce. Dobrze że już mam prawie wszystko, co chciałem mieć. RE: Filmostrada / TiM - kryst007 - 25-01-2022 Empiki już pozbywają się sekcji z filmami, a dystrybutorzy katalogów czołowych wytwórni filmowych kapitulują. Boję się, że teraz to najnowsze filmy Sony i Paramountu będzie można postawić jedynie w wydaniach zagranicznych. RE: Filmostrada / TiM - quadyful - 25-01-2022 Najgorsza wiadomość dnia.. A jakieś źródło ? RE: Filmostrada / TiM - Gieferg - 25-01-2022 Cytat:Dobrze że już mam prawie wszystko, co chciałem mieć. Też niby mam wszystko co mi potrzebne, ale będzie problem z nowościami... RE: Filmostrada / TiM - Mr.Hankey - 26-01-2022 Najpierw Imperial, teraz Filmostrada, ciekawe ile to całe Galapagos jeszcze pociągnie... Szkoda, bo jednak zawsze coś można było wyrwać w dobrej cenie, czego o Galapagos raczej powiedzieć nie można... RE: Filmostrada / TiM - KamilOnline - 26-01-2022 (26-01-2022, 01:16)Mr.Hankey napisał(a): Najpierw Imperial, teraz Filmostrada, ciekawe ile to całe Galapagos jeszcze pociągnie... Szkoda, bo jednak zawsze coś można było wyrwać w dobrej cenie, czego o Galapagos raczej powiedzieć nie można... Galapagos utrzymuje rok w rok duże zyski, z powiększającym się katalogiem w najbliższych latach nie upadną. (25-01-2022, 21:48)kryst007 napisał(a): Empiki już pozbywają się sekcji z filmami, a dystrybutorzy katalogów czołowych wytwórni filmowych kapitulują. Boję się, że teraz to najnowsze filmy Sony i Paramountu będzie można postawić jedynie w wydaniach zagranicznych. Zależy od Empików, część się pozbywa, do części zaczyna przybywać tytułów, w tym na 4K UHD, ale to głównie w większych miastach. Na ten moment Galapagos nie będzie wydawać filmów ani od Sony, ani od Paramount. O ile w przypadku Sony to nic nie zmienia, to Paramount może zwyczajnie nie wrzucać polskiej ścieżki językowej do zagranicznych edycji. (25-01-2022, 22:29)quadyful napisał(a): Najgorsza wiadomość dnia.. A jakieś źródło ? Od rozmowy telefonicznej z przedstawicielami obu stron, tj. Filmostrady oraz Galapagos, po komunikat, który dosłownie 26 minut temu dostałem na maila. |