Filmozercy.com | Forum
What Else Films - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Dystrybutorzy (https://forum.filmozercy.com/dzial-dystrybutorzy)
+--- Wątek: What Else Films (/watek-what-else-films)

What Else Films - kew97 - 14-05-2017

Dystrybutor działający na polskim rynku od 2 kwietnia 2015 roku. What Else Films zajmuje się dystrybucją wschodnioazjatyckich filmów. Jak sami o sobie piszą: "What Else Films chce pokazać polskim widzom filmy, które ich zaskoczą, przerażą, rozbawią i zmuszą do myślenia swoją estetyką, formą, przekazem oraz pokręconą nieraz pomysłowością ich twórców." Jak dotąd mają na swoim koncie jedenaście filmów. Jak na razie wszystkie wydania tego dystrybutora są w formacie DVD, ale pytany na profilu facebookowym nie wyklucza wydawania także na BD.

Pięć z jedenastu filmów What Else Films to dzieła wyprodukowane przez wytwórnię Sushi Typhoon:

Alien vs Ninja

[Obrazek: alien%20vs%20ninja%20%28Kopiowanie%29.jpg]

Cold Fish

[Obrazek: cold%20fish%20%28Kopiowanie%29.jpg]

Deadball

[Obrazek: deadball%20%28Kopiowanie%29.jpg]

Helldriver

[Obrazek: helldriver%20%28Kopiowanie%29.jpg]

Yakuza Weapon

[Obrazek: yakuza%20weapon%20%28Kopiowanie%29.jpg]

Poniżej lista filmów wytwórni Sushi Typhoon z wyszczególnieniem dzieł wydanych przez What Else Films (mam nadzieję, że doczekamy się kompletu, bo brakuje tylko dwóch):

Alien vs Ninja (2010)
Mutant Girls Squad (2010)
Cold Fish (2011)
Deadball (2011)
Helldriver (2011)

Karate-Robo Zaborgar (2011)
Yakuza Weapon (2011)

Oprócz produkcji wytwórni Sushi Typhoon What Else Films wydało też 5 filmów Shinya Tsukamoto:

Tetsuo: The Iron Man i Tetsuo II: Body Hammer w jednym wydaniu, na dwóch osobnych płytach

[Obrazek: tetsuo%20%28Kopiowanie%29.jpg]

Bullet Ballet

[Obrazek: bullet%20ballet%20%28Kopiowanie%29.jpg]

A Snake of June

[Obrazek: snake%20of%20june%20%28Kopiowanie%29.jpg]

Kotoko

[Obrazek: kotoko.jpg]

What Else Films wydał też jeden film, który nie kwalifikuje się do tych dwóch grup, ale pasuje do formatu dystrybutora. Jest to koreański horror komediowy Mój sąsiad zombie

[Obrazek: m%C3%83%C2%B3j%20s%3Fsiad%20zombie%20%28...nie%29.jpg]

Ciekawe jakimi produkcjami uraczy nas ten dystrybutor w najbliższym czasie. Ja po cichu liczę na "Tokijską Policję Gore" Tongue

Od 11 maja w sprzedaży kolejny film tego dystrybutora - piąte dzieło Shinya Tsukamoto przez nich wydane, czyli "Kotoko"

Uzupełniłem już na powyższej liście.

RE: What Else Films - Filmożerca Alan - 14-05-2017

Ciekawy dystrybutor

RE: What Else Films - Mefisto - 14-05-2017

Ciekawe jak na tym wychodzą. To jest taka nisza, że hej.

RE: What Else Films - Mateusz - 14-05-2017

Koszty licencji też pewnie niskie, więc jakoś im się to musi kalkulować. Jak wydadzą coś na Blu-ray to się mocno zdziwię.

RE: What Else Films - matwiko - 15-05-2017

Mogliby wznowic tetsuo. Szybko sie wyprzedal. Jest jedynie na dvdmax za 50zl.

RE: What Else Films - kew97 - 15-05-2017

W Empiku (46,99 zł) też jest i na swiatksiazki.pl (46 zł), a dvdmax obniżył ostatnio cenę na 41,54 zł. Raczej się nie wyprzedał, po prostu żadne inne sklepy nie biorą ich wydań (poza MediaMarkt i Saturn - stamtąd akurat zniknął) Taniej chyba nie będzie, bo filmy tego dystrybutora nie trafiają do żadnych promocji, choć "Alien vs Ninja" kupiłem za 8 zł w MediaMarkt (był na boku, nie przy wszystkich filmach) chyba chcieli się pozbyć Big Grin

RE: What Else Films - Gieferg - 15-05-2017

Z ciekawości - czy ich wydania są z lektorem, a jeśli tak, to kto czyta?

RE: What Else Films - kew97 - 15-05-2017

Ich wydania nie mają lektora, tylko napisy