Filmozercy.com | Forum
Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: O filmach i serialach (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-filmach-i-serialach)
+--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy--13)
+--- Wątek: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) (/watek-gwiezdne-wojny-seria-spoilery)

RE: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - czuubakka - 27-12-2016

Carrie Fisher, księżniczka Leia z "Gwiezdnych Wojen", nie żyje. Sad((((((

RE: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - Mateusz - 27-12-2016

Smutna wiadomość. Pozostaje teraz pytanie jak potoczą się losy jej postaci w ósmym epizodzie. Z tego co wiem to zdjęcia chyba się już zakończyły, więc ciężko będzie im teraz wprowadzać tak istotne zmiany w scenariuszu.

RE: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - Gieferg - 27-12-2016

Tarkin mógł występować pośmiertnie, więc kto wie...

Występował tylko przez chwilę i jakość CGI pozostawiała sporo do życzenia. Nie widzę powodu żeby robić z niej CGI kukiełkę przez dłuższy fragment filmu. Technologia wymaga jeszcze poprawek, a po drugie to jest postać o wiele bardziej ikoniczna niż Tarkin. Z szacunku dla aktorki i wszystkich fanów lepiej będzie jak jej postać po prostu zginie. Jeśli nie w ósmym epizodzie, bo scenariusz już napisany, to na pewno w dziewiątym.

RE: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - Sokal - 27-12-2016

A Paul Walker?

No właśnie Paul Walker został pożegnany w serii i zostawili go na razie w spokoju. Pewnie jak technologia się wyrobi i dalej będą kręcić F&F to do niego wrócą. Tyle tylko, że nie był on nawet w jednej setnej tak ikoniczną postacią jak Księżniczka Leia. Nie wyobrażam sobie oglądania jej postaci na ekranie ze świadomością, że tak na prawdę już nie żyje.

RE: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - kryst007 - 27-12-2016

Gdy to przeczytałem to nie mogłem w to po prostu uwierzyć. Tak to jest gdy aktorzy z dzieciństwa sprawiają wrażenie nieśmiertelnych, a jeszcze te pare dni temu trzymałem za nią kciuki, że wyjdzie z tego. Najpierw Kenny Baker, a teraz Carrie :'(

RE: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - Gieferg - 03-01-2017

Wiesz, Gareth, kiedy już myślałem, że niżej niż Godzilla nie upadniesz, robisz coś takiego...

[Obrazek: giphy.gif]

Mówiąc krótko - to są Star Warsy na jakie czekałem. Może nie było idealnie, to czy tamto zgrzytnęło (motyw z przepychaniem niszczyciela... ugh), film mógłby nie być tak ciemny (a może to tylko u mnie w kinie?), a finał mógłby wywoływać więcej emocji (bo niestety sceny śmierci bohaterów nie poruszyły mnie jakoś bardzo to jednak... jest to film, który wyleczył mnie ze Starwarsowego hejtu, w który wpędziło mnie TFA. A już te całkiem ostatnie sceny... no coś pięknego. I tylko szkoda, że to ekipę z TFA będziemy oglądać w kolejnych filmach, bo oglądać jej nie mam najmniejszej ochoty. Rogue One miał znacznie lepszych bohaterów.

8/10, TFA bije na głowę, wpisane na listę zakupową.

RE: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - robsonm1978 - 03-01-2017

Tez miałem wrażenie ze film jest ciemny szczególnie poczatek .Byłem na wersji 3D może w wersji 2D jest ok

RE: Gwiezdne wojny - Seria (spoilery) - Gieferg - 03-01-2017

Byłem na 2D i przez większą część czasu było ciemno jak w dupie. Dopiero w finałowej lokacji sytuacja się poprawiła.