![]() |
|
Dekalog - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Seriale (https://forum.filmozercy.com/dzial-seriale) +--- Wątek: Dekalog (/watek-dekalog) |
RE: Dekalog - Mister Tadeo - 15-11-2016 (15-11-2016, 10:20)misfit napisał(a): Niestety nie pierwszy raz zdarzają się tego typu niesprawidliwe oceny w odniesieniu do wydań Arrow i wytykanie błędów, których nie ma i można sądzić, że są to celowe działania mające promować "swoich". No tak, serwis blu-ray.com jest amerykański. Wszytko się zgadza. (15-11-2016, 10:20)misfit napisał(a): Na razie tak pobieżnie sprawdzałem losowo wybrane sceny, porównywałem też obraz do tego zwiastuna ponad ~200 Mb i jest świetnie, W takim razie jestem spokojny i już się nie mogę doczekać. RE: Dekalog - Gieferg - 15-11-2016 Może warto ich "naprostować" w kwestii tego dźwięku stosownym komentarzem/recenzją użytkownika. RE: Dekalog - Mister Tadeo - 16-11-2016 Uff, po tygodniu od daty wysyłki (9.11) przyszedł dziś do mnie "Dekalog" z zavvi. Na szczęście wszytko z wydaniem w porządku - box zapakowany był w kartonowe pudełko, a do tego w środku umieszczony był wypełniacz w postaci poduszek powietrznych. Nie wiem jak teraz pakuje takie edycje brytyjski amazon ale tym razem konkurent stanął na wysokości zadania: solidnie zabezpieczona przesyłka i szybki czas dostarczenia. Przypominam, że "Dekalog" nadal jest dostępny na zavvi w cenie 45,99 GBP a z kodem ZAVWEL54 (-10%) wychodzi 41,39 GBP. RE: Dekalog - misfit - 16-11-2016 Dobrze słyszeć, że zavvi się postarało z pakowaniem. Pudełko zbiorcze jest stosunkowo twarde więc nawet bez jakiegoś specjalnego zabezpieczenia powinno być ok, nie licząc ekstremalnych sytuacji gdyby ktoś chciał naszą przesyłką pograć sobie w piłkę, itd. ![]() Za mną dwa odcinki - jedyne do czego mogę się doczepić to w niektórych ujęciach przydałoby się nieco więcej detali w ciemnych partiach obrazu, ale pod tym względem i tak jest spora poprawa w stosunku do wersji przed rekonstrukcją (jak i wydania TVP na BD, szczególnie odcinki I i VI) gdzie jest sporo większa "ciemnica" w stosunku do Arrow/Criteriona w tych niektórych fragmentach. Jeden minus - teraz wpadka z I jest dużo bardziej dostrzegalna ![]()
RE: Dekalog - Mister Tadeo - 16-11-2016 Wpadka - chodzi o czubek głowy, który jest widoczny za pałeczkami do uszu? Czyżby to był sam reżyser a może ktoś inny z obsługi technicznej? RE: Dekalog - adi90a - 16-11-2016 (16-11-2016, 10:57)Mister Tadeo napisał(a): Przypominam, że "Dekalog" nadal jest dostępny na zavvi w cenie 45,99 GBP a z kodem ZAVWEL54 (-10%) wychodzi 41,39 GBP.Aby kod zadziałał trzeba jeszcze przed jego wpisaniem kliknąć w ten link. Wpisanie kodu wyrzucało mi błąd, więc zacząłem szukać info o kodzie w sieci i znalazłem ten link na forum hidefninja. Po przeprocesowaniu zamówienia wyskoczył mi jeszcze jakiś komunikat o vocherze na 16 funtów, ale przeniosło mnie na jakąś pustą stronę, więc nie wiem czy coś z tego będzie. Nie planowałem tego zakupu ale skoro to ostatni dzwonek na poprawne wydanie w rozsądnej cenie... RE: Dekalog - Mister Tadeo - 16-11-2016 (16-11-2016, 21:42)adi90a napisał(a): Aby kod zadziałał trzeba jeszcze przed jego wpisaniem kliknąć w ten link. Tak, zgadza się. Było już o tym nieraz na Forum w temacie o kodach rabatowych - uznałem więc, że nie ma sensu o tym wspominać bo pewnie wszyscy już wiedzą. RE: Dekalog - meaner - 17-11-2016 (16-11-2016, 21:42)adi90a napisał(a): Po przeprocesowaniu zamówienia wyskoczył mi jeszcze jakiś komunikat o vocherze na 16 funtów, ale przeniosło mnie na jakąś pustą stronę, więc nie wiem czy coś z tego będzie. Na stronie potwierdzającej zamówienie po prawej stronie miałeś link do strony z tym voucherem. Ale wg. mnie trochę podejrzana ta strona szczególnie, że trzeba na niej podać numer karty. :/ RE: Dekalog - MarianPaz - 17-11-2016 Czy "Przejście podziemne" oraz "Krótki dzień pracy" są w materiałach dodatkowych faktycznie w HD, a jeśli tak czy to bardziej digitalizacja czy też rekonstrukcja? Super gdyby ktoś miał możliwość wrzucenia z nich screenów. RE: Dekalog - misfit - 17-11-2016 Na blu-ray.com masz screeny -> http://www.blu-ray.com/movies/Dekalog-and-Other-Television-Works-Blu-ray/159819/#Screenshots Cytat:Screenshots 6 — 9 are from Pedestrian Subway Oba filmy są zapisane w 1080i 25fps. Przejście podziemne wygląda dość przeciętnie, Krótki dzień pracy w miarę ok, ale w obu przypadkach niemal cały czas są widoczne zabrudzenia taśmy filmowej. Tak więc rekonstrukcja to raczej nie jest ![]() Arrow napisał, że zrobili 3000 sztuk, na zavvi ponoć niewiele już go zostało, na amazonie z kolei nie powinno go zabraknąć jeszcze przez jakiś czas. Łapcie ode mnie kodzik jednorazowy na zavvi -20% Kto pierwszy ten lepszy. 10518-0B17-4F07 |