![]() |
|
Moja kolekcja - Filmy, Seriale i Gry - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje) +--- Wątek: Moja kolekcja - Filmy, Seriale i Gry (/watek-moja-kolekcja-filmy-seriale-i-gry) |
Moja kolekcja - Filmy, Seriale i Gry - baju - 25-03-2017 Na pierwszym zdjęciu kolekcja 715 filmów, a na drugim 12 seriali(wszystkie sezony) i 204 gier PC ![]() ![]() Jak nie wypadną jakieś nieprzewidziane wydatki, to raz w miesiącu jestem w sklepie i poszukuje najlepszych ofert. Do ostatnich zakupów wszystkie filmu miałem na DVD, ale ostatnio zakupiłem pierwsze 8 filmów na blu-ray.(Jeszcze nie poukładane na regale) Pytanie do Was. A gdzie Wy kupujecie swoje filmy? W sklepach jak Saturn czy znajcie jakieś strony www z dobrymi cenami? EDIT Zdjęcia z bliższa. Mam nadzieje, ze teraz wszystko będzie lepiej widać ![]() Zbliżenie na filmy Allena ![]() ![]() ![]() ![]() Na ostatniej półce najnowsze zakupy. Jeszcze niepoukładane.
RE: Moja kolekcja - Filmy, Seriale i Gry - Gieferg - 25-03-2017 Cytat:. A gdzie Wy kupujecie swoje filmy? EVERYWHERE! (od Chin, Korei i Australii po USA) Mamy ci wkleić w tym miejscu zawartość całego forum, które dotyczy przede wszystkim tego zagadnienia? Zajrzyj do odpowiednich tematów w dziale o zakupach i wszystko w mgnieniu oka stanie się jasne. Cytat:ale ostatnio zakupiłem pierwsze 8 filmów na blu-ray.(Jeszcze nie poukładane na regale) Pewnie ciężko znaleźć na to wszystko czas, trzeba przemyśleć ustawienie, zdecydować którą z wolnych półek wykorzystać... W końcu zarezerwować wolne popołudnie ![]() Witamy na forum. PS. Fajne fotki, ale trochę ciężko po nich oceniać, odczytać tytuły itp. RE: Moja kolekcja - Filmy, Seriale i Gry - baju - 25-03-2017 (25-03-2017, 21:12)Gieferg napisał(a): PS. Fajne fotki, ale trochę ciężko po nich oceniać, odczytać tytuły itp. Nie wiem dlaczego ostatnio telefon zaczął mi robić gorszej jakości zdjęcia. Po weekendzie pożyczę od znajomych normalny aparat fotograficzny i wrzucę nowe fotki. RE: Moja kolekcja - Filmy, Seriale i Gry - Mateusz - 25-03-2017 (25-03-2017, 20:45)baju napisał(a): Jak nie wypadną jakieś nieprzewidziane wydatki, to raz w miesiącu jestem w sklepie i poszukuje najlepszych ofert. Kupujesz w stacjonarnych sklepach? Lepiej korzystać z promocji w sieci, zwłaszcza jak zaczynasz już przygodę z Blu-ray. Witam na forum. RE: Moja kolekcja - Filmy, Seriale i Gry - matwiko - 27-03-2017 Spoko kolekcj. Gratulacje za Allena, Masz wszystkie jego filmy? RE: Moja kolekcja - Filmy, Seriale i Gry - baju - 27-03-2017 (27-03-2017, 21:34)matwiko napisał(a): Spoko kolekcj. Gratulacje za Allena, Masz wszystkie jego filmy? Od 1971 'bananowy czubek' brakuje mi pięciu. 3 najnowszych, Zachowani w Rzymie i Życie i cala reszta. Muszę zrobić lepsze zdjęcie, żeby było wszystko dokładnie widać. (25-03-2017, 23:06)Mateusz napisał(a): Kupujesz w stacjonarnych sklepach? Lepiej korzystać z promocji w sieci, zwłaszcza jak zaczynasz już przygodę z Blu-ray. Witam na forum. Zazwyczaj w Saturnie w Galerii Krk. Ostatnio była dwie ruzne okazje na blu-raya. 2 za 50zł i 1 film w normalnej cenią a drugi (tańszy) za 10. RE: Moja kolekcja - Filmy, Seriale i Gry - baju - 03-08-2019 Moja kolekcja się ciągle powiększa. Na dzień dzisiejszy posiadam 869 filmów i 19 seriali. Lista seriali: 24 30 Rock Agatha Christie's Poirot Alias Battlestar Galactica Charmed Columbo Dexter Friday Night Lights Friends Lost Luther Monk Psych Scrubs Smallville Stargate SG-1 The Mentalist The X-Files Co do seriali mam pytanie. Pudełka ze wszystkimi odcinkami kupuje oczywiście za granicą, bo w Polsce są chore ceny. W związku z tym nie posiadają Polskich napisów. Poradziłem sobie z tym problemem odtwarzając płyty w ALLPlayer i korzystając z opcji "odtwórz inny plik z napisami." Napisy pobieram z takich stron jak np. napisy24. Zazwyczaj dopasowanie jest bez problemowe, wystarczy tylko przesunąć napisy o 1-2 sekundy do przodu lub tyłu. Jednak czasami trzeba się trochę więcej natrudzić. I tu dochodzę do mojego pytania. Posiada ktoś, lub istnieje jakaś baza z napisami dopasowanymi do zagranicznych wydań DVD (opisanymi tak, żeby było wiadomo do jakiego wydania) Osobiście dopasowałem i posiadam napisy do następujących seriali: Alias, Monk, Psych, Scrubs, Smallville, Stargate SG-1 (razem z 2 filmami). Obecnie oglądam(i dopasowuje napisy) The X-Files. Jestem w połowie 6 sezonu. RE: Moja kolekcja - Filmy, Seriale i Gry - Wolfman - 03-08-2019 Z jakimi serialami masz problemy? Ja kupuję głównie na blu, staram się jak mogę w Usa i dopasowywać nic nie trzeba w większości wypadków. Zwróć uwagę w jakich fps dany film pracuje i tak ustaw w programie subtitle workshop. Do oglądania polecam mkv. Allplayer to dla mnie tragedia. Mogę się mylić, ale mam wrażenie , że seriale na blu są często tańsze RE: Moja kolekcja - Filmy, Seriale i Gry - baju - 04-08-2019 Używasz mkv player do odtwarzania filmów na blurayu? Próbowałem zainstalować na win10, ale występowały problemy z odtwarzaniem płyt dvd i dałem sobie spokój. RE: Moja kolekcja - Filmy, Seriale i Gry - Wolfman - 04-08-2019 Dokładnie MPC-HC x64. Mam 10 też i nie mam problemów. Odtwarzam głównie bd. 2-3 zdarzyło mi się , że musiałem skopiować płytę na dysk, ale potem mi chodziło lepiej. |