![]() |
|
Oscary 2017 - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: O filmach i serialach (https://forum.filmozercy.com/dzial-o-filmach-i-serialach) +--- Dział: Ogólnie o kinie (https://forum.filmozercy.com/dzial-ogolnie-o-kinie) +--- Wątek: Oscary 2017 (/watek-oscary-2017) |
Oscary 2017 - Mateusz - 24-01-2017 Nominacje do 89. edycji Oscarów poznamy dzisiaj o 14:18. Relacja na żywo tutaj: Gala odbędzie się 26 lutego.
RE: Oscary 2017 - Mateusz - 24-01-2017 Dodałem nominacje w pierwszym poście. Trzymam kciuki za Mela, ale realnie patrząc, szanse ma marne. La la land z czternastoma nominacjami, czyli dorównał Titanicowi. Natomiast pod względem ilości statuetek nie ma z filmem Camerona szans.
RE: Oscary 2017 - czuubakka - 24-01-2017 (24-01-2017, 15:04)Mateusz napisał(a): Trzymam kciuki za MelaDokładnie. Zgadzam się. Mam nadzieję że otrzyma. Wydaje mi się że La La Land, zgarnie dużo? Strasznie się wszyscy podniecają tym filmem. Też trzymam kciuki za Jeffa za rolę w "Aż do piekła"- tytuł polski .No i tak samo ponoć dobre recenzje ma "Manchester by the Sea" ale Affleckowi Oscara nie wróże. Wydaję mi się że w jakiejś kategorii może dostać. Na koniec Denzel, po ostatnich Oscarach i bojkocie murzyńskim to mogą coś mu dać na odwal się żeby znowu nie było płaczu w mediach że dyskryminacja. @Mateusz, proszę wykasuj mojego posta z nominacjami. Dzięki. RE: Oscary 2017 - DanSavio - 24-01-2017 Można sobie tutaj typować? Tak? To fajnie. FILM będzie: "La La Land" powinno: "Manchester by the Sea" pominięto: "Silence" AKTOR PIERWSZOPLANOWY będzie: Casey Affleck "Manchester by the Sea" powinno: Casey Affleck "Manchester by the Sea" pominięto: Adam Driver "Paterson" AKTORKA PIERWSZOPLANOWA będzie: Isabelle Huppert "Elle" powinno: Natalie Portman "Jackie" pominięto: Amy Adams "Arrival" AKTOR DRUGOPLANOWY będzie: Mahershala Ali "Moonlight" powinno: Lucas Hedges "Manchester by the Sea" pominięto: Issei Ogata "Silence" AKTORKA DRUGOPLANOWA będzie: Viola Davis "Fences" powinno: Michelle Williams "Manchester by the Sea" REŻYSER będzie: Damien Chazelle "La La Land" powinno: Damien Chazelle "La La Land" pominięto: Martin Scorsese "Silence" SCENARIUSZ ORYGINALNY będzie: Damien Chazelle "La La Land" powinno: Kenneth Lonergan "Manchester by the Sea" pominięto: Paul Laverty "I, Daniel Blake" SCENARIUSZ ADAPTOWANY będzie: Barry Jenkins "Moonlight" powinno: Eric Heisserer "Arrival" pominięto: Jay Cocks, Martin Scorsese "Silence" NIEANGLOJĘZYCZNY będzie: Niemcy "Toni Erdmann" powinno: Australia "Tanna" pominięto: Polska "Smoleńsk"!!! Ograniczę się do tych typowań. RE: Oscary 2017 - kryst007 - 24-01-2017 (24-01-2017, 16:25)DanSavio napisał(a): pominięto: Polska "Smoleńsk"!!!. Akurat takie arcydzieła polskiej kinematografii są za dobre na te całe komercyjne nagrody xD RE: Oscary 2017 - DanSavio - 24-01-2017 No ja liczę na to, że nasze polskie nagrody zwane Orły docenią to arcydzieło.
RE: Oscary 2017 - Filmożerca Alan - 26-01-2017 Powiem tyle. Nigdy mi nominacje nie przeszkadzały. Ale pominięto mój ulubiony film ubiegłego roku. Zdenerwowałem się RE: Oscary 2017 - Mateusz - 26-01-2017 Czyli? RE: Oscary 2017 - Wolfman - 26-01-2017 (26-01-2017, 15:55)Mateusz napisał(a): Czyli?Pewnie South park. Wszędzie to La la coś tam. Nie piszcie mi , że to wygra, kolejne oklepane romansidło . Mogę kibicować Gibsonowi dajcie staruszkowi nagrodę, bo odwalił przez lata kawał dobrej roboty, albo Aż do piekła
RE: Oscary 2017 - Kyś - 27-01-2017 La La Land raczej bezkonkurencyjny i nagrodę za film i reżyserię ma jak w garści. |