Filmozercy.com | Forum
Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Pozostałe (https://forum.filmozercy.com/dzial-pozostale--16)
+--- Dział: O stronie i forum (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-stronie-i-forum)
+--- Wątek: Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze (/watek-nowa-odslona-filmozercow-opinie-i-komentarze)

RE: Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze - Wolfman - 06-10-2016

(06-10-2016, 11:16)Gieferg napisał(a):  Nie. Z tego:

[Obrazek: W8L2eRH.png]

Pełen wypas, musi brzmieć obłędnie.

Chodziło mi o to , że będą kolejni , którzy chcą więcej rzeczy. W tak wielkim zespole jak dwie osoby. Niech się po prostu skupią na tym co jest, bo niedługo każdy wyskoczy ze swoją listą życzeń. Komiksy to najwidoczniej autorzy lubią i jest to dla nich przyjemność w dorzucaniu kolejnych wiadomości o nowych komiksach - zabronić im przecież nie zabronisz. Czepianie się tego w kółko niczego nie zmieni.

RE: Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze - Gieferg - 06-10-2016

Cytat:Chodziło mi o to , że będą kolejni , którzy chcą więcej rzeczy.

To była tylko sugestia - jeśli już się poszerza zakres tego, czym się strona zajmuje, to jak dla mnie to byłby odpowiedni kierunek - poszerzenie o promocje i informacje dotyczące czegoś, co jest związane z filmem, a czym się nie zajmują inne strony.

RE: Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze - Mister Tadeo - 06-10-2016

To moja pierwsza wypowiedź odnośnie wyglądu i funkcjonalności nowej strony filmożerców.
Nie wszystko mi się podoba, ale zmiany zaliczam na plus i widzę więcej pozytywów. Np recenzje wydań - może warto w górnym pasku stworzyć odnośnik do recek?

(06-10-2016, 10:35)Gieferg napisał(a):  Wiecie co bym chętnie zobaczył na stronie? Soundtracki filmowe - info gdzie i po ile można dostać, bo to rzecz dużo mniej dostępna niż same filmy, a ściśle z nimi związana.

Jak najbardziej jestem za tym pomysłem. Dla mnie kolekcjonowanie filmów i soundtracków (głównie CD) to równorzędne rzeczy. Skoro jest dział poświęcony komiksom, to dlaczego nie miałoby być kącika dla płyt z muzyką filmową?
Sam śledzę promocje dotyczące płyt - mogę czasami coś podesłać.
Np w empiku, merlinie i na swiatksiazki.pl można dostać wiele płyt do 20 zł (o wiele taniej niż w zagranicznych sklepach). Często są to znakomite scory - można uzupełnić dyskografię albo zacząć zbierać od początku.
Np w sierpniu kupiłem na empiku soundtrack do "Pulp Fiction" za 15,5 zł. Na razie wyszukiwarka tam szwankuje - można sprawdzić samemu. Myślę, że za jakiś czas (listopad) powinna pojawić się promocja "3 płyty za 2" (tak było rok temu).
Tutaj merlin:
https://merlin.pl/catalog/muzyka-m10386073/teatralna-i-filmowa-c1817/#fl=1&sort=price-asc
Np Black Hawk Down i Pearl Harbor Zimmera po 17,99 zł. Wysyłka od 15 zł wynosi 0 zł (dostawa do kiosku).
swiatksiazki.pl:
http://www.swiatksiazki.pl/muzyka/filmowa-i-teatralna-3662/?products%5Bsortby%5D=price&products%5Bdirection%5D=asc&products%5Blimit%5D=
Np Thief Tangerine Dream za 17,90 zł, Spectre za 18,50 zł.
To tak na szybko.
Inaczej sprawa ma się z wydaniami niedostępnymi w Polsce, zwłaszcza tymi kolekcjonerskimi (często 2CD, ale zdarzają się i 3CD). Np Lalaland Records ma promocje na wiosnę i w lecie. Ale to szeroki temat - jeśli będzie pozytywny odzew, będę dawał info odnośnie promocji soundtracków.
Tutaj np 2-płytowe wydanie scoru do Pasji (wydanie Lali właśnie):
http://www.wowhd.us/passion-of-the-christ-original-soundtrack/826924132920
Wysyłka free. Na stronie Lali natomiast trzeba doliczyć 12,5 $ za wysyłkę.

