Filmozercy.com | Forum
Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Zakupy (https://forum.filmozercy.com/dzial-zakupy)
+--- Wątek: Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze (/watek-zagraniczne-sklepy-internetowe-komentarze)

RE: Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - pearlzfan - 02-01-2023

(02-01-2023, 21:32)leszekm napisał(a):  IP Man-1-2-3-4 [Blu-Ray] za17,50 euro:
https://www.amazon.fr/gp/product/B08H5DG77W/ref=ox_sc_act_title_11?smid=A1X6FK5RDHNB96&psc=1

Już prawie rzuciłem się jak szczerbaty na suchary, a tu nie ma napisów angielskich. Byłby zonk Smile

RE: Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - Mefisto - 03-01-2023

(23-03-2021, 10:22)misfit napisał(a):  Ten ktoś to chyba ja Smile Ale na tyle na ile się orientuję to Divisa jest legitne.
Te jedynki to głównie za to, że przy wyborze angielskiej ścieżki dźwiękowej nie da się wyłączyć hiszpańskich napisów + narzekanie na jakość obrazu.

A jak ogółem się Divisa prezentuje? Uwzględniają oni w ogóle nowsze transfery? Bo widzę, że mocno tną na dodatkach względem innych wydań europejskich i raczej nie ma tam innych napisów (w ogóle te hiszpańskie można chociaż przesunąć?). Przy paru tytułach spotkałem się też z komentarzami, że robią BD-R, więc nie wiem czy ryzykować nawet za grosze. Ktoś ma jakieś doświadczenie?

RE: Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - misfit - 03-01-2023

Mam od nich około 10 filmów i z całą pewnością nie są to wypalanki, lecz tłoczone płyty.
Większość ma wymuszone hiszpańskie napisy przy oryginalnym dźwięku - chodzi o płyty które sami przygotowują, czyli te tylko z hiszpańskimi napisami i z logo ich firmy po rozruchu płyty. Kompresja obrazu zwykle taka se, w szkolnej skali dałbym tróję. Nie zawsze informacje o nowym transferze się sprawdzają, bo wyruchali mnie z Nocami Cabirii - miał być remaster ze skanu 4K, a w środku był tak antyczny transfer, że aż oczy bolą.
Tak więc jeśli masz u nich jakiś film, który jest niedostępny lub ciężko do dostania z innych krajów, to można brać. W przeciwnym razie raczej odradzam.

RE: Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - misfit - 05-01-2023

(05-01-2023, 09:19)fire_caves napisał(a):  Nie śledziłem tego zestawu, więc nie jestem pewien czy to faktycznie okazja, ale Filmoskop twierdzi, że od ponad roku nie było takiej ceny. Uwaga - wydaje mi się, że aby zobaczyć tę cenę, trzeba skorzystać z VPNa.

Disney Classics Complete 57 Disc Collection - £167.98 (za zapis do newslettera dodatkowe -£5)
https://www.zavvi.com/blu-ray/disney-classics-complete-57-disc-collection/12693684.html

Na Amazonie wiele razy było taniej (chociaż nie dużo taniej - 154,12 na BF 2022 i 150 w sierpniu i wrześniu 2022). A filmoskop tego nie wyłapał bo od około roku nie robi aktualizacji cen z tego sklepu. I z Zavvi chyba też.

RE: Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - eldian - 07-01-2023

Pytanie do tych, co dłużej śledzą okazje na seriale.
Mam ochotę kupić IV sezon Westworld (zwł po tym jak usunęli z hbo).
Widzę że cena za wydanie 4k mieści się w zakresie 45-50 euro.
Parę innych nowych seriali też jest w podobnej cenie.

Czy dawniej (2-3lata wstecz) seriale nie były wypuszczane ciut taniej? Jakieś nowe widełki, które objawiły się w dobie inflacji?
Bo nie wiem, czy pogodzić się z ceną, czy liczyć na to, że wkrótce pójdzie w dół.
Chociaz boję się, że jak serial skasowany to nie będzie kolejnych wydań i te płyty staną się białymi krukami w horrendalnych cenach.

RE: Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - misfit - 07-01-2023

Raczej były podobne ceny na starcie za S3, chociaż niecały miesiąc po premierze udało mi się wyrwać za 19 dolców (+ wysyłka) z amazon.com. Ale to było w dobrych czasach gdy nie dodawali vatu przy zakupach do 22 EUR, które już nie wrócą. Teraz nawet nie marzę o takiej cenie, ale czekam spokojnie - myślę, że za 2-3 miechy powinny się pojawić jakieś obniżki. Tak szybko raczej nie zniknie - chyba, że wypuścili wszędzie mały nakład...

Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - Glaeken - 11-01-2023

Po kilku latach przerwy w końcu zakupiłem filmy na amazon.com (USA) i jestem bardzo zadowolony z przebiegu dostawy. Pomimo tego, że mi rozbili zamówienie na dwie osobne przesyłki (robocop 3 na bd od shouta w jednej przesyłce a trylogia dolarowa Leone na uhd z robocopem 2 na bd tez od shouta w drugiej) to paczki i tak przyszły jednocześnie i to wcześniej niż zapowiadano + prosto do domu kurierem bez dodatkowych kosztów (jakby szły z europejskich amazonów)... a tych obawiałem się najbardziej... procz rzecz jasna kosztow podanych podczas skladania zamówienia.

Czas zaktualizować wishlistę na amazon.com. Sky is the limit Wink

RE: Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - leszekm - 22-01-2023

Zamówiony film na https://www.amazon.co.uk/ przyszedł bez koperty. Po prostu etykieta była naklejona na folii filmu. Żadnego zabezpieczenia. Przez to opakowanie było trochę uszkodzone.Firmy przesyłkowe widzą co zawiera przesyłka.Dopiero później zauważyłem że jest możliwość wyboru opakowania amazon.
Taką odpowiedź dostałem na email:
"Witam,

dziękuję za opinię na temat opakowań Amazon. W tej chwili nie ma możliwości wyboru rodzaju opakowania dla Twojego zamówienia.

Aby dowiedzieć się, w jaki sposób możesz zminimalizować wpływ na środowisko poprzez ponowne użycie, odnowienie i recykling produktów Amazon, odwiedź stronę Amazon Second Chance, klikając poniższy link. Amazon Second Chance dostarcza informacji na temat recyklingu opakowań, urządzeń i produktów zakupionych od Amazon, a także wyboru przedmiotów, które zostały odnowione lub których opakowanie zostało otwarte.

https://www.amazon.co.uk/amsc

Jeśli potrzebujesz wymiany lub zwrotu pieniędzy w zamian za zwrot pierwotnego zamówienia, możesz je zwrócić zgodnie z naszą 30-dniową gwarancją zwrotu. Aby zwrócić lub wymienić przedmiot w ciągu 30 dni, odwiedź nasze Twoje zamówienia, a następnie kliknij „Zwróć lub wymień przedmioty” przy odpowiednim zamówieniu.

Amazon jest zaangażowany w budowanie zrównoważonego biznesu dla naszych klientów i planety. W 2019 roku Amazon był współzałożycielem inicjatywy Climate Pledge, która zobowiązuje się do osiągnięcia zerowej emisji dwutlenku węgla netto w całej naszej działalności do 2040 roku, 10 lat przed porozumieniem paryskim. W ramach tego zobowiązania Amazon podjął ambitne zobowiązania, aby osiągnąć ten cel. Na przykład jesteśmy na dobrej drodze do tego, by do 2025 r. zasilać naszą działalność w 100% energią odnawialną i sprawić, by do 2030 r. wszystkie przesyłki Amazon były zerowe pod względem emisji netto, przy czym do 2030 r. 50% wszystkich przesyłek będzie miało zerową emisję netto. jak najmniej materiału i mają odpowiedni rozmiar, aby chronić zamówienia klientów. Mniejsze i lżejsze paczki oznaczają, że Amazon może zapakować więcej zamówień w każdą dostawę, co skutkuje mniejszą liczbą podróży i spalonym paliwem — wszystko to minimalizuje nasz ślad węglowy. Nieustannie wprowadzamy również innowacje i znajdujemy nowe sposoby ochrony środowiska, opracowując w pełni nadające się do recyklingu alternatywy opakowań, które utrzymują korzyści związane z emisją dwutlenku węgla w naszym łańcuchu dostaw. Możesz dowiedzieć się więcej o naszych zobowiązaniach do ochrony naszych klientów i planety na naszej stronie zrównoważonego rozwoju: https://zrównoważony rozwój. aboutamazon.co.uk/

Uruchomiliśmy Amazon Second Chance, łatwy w obsłudze zasób online, z którego można dowiedzieć się, jak poddać recyklingowi wszystkie rodzaje opakowań Amazon w lokalnych społecznościach"

RE: Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - misfit - 22-01-2023

Nie ma żadnego zabezpieczenia przesyłki przez ślad węglowy? Czego ci idioci jeszcze nie wymyślą, przy okazji powodzenia ze znacznym wzrostem reklamacji/zwrotów - samo się to nie zutylizuje...

(22-01-2023, 18:46)leszekm napisał(a):  .Dopiero później zauważyłem że jest możliwość wyboru opakowania amazon.

Gdzie jest taka opcja, bo podejrzewam, że do mnie też coś idzie bez żadnego zabezpieczenia.

RE: Zagraniczne sklepy internetowe - komentarze - Gieferg - 22-01-2023

Też dostałem parę dni temu film z Amazon UK ale był normalnie zapakowany.