RE: Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze - Wolfman - 06-10-2016

Sam również kupuję ścieżki dźwiękowe to moich ulubionych gier np seria Halo czy niektórych filmów i też nad tym myślałem. Pytanie czy skromna ekipa również się tym zajmie. Soundtracki to bardzo szeroka i rozległa półka. Jest ich mnóstwo, niektóre posiadają po kilka różnych wydań.

RE: Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze - Sokal - 06-10-2016

@Glaeken
...ale jest już jedna rzecz, która wyróżnia ten portal - Filmoskop. Co do artykułów (bardzo szczegółowych i często aktualizowanych) o zagranicznych sklepach to pełna zgoda.

@Gieferg
...no właśnie zapomniałem o tym, że przecież lubisz koncerty na bd. Ich też słuchasz na głośnikach tv? A co do kupowania filmów oglądanych już wcześniej w kinie i filmów w stereo to już tłumaczę o co mi chodziło. Otóż, filmożercy.com to strona - zakładam - dla osób kupujących filmy na fizycznych nośnikach. Takie osoby szukają na takich stronach informacji co,gdzie i kiedy?
Kiedy - daty premier, wznowień, promocji
Gdzie - najtaniej, jeszcze dostępne, jak zamawiać
Co - ocena filmu, obrazu i dźwięku

Jeśli film już widziałeś, to nie potrzebujesz żadnej strony do podjęcia decyzji o zakupie filmu pod kątem fabuły.
Jeśli film obejrzysz w stereo na głośnikach tv, to nie potrzebujesz żadnej strony do podjęcia decyzji o zakupie filmu pod kątem jakości dźwięku.
Dlatego zapytałem wcześniej czego szukasz na Filmożercach? Poza forum.

Jeśli informacji o cenach, promocjach i datach premier - to przecież tutaj nie ma się do praktycznie czego przyczepić.

Jest. Tego, że są (obecnie) podawane w sposób chaotyczny i trzeba się przedzierać przez newsy o komiksach i inne, które mi nie są do niczego potrzebn Tongue

Cytat:...no właśnie zapomniałem o tym, że przecież lubisz koncerty na bd. Ich też słuchasz na głośnikach tv?

Oczywiście.
ZAWSZE słuchałem muzyki (i filmów) wyłącznie w stereo. 5.1 nie robi na mnie wrażenia w kinie, ani kiedy go słucham u znajomych. Nie mam większych wymagań względem dźwięku, więc nie inwestuję w lepszy sprzęt do niego. To naprawdę tak trudne do pojęcia?

RE: Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze - Sokal - 06-10-2016

Nie chodzi o stereo. Samo w sobie do słuchania muzy jest ok. Chodzi o jakość głośników w tv.

RE: Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze - Mister Tadeo - 06-10-2016

(06-10-2016, 11:51)wolfman napisał(a):  Pytanie czy skromna ekipa również się tym zajmie. Soundtracki to bardzo szeroka i rozległa półka. Jest ich mnóstwo, niektóre posiadają po kilka różnych wydań.

Dlatego napisałem, że jeśli będzie szerszy odzew ze strony użytkowników - wtedy mógłbym zająć się tematem i podsyłać info na stronę odnośnie promocji soundtracków.
Na razie są 3 takie osoby: Gieferg, Ty, no i ja. Poczekamy na rozwój sytuacji.

RE: Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze - misfit - 06-10-2016

Soundtracki - też jestem za.

(06-10-2016, 12:14)Sokal napisał(a):  Nie chodzi o stereo. Samo w sobie do słuchania muzy jest ok. Chodzi o jakość głośników w tv.

Nie narzekam